BCN-jeugd gooit hoge ogen bij Regio Jeugd Circuit!

Na die veel te lange vakantieperiode eindelijk weer lekker shuttellen! Shirtje weer fris van de wasverzachter, nieuw grippie op dat racket en weer vlammen op die baan.

Een klein clubje jeugd van BCN trapte in september het seizoen af met een ambitieuze doelstelling; een plek veroveren in het het Regio Jeugd Circuit. 

Het RJC is een zestal kwalitatief hoogwaardige toernooien in Zuid-Holland. De toernooien hebben een onderlinge ranking waardoor na zes evenementen een mooi inzicht ontstaat in het niveau van de jonge deelnemers. En met een bijbedoeling. Want trainen is leuk, maar van een toernooi groei je pas echt!  

Aangevoerd door trainer Wim Offermeijer trokken Esmee Rokx, Melanie de Haan, Maïte van Leuven, Lieke Bracke, Sophie Jille en Wessel van Herwijnen richting 070 om gedurende twee dagen de rackets te kruisen. Zij waren te gast bij DKC in sporthal ’t Zandje.

Het niveau lag al direct hoog. Veel spelers van badmintonscholen uit de regio en bekende namen van de toernooien. Maar de jonge debutanten uit Nieuwerkerk gaven zich niet snel gewonnen!

 

Lieke Bracke zette de eerste wedstrijd van het weekend op haar naam met 21-15 en 21-16. Dat was een mooi begin, maar het zou die dag nog behoorlijk pittig worden. Met name Esmee Rokx en Melanie de Haan hebben hard gebuffeld, maar zagen dat helaas niet terug in de resultaten.

Wie dat wél zagen, waren Sophie Jille, Lieke Bracke en Wessel van Herwijnen. Zij sloten de eerste editie van het Regio Jeugd Circuit af met een beker! 

Op 22 en 23 oktober wordt de volgende wedstrijd gespeeld en speelt de BCN-jeugd weer voor wat zij waard is!

Naar het overzicht