6 Kampioensteams!

In de laatste speelweek van de voorjaarscompetitie konden de jeugdspelers van BCN maar liefst 6 eerste plaatsen binnen te halen. Team J06 en J12 waren afgelopen weken al binnen. Dit weekend moesten nog 4 teams hun eerste plaats veroveren door de laatste benodigde punten binnen te halen en dat ging niet altijd even makkelijk.

Team J04 bestaande uit Marijn Lange, Davey Hoekman, Maaike Duifhuis, Laura Wisse en Tim Borowy konden zaterdag als eerste aan de bak. Ze hadden nog maar een punt nodig en misschien was dat wel de reden dat het even haperde bij BC Velo in Wateringen. De dames moesten uiteindelijk de titel veiligstellen door hun single partijen te winnen. Ondanks het verlies was de titel wel degelijk binnen!

 

Team J07 speelde zondag thuis tegen BC Orbiton uit Leidschendam. Het team was duidelijk een maatje te klein voor onze kampioenskandidaten. Tim Suurmeijer, Anna Geerts, Laura Mackenbach, Willeke Nieuwenhuizen en Florian Velten hadden nog maar 3 punten nodig. Met een 6-2 uitslag werd het kampioenschap meer dan gehaald. Tim was helemaal in zijn element en gunde zijn single tegenstander zelf geen enkele punt: 21-0, 21-0. In de BCN kringen wordt dat aangeduid met een dubbele Torry. Tim is al weer de derde BCN’er die dit voor elkaar speelt. Chapeau!

 

Team J11 speelde thuis tegen BC Drop Shot uit Den Haag. Het team bezet de 4e plaats maar was duidelijk niet opgewassen tegen de badmintonners van Nieuwerkerk. Bente van Leuven, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Jochem Boender, Jeroen Breedijk i.v.m. een knie blessure zo nu en dan bijgestaan door Marylse Hijmans of Chloë Li maakten gehakt van de tegenstanders: 8-0. Ze hadden nog maar 3 punten nodig dus de buit werd ruimschoot binnen gehaald.

 

Tot slot het eerste jeugdteam dat in de hoogste jeugdklasse speelt. Zij hadden op voorhand de moeilijkste opgave. In de laatste wedstrijd tegen de nummer 3 moesten minimaal 4 punten gepakt worden. Een opgave die de spanning behoorlijk opvoerde want de verschillen met BC Conquesto uit Zoetermeer zijn niet heel erg groot. Het team bestaande uit Kyra van der Heij, Gwenn Verhoeve, Jaynique van Heerdt en Dylan van der Heij hadden het plan beide dubbels te winnen. Dat liep fout, de dames dubbel ging in een spannende 3 setter net verloren. Jaynique en Kyra pakten met moeite in 3 sets hun single. Dylan en Gwen lukte het niet om hun singelpunt te verzilveren. Al was Dylan in de 3e set wel heel dicht bij. Eén van de 2 mix partijen moest dus wel gepakt worden om de titel veilig te stellen. Jaynique en Kyra voerden de spanning op door het op een 3 setter aan te laten komen. Gelukkig werd het niveau in de 3 set weer gehaald zodat met 21-15 een kreet van verlichting door de zaal ging. Dylan en Gwenn haalden met gemak hun punt binnen. Met een 5-3 uitslag kon voldaan de appeltaart aangesneden worden om de titel te vieren.

 

De jeugd van BCN heeft hiermee een wel heel bijzonder resultaat neergezet. 6 van de 13 jeugdteams zijn op de hoogste plek geëindigd, bovendien zijn er kampioensteams in alle leeftijdsklassen: U11, U13, U15 (x2), U17 en U19. Een resultaat dat in de toekomst niet meer te evenaren lijkt. Het uitgezette jeugdbeleid met daarin trainingen op 2 speelavonden is duidelijk op de goede weg. De met ingang van dit speeljaar ingehuurde extra speeltijd lijkt zijn vruchten dus niet alleen in extra jeugdleden te vertalen maar ook in resultaten die er niet om liegen.

Zaterdag 14 juni zullen de kampioensteams voor de regio zuidwest titels gaan strijden. Deze vinden dit jaar plaats in de nieuwe sporthal de Lijster in Capelle aan den IJssel. Zal het BCN lukken één of meer regio titels binnen te halen? De spelers en trainers zijn er klaar voor!

 

Naar het overzicht