BCN speelt gelijk in lastige uitwedstrijd

Er stond BC Nieuwerkerk gelijk een pittige wedstrijd te wachten na de kerststop: een uitwedstrijd tegen de nummer 2 BC Delft. Hier werd thuis met 3-5 van verloren. BCN trad aan zonder Wendy de Ridder (ziek) en Jaynique van Heerdt (werk). Wel keerde Lotte Redeker na een aantal maanden studie in het buitenland terug in team 1 als invalster. Dit deed ze niet onverdienstelijk.
 
Stefan Broeren en Dylan van der Heij kwamen sterk uit de startblokken en wonnen de eerste game. De heren van Delft lieten zien dat ze niet voor niets op een tweede plek staan en zochten de aanval met snel spel. Het draaide uit op een derde game die helaas net verloren ging.
 
Liesbeth de Boer en Lotte Redeker speelden vorig seizoen samen in team 1 en pakten de dubbel op alsof ze het hele jaar al samen speelden. Er werd twee keer met 21-19 gewonnen van de sterke Marit Tiegelaar en Suzanne Bakker.
 
Broeren had weinig moeite met de eerste heer van Delft en won in twee games. Van der Heij had een grotere uitdaging en het lukte hem net niet om de partij om te draaien in zijn voordeel.
 
Redeker speelde als eerste dame een verrassend goed partij na vijf maanden niet gespeeld te hebben. Met veel rust speelde zij de shuttle rond. Helaas kwam ze net te kort en verloor ze in drie games. De Boer trok de stand gelijk door een redelijk eenvoudige zege in de tweede damesenkel.
 
De mixen moesten de beslissing brengen. Broeren en Redeker, weer herenigd, speelden een goede partij en gaven hun tegenstanders geen kans. Van der Heij en De Boer troffen een sterke mix maar wisten de eerste game naar zich toe te trekken. In zowel de tweede als derde game ging het lang gelijk op maar lieten ze op beslissende momenten de partij door hun vingers slippen. 
 
Totaal een 4-4 gelijkspel hetgeen een mooi resultaat was voor deze zware uitwedstrijd. 
Naar het overzicht