5e BC Apollo’s Open

5e BC Apollo’s Open


Op zaterdag 6 september en zondag 7 september was het BC Apollo’s Open in Roelofarendsveen. We zouden met z’n 3en deelnemen aan dit toernooi. Koen (HE4, HD4 en GD4), Nick (HE4 en HD4) en ik (Sanne, DE4 en GD4). Helaas was Nick ziek, dus kon hij niet meedoen met het toernooi. Voor Koen werd een vervanger gevonden in de HD4, waardoor hij dit onderdeel toch kon spelen.

De poulewedstrijden waren allemaal op zaterdag gepland, wat betekende dat ik eventueel nog op zondag naar de training kon komen.

Na op zaterdag vroeg te zijn opgestaan hadden Koen en ik onze 1e mix om 9:00 uur. We speelden een prima wedstrijd die we verloren tegen een duidelijk sterker koppel, waarvan de dame zelfs 2e divisie gaat spelen komend seizoen! Om 11 uur hadden we onze 2e mix tegen een koppel uit Noord-Holland (hoofdklasse), dit was onze slechtste mix van de dag en we konden geen gaten vinden in het spel van dit koppel.

Vervolgens had ik tot 16:00u wachten op mijn volgende wedstrijd. Koen had in deze tijd nog wel 3 partijen. Als eerst een singel tegen een heer die duidelijk sterker was, deze wedstrijd heeft Koen in 2 games verloren. Vervolgens moest Koen dubbelen met zijn nieuwe partner, die vorig jaar nog 3e divisie speelde. Na de 1e game onnodig te hebben verloren, herpakten de heren zich en wonnen de 2e en 3e game. Daarna moest Koen weer aan de bak in de singel. Na een goede 1e game ging het in de 2e game niet zo goed, waarna de 3e game wel weer iets beter ging, maar niet goed genoeg om te winnen. 

Daarna mocht ik eindelijk weer spelen. Een singel waarvan ik wist dat ik deze zou moeten kunnen winnen, maar deze dame gaat wel 4e divisie spelen komend seizoen. Deze wedstrijd won ik makkelijk met 21-9 21-11. Toen mochten we weer mixen. Na een oké 1e game en een hele slechte 2e game werd het in de 3e heel spannend. Deze wisten we uiteindelijk met 21-19 te winnen, waardoor we de mix met een winstpartij konden afsluiten.

Om 19:00 uur had Koen zijn laatste singel van het toernooi, in deze partij was het verschil in niveau duidelijk aanwezig en deze partij werd helaas ruim verloren. Vervolgens was het weer mijn beurt om te singelen, tegen een dame die vorig jaar 4e al in de 4e divisie speelde. Deze partij wist ik in 3 games te winnen. De laatste dubbel van Koen, en mijn laatste singel werden tegelijk gespeeld. Waar ik in 2 ruime sets wist te winnen, speelde Koen een lange wedstrijd waarin uiteindelijk de 3e game met 21-15 werd verloren. 

Dit betekende dat ik door was naar de zondag om om 14:00 de halve finale van de singel te spelen. Hierin moest ik spelen tegen een speelster die al jaren 4e divisie speelt en mij goed onder druk kon zetten, waardoor ik niet in mijn spel kwam. Deze partij heb ik in 2 ruime sets verloren.

Geschreven door Sanne Loef 
Naar het overzicht