Verslag wedstrijd BCN opstap U12/U9 en verslag jeugd JX2

Verslag wedstrijd BCN opstap U12/U9

Wat een spanning bij de jongens en meiden van BCN. Eerste wedstrijd en dan gelijk in een vreemde zaal tegen onbekende spelers. Maar wat hebben ze het goed gedaan. Thijn en Joris beten het spits af in een heren dubbel. Altijd even wennen maar ze hebben goede tegenstand geboden. Helaas beide sets verloren. Ilse en Mia speelde een dames dubbel tegen 2 heren en wat hebben ze zich bewezen. 2 sets gewonnen.

Joris speelde zijn eerste single wedstrijd en dat werd een 3 setter. Met de winst voor Joris. Ilse heeft haar single wedstrijd helaas verloren tegen een heer.. maar ze was echt heel sterk. Dylan en Aaron hebben hun single wedstrijden beide gewonnen. Wat een spannende rally's waren dat. De mix dubbel van Aaron en Mia werd met een dikke winst afgesloten en helaas hebben Thijn en Dylan de mix dubbel verloren. Maar al met al was het een spannende wedstrijd. Met 5 gewonnen wedstrijden van de 8 mogen ze echt heel trots zijn.

Verslag jeugd JX2

Het tweede jeugdteam van BC Nieuwerkerk mocht op zaterdag 12-03 om 9 uur aantreden tegen het jeugdteam van BC Maassluis. Dat team bleek uit alleen dames te bestaan. Zou dat goed uitpakken of staan deze meiden hun mannetje?

Hugo en Thomas speelden de eerste dubbel en verloren de eerste game nipt met 21-19. De dames van de tegenstander zetten onze jongens goed onder druk door veel diepe ballen te spelen en vervolgens richting het net op te komen en het punt af te maken. De tweede game verliep hetzelfde, maar de uitslag was anders met 21-15 verlies voor de jongens van BCN.

De tweede dubbel werd gespeeld door Lise en Willemijn en die hadden geen moeite met hun tegenstander, die van een minder niveau waren dan de dames in de eerste dubbel. In twee games klaarden Lise en Willemijn de klus, 21-9 en 21-11.

Tobias speelde zijn single tegen een van de sterke dames uit de eerste dubbel. Hij won de eerste game vrij gemakkelijk met 21-9, maar kreeg toch meer tegenstand in de tweede. Toch won Tobias die ook, met 21-17.

Lise speelde tegen een dame die nog niet had gespeeld, maar die ook lekker kon shuttelen. De eerste game werd door Maassluis gewonnen, de tweede vocht Lise zich goed terug en won die game met 21-13. Dus een derde set, waarin de dame van Maassluis net iets sterker bleek dan Lise. Lise verloor met 21-16, maar wist haar huid duur te verkopen.

Hugo speelde tegen een dame die ook in de dubbel zijn tegenstander was geweest. Maar in de single was Hugo duidelijk de sterkere, want hij won met 21-7 en 21-9 in 2 games.

Yenthe haar eerste wedstrijd van de dag was een single, waarin zij net iets beter bleek dan haar tegenstander. Yenthe won in 2 games met 21-18 en 21-19.

Yenthe was nu lekker warm na haar single en mocht gelijk met Tobias mixen. Met goed spel door Tobias van achteruit en Yenthe voor aan het net werd de tegenstander weggespeeld met 21-5 in de eerste game en 21-11 in de tweede.

Thomas en Willemijn sloten met hun mix deze wedstrijd af. Zij kwamen helaas net iets tekort en verloren in twee games met 21-15 en 21-17.

Al met al een mooie 5-3 overwinning voor team 2 en daarmee doen zij bovenin de poule mee voor de winst.

Naar het overzicht