BCN start met gelijkspel

BCN 1 startte de badmintoncompetitie met gelijk een pittige tegenstander: BC Voorburg 1. De spelers kennen elkaar goed aangezien er op toernooien vaak samen wordt opgetrokken en met elkaar gespeeld wordt. Het werd niet alleen een zeer sportieve en voor de spelers gezellige wedstrijd, maar er werd ook hard gevochten voor elk punt.

Stefan Broeren en Dylan van der Heij begonnen gelijk goed door de eerste game te winnen van de broers Bram en Tom Koomen. De focus verdween wat in de tweede game waardoor ze er in de derde game weer hard tegenaan moesten. Het eerste punt was binnen (21-17/15-21/21-12). De dames speelde op de baan ernaast een lastige partij tegen de altijd zeer sterke Anita van der Zeeuw en haar partner Gea Smit. Liesbeth de Boer en Wendy de Ridder speelden nog wat onwennig en maakten te veel onnodige fouten. Een verlies in twee games was het gevolg (15-21/17-21).

Stefan Broeren, vorige week nog winnaar van het BCN Open Toernooi, moest er wel weer even inkomen. Hij won de eerste game nipt met 21-19, maar wist de tweede game met 21-16 binnen te halen. Wendy de Ridder had weinig kans tegen de sterke Van der Zeeuw, maar speelde desondanks een gedegen wedstrijd.

Jaynique van Heerdt, debutant in het eerste team, speelde een spannende wedstrijd tegen Harold de Wit. Hij won de eerste game met 21-17, maar kon het niveau niet vasthouden in de tweede game. Helaas verloor hij de derde game nipt (21-17/12-21/19/21). Liesbeth de Boer speelde in het begin wat wisselend maar wist, toen ze eenmaal haar ritme had gevonden, de singel goed af te maken tegen Gea Smit ((21-18/21-11).

De mixen moesten de beslissing brengen. Van der Heij en De Ridder hadden een lastige pot tegen de sterke combinatie van Koomen en Van der Zeeuw. Zij verloren deze in twee games (16-21/10-21). Van Heerdt en De Boer leken ook op verlies af te stevenen. Ze verloren de eerste game en kregen in de tweede game twee matchpoints tegen. Deze wisten zij weg te werken en hiermee trokken ze deze game naar zich toe. In de derde game gingen ze echt hun eigen spel spelen en wonnen ze de wedstrijd (12-21/24-22/21-14).

Eindstand: 4-4.

 

Naar het overzicht