BCN op Brasschaat

Allee, allee', is er op elk terrein te horen. En na afloop geef je geen high five maar een kus op de wang - voor de dames dan. Met onze badmintonzakken (tassen) vertrok een groep BCN-ers zaterdagochtend vroeg naar Brasschaat. Een sterk bezet Brasschaat toernooi met dit jaar ook een A klasse. Om 9.00 uur werden de eerste pluimpjes al geslagen. Het toernooi startte met de heren- en damesdubbel en deze werden helemaal afgewerkt. Hans en Randy hadden helaas een slechte start en verloren in de eerste ronde. Dylan speelde met een wanted partner, de Italiaanse Belg Nicolas. Na de eerste twee rondes in drie├źn gewonnen te hebben, ging het echt lopen en wonnen ze de herendubbeltitel in de C1! Lotte had ook een wanted partner, maar helaas verloren ze in de eerste ronde. Sanne en Liesbeth wonnen de eerste ronde in twee games, maar verloren in de tweede ronde na een spannende wedstrijd. Kyra speelde met haar nieuwe dubbelpartner Romy, maar zij konden helaas de eerste ronde niet doorkomen. 


In de middag startte het mixtoernooi. Liesbeth had een wanted partner en verloor de eerste ronde. Sanne had een betere klik met haar wanted partner en speelde een paar spannende partijen. Ze haalde de kwartfinale. Lotte en Dylan waren goed op dreef maar verloren helaas de halve finale in drie sets.


Op zondag stonden in alle klassen de enkelspelen op het programma. Sanne had geen fijne start, ze verloor de eerste ronde. Lotte won de eerste ronde en moest het daarna tegen de nr 1 geplaatste speelster opnemen. Ze speelde een knappe partij met zeer lange rally's. Helaas was het net niet genoeg. Liesbeth moest in de eerste ronde ook gelijk tegen nr 1 geplaatste, een talentvolle jeugdspeelster. Het werd een spannende pot die ze net in de 3e game met 21-19 verloor. Geen schande, deze speelster won de B2 zonder daarna nog een game te verliezen. Op de baan naast Liesbeth had Kyra ook een driesetter, ook zij kon deze helaas niet pakken. Daarna was alle hoop op Dylan gevestigd die zich, met een geblesseerde knie, elleboog en schouder, door alle rondes heen knokte. In de finale werd hij gestopt door zijn dubbelpartner. Een mooie tweede plek!


Brasschaat was dit jaar een stuk drukker en veel sterker bezet dan andere jaren. Maar we hebben genoten van het spelen van partijen op niveau en even heerlijk een weekendje weg zijn! Tot volgend jaar.

 

 

 


 

 


Naar het overzicht