3,2,1 Blast Off

Kent u die witte condensstrepen die straalvliegtuigen achterlaten tegen een strakke, blauwe hemel? Die hadden we afgelopen weekend in de Parkzoomhal. Van de shuttles!
Terwijl buiten de hagel op het dak kletterde, werd in de hal keihard gespeeld. En met succes; geen enkel BCN-team verliet de hal met verlies!


We trappen af met Team 1 waarin Anne’s plek werd waargenomen door Linda Geerling. Zij moesten tegen dezelfde tegenstander als waar zij verleden week met 6-2 van hadden verloren; het oppermachtige Schollevaar J1. Team 1 was tot op het bot gemotiveerd om op eigen terrein te vlammen en gaf álles. Wederom was het Casper die de eerste winst veroverde; zijn enkel sloot hij na een knetterende driesetter af met winst; 1 - 2. Rick herhaalde dat huzarenstukje met een dik gewonnen tweesetter; 2 - 3.
Rick en Linda hadden nog een flinke kluif aan hun dubbel die na een zinderend spannende driesetter in het voordeel van BCN werd beslecht; 3 - 4. En Casper en Yalou zorgden voor het sluitstuk èn voor een verbouwereerd Schollevaar; 4 - 4. Echt een reteknappe prestatie!

Maar we hebben nog meer dikke prestaties onder de pet! Wat dacht u van Team 4? Zij speelden eveneens tegen de poule-aanvoerder en hebben deze met een schamele 3 punten weer richting Kralingen gestuurd. Een prestatie van formaat!
Het was een prachtige wedstrijd om te zien die de omstanders op het puntje van hun stoel kreeg. Met deze winst is Team 4 de pouleleider tot op twee punten genaderd en heeft dit team de regio laten zien welke kwaliteit zij in huis hebben.
 
Team 6 liep op de muziek vooruit en speelde op vrijdagavond tegen Honselersdijk. En dat deden ze prima, want zij veroverden 7 punten. Met name Corné had de sokken er goed in; hij scoorde zijn herenenkel met 21-6 en 21-8!
Team 6 heeft de 7 punten hard nodig, want hoewel zij nu de poule aanvoeren, kan er nog een hoop gebeuren. Er is nog een maand te spelen en de top 3 schurkt dicht tegen elkaar aan.  
 
Team 8 speelde tegen poulesluiter Asterix J3 en werd dit weekend ondersteund door Rik Koedoot uit Team 7. Het team bleef met 4 - 4 netjes in balans. Valerie Bauer gaf een sterk staaltje weg door haar enkel met een mooie 21-8 en 21-10 te winnen.

Team 9 speelde dit weekend in een afgeslankte samenstelling tegen ShuttLEQ J3, maar dat belette hen niet om toch weer een achtnulletje neer te zetten! Drie teamleden waren op Scoutingkamp, maar Lieke Bracke is ’s nachts door de bosjes getijgerd om op zondagochtend fris en fruitig op de baan te staan. En met succes, want zij won alle drie haar matches, de bikkel!
Veronique zat in haar enkel met 21-2 heel dicht tegen een Torry. Sophie speelde dit weekend als heer en deed dat met overtuiging, want ook zij won al haar wedstrijden! 

Team 10 moest dit weekend tegen poulevedette Ritte, dat lichtjaren ver bovenaan hun poule staat. En wat doen die helden van BCN? Die slepen er gewoon een gelijkspel uit! Echt knap, zeker gegeven het feit dat zij met een ‘vaste wisselplek’ spelen die dit weekend werd waargenomen door Wout van Herwijnen.
Het was een pittige wedstrijd met maar liefst 4 driesetters. Thom van Leeuwen had de nagelbijter met een score van 23-25.

De benjamins van Team 12 kwamen terug bij de Parkzoomhal met een uitgebalanceerde 4 punten tegen Smashing Maasdam. Carlo Roxs was de man die de meeste vinkjes achter zijn naam wist te zetten; alle drie zijn potjes sloot hij met winst af.

Een bijzondere vermelding voor Team 11, dat uit tegen pouleleider Delft J8 speelde. Hoewel zij slechts één puntje veroverden uit de mix met invaller Thijs en Sofia, hebben zij fantastisch goed staan spelen. Onze correspondent ter plaatse roemde de ontwikkeling van dit team en in het bijzonder Silvia Zoccheddu die de sterren van de hemel heeft gespeeld. Steek die maar in je zak!

En last but not least op verzoek van Tim van der Lee een vermelding over het mannenteam M2 dat óók in de Parkzoomhal speelde. En nee, niet ons jeugdige Team 7, maar het zware werk; racket in de ene hand, sjekkie in de andere en pils in de bidons; Marcel, Tim, Koos, Frank en Ricardo. Zij behaalden op Pijnacker M2 een mooie overwinning van 5 - 3. Goed bezig, mannen!

De komende weken zijn er geen wedstrijden en kan iedereen de blaren op de handen verzorgen en de spieren weer soepel masseren. Vanaf zaterdag 21 mei gaan we weer met frisse spirit de baan op! Iedereen een fijne vakantie toegewenst!


Resultaten weekend 23 en 24 april. Tussen haakjes de posities in de poules op maandag 25 april;

Team 1 - BC Schollevaar J1, Capelle aan den IJssel; 4 - 4 (positie 3)
Team 3 - Conquesto J1, Zoetermeer; 0 - 8 (positie 6)
Team 4 - BC Asterix J1, Rotterdam; 5 - 3 (positie 2)
Team 5 - BV Onder Ons J2, Den Haag; 0 - 8 (positie 2)
Team 6 - BV Honselersdijk J1; 7 - 1 (positie 1)
Team 8 - BC Asterix J3, Rotterdam; 4 - 4 (positie 5)
Team 9 - BC ShuttLEQ, Krimpen aan den Lek; 8 - 0 (positie 1)
Team 10 - BC Ritte, Spijkenisse; 4 - 4 (positie 4)
Team 11 - BC Delft J8, Delft; 1 - 7 (positie 4)
Team 12 - BSM Smashing Maasdam, Maasdam; 4 - 4 (positie 3)
Team M2 - BC Pijnacker M2, Pijnacker; 5 - 3 (positie 5)

Naar het overzicht