BCN Clubkampioenschappen Senioren 2015

Afgelopen week stond voor de badmintonners van BC Nieuwerkerk in het teken van de Clubkampioenschappen Senioren 2015. Op dinsdag, vrijdag en zondag werd in single, dubbel en gemengd dubbel gestreden om de vel begeerde titels. Als vanouds gebeurd dat op drie niveaus in de enkel spelen en 2 niveaus in de dubbel/gemengd dubbel. De toernooicommissie deelt alle deelnemers naar beste vermogen in. Dat dit goed lukt blijkt wel uit het enorme aantal drie setters dat gespeeld wordt.Op de foto: Finale dames dubbel niveau 1: Linda Geerling en Liesbeth de Boer tegen Daniek Gouw en Kyra van der Heij.
 
Kyra van der Heij slaagde er in om in alle 3 de onderdelen de finales te bereiken. De damesenkeltitel wist ze op het hoogste niveau te veroveren. In de dubbel en gemengd dubbel lukte dat net niet. Bij de heren ging de eerste prijs op het hoogste singleniveau naar Stefan Broeren. Omdat hij samen met badminton nestor Hans Bakker ook de dubbel titel pakte ging Stefan er tevens vandoor met de Meint Veldstra wisselbokaal voor de meest succesvolle speler.

Dit jaar waren Casper Knijf, Linda Geerling en Yalou Groeneweg de verassingen van het evenement. Casper wist als debuterend jeugdlid de single titel in de 2e categorie te pakken. Linda Geerling won de titel in de hoogste spelcategorie in zowel de dubbel met Liesbeth de Boer als als gemengd dubbel met Koen van Rij. Yalou Groeneweg lukte dit op het 2e niveau samen met Cyntha Offermeyer in de dubbel en gemengd dubbel met Rick Offermeyer.

Een volledig overzicht van de resultaten is te zien op: Uitslagen

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

Naar het overzicht