BCN opnieuw de beste vereniging bij Zigo jeugd open 2014!

Zaterdag 21 juni heeft een grote selectie van BC Nieuwerkerkse jeugdspelers mee gedaan bij het open jeugdtoernooi van BC Zigo in Alphen aan den Rijn. Vorig jaar was de BCN jeugd hier erg succesvol en werd de wisselbokaal voor meest succesvolle verenging in de wacht gesleept.

De verwachtingen waren dus hooggespannen want we wilden die beker natuurlijk weer mee naar huis nemen. Zou dat wel lukken zonder de spelers van het eerste team? Het eerste team moest immers in aangepaste formatie de regio landstitel voor regio teams verdedigen in Zutphen nadat ze Regiokampioen van Zuidwest Nederland waren geworden in de hoogste U19 klasse. Beide evenementen vielen helaas in hetzelfde weekend.

De bezetting van het toernooi bleek al snel zwaar, er waren beduidend meer aanmeldingen van kinderen die ook verbonden zijn aan badmintonscholen. Doordat deze kids vaak 3 of meer dagen in de week trainen was de concurrentie dus sterk. De jeugd van BCN had het zwaar. Menige partij ging verloren waar toch stilletjes een beetje op winst gerekend was. Gelukkig waren er ook lichtpuntjes. Zo bereikten toch opvallend veel BCN kids de (halve) finales.Aan het eind van een lange goed georganiseerde dag in de fraaie Limes hal van Zigo kon de balans tegen 21:30 uur opgemaakt worden door de toernooileiding.

Nadat ook prijzen voor de oudere jeugd waren uitgereikt kwam het moment dat het verlossende woord bekend werd gemaakt: De meest succesvolle vereniging was opnieuw: BCN

 

BCN spelers die in de prijzen vielen:

MD U11       1    Melanie de Haan/Chloë Li

JE U13         3/4 Ranu Binnendijk

JE U15         2    Melvin Li

                   3/4 Florian Velten

MD U15      3/4 Anne Docters Van Leeuwen/Jasmijn van Hamersvelt

JD U15        1    Davey Hoekman/Patrick Beilschmidt

                   2    Wouter de Hek/Melvin Li

                   3    Tim Suurmeijer/Florian Velten

ME U17       2    Linda Geerling

                   3    Yalou Groeneweg

JE U17         3/4 Rick Offermeyer

GD U17       3/4 Roel Teeuwen/Yalou Groeneweg

ME U19       1     Kyra van der Heij

GD U19       1     Kyra van der Heij/Dennis Eversdijk

De eerste foto’s gemaakt door Peter van der Heij vindt je hier, later worden die nog aangevuld dus kom nog eens terug: Foto's

Naar het overzicht