Verslag jeugdwedstrijden 2 oktober

Verslag jeugdwedstrijden 2 oktober

Vandaag begon voor vier van de vijf teams de jeugdcompetitie fase 1 met een thuiswedstrijd.
In twee van de vier teams waren meteen al invallers nodig.

Het U17 team had als tegenstander Asterix.
De herendubbel met Thijs en Tobias verliep zonder problemen, winst in 2 sets!
De damesdubbel van Anouk met invaller Willemijn had nog weinig gelegenheid gekregen om samen te trainen.
De dubbel werd ruim verloren. Tobias stond opgesteld als 1e heer, wist de 1e set te pakken maar kwam in de tweede en derde set te kort.
Thijs als 2e heer had een makkie vandaag. Waar Anouk in haar single goed bij kon blijven, maar wel verloor, daar was de tegenstander van Willemijn helaas echt een maatje te groot, dus gingen beiden singles verloren.
Daarna volgden twee mixen. Beiden in twee leuke gelijkwaardige partijen verloren.
Eindstand 2-6 verlies.

Het U15-1 team had vandaag geen wedstrijd.

Het U15-2 team had ook Asterix als tegenstander.
Niels, die samen met Thomas de dubbel, speelde had vandaag zijn 1e competitiewedstrijd.Best wel spannend dus en flink wennen. Na ruim verlies in de eerste set kwamen de heren op gang.
Pas op het einde van de tweede set bleek dat er geen derde set meer kwam. Verloren maar lekker gespeeld.
De damesdubbel van Megan en Zoe begon sterk en pakte de eerste set. Ondanks goed spel gingen de tweede en daarna helaas ook de derde set met een kleine marge naar Asterix. De singels van de beide heren werden in twee sets verloren.De singels van Zoe en Emma werden met hard werken beide in drie set gewonnen. Thomas en Emma speelden de eerste mix. De winst in de eerste set had kennelijk zoveel energie gekost dat ze in de tweede set even moesten bijtanken. Er was dus een derde set nodig. Tot aan de 16 ging het gelijk op. Een paar fouten daarna van BCN en Asterix ging er met de winst vandoor.
Niels en Megan kwamen niet in de problemen met hun tweede mix en wisten nog een punt te verzilveren.
Eindstand 3-5 verloren.

Het U13-1 team speelde tegen Drop Shot.
Doordat zowel Daniël als Aafke niet konden speelde Shaik mee.
Net als voor Niels was het voor Shaik haar 1e competitiewedstrijd. Jesse en Elias vormden het herendubbel. In alle drie de sets lag het niveau dicht bij elkaar.
De eerste set werd gewonnen, de tweede en derde set helaas nipt verloren. De dames Lynn en Shaik speelden voor het eerst samen en dat ging best goed. De winst ging wel naar Drop Shot.
De beide heren wisten in hun single voor de punten te zorgen. Jesse wist met vallen en vooral met opstaan (!) de tweede set met 21-19 te winnen. Ook in de derde set was het spannend en werd de eindstand 21-19.
Elias had twee sets nodig maar kreeg deze ook niet cadeau. Lynn speelde een driesetter. Deze was ook spannend tot de laatste punten. Helaas punt voor de tegenstander.
De tegenstander van Shaik was duidelijk een maatje te groot. De tegenstandster gaf weinig cadeau. In de mix kwam Shaik nu samen met Elias weer dezelfde tegenstandster tegen. Elias kon helaas niet verschil maken. In twee sets verloren. De tweede mix met Lynn en Jesse was in alle drie de sets erg spannend. Ook hier werd de derde set nipt verloren.
In fase 1 komen we deze tegenstander niet meer tegen. Maar wie weet zit Drop SHot ook in fase 2 in de poule en kunnen we meer punten behalen.
Eindstand 2-6 verloren.

Het U13-2 team speelde vandaag tegen Unicum.
Joris en Thijn speelden de herendubbel. Ilse en Mia de damesdubbel. Beide dubbels werden redelijk eenvoudig in twee sets gewonnen.
Ook voor de singels van Joris, Ilse en Aaron waren maar twee sets nodig voor de winst. Mia speelde de tweede dames single. Zij verloor de eerste set met 10-21. Het leek er op dat de tegenstander een maatje te groot was. De trainer gaf haar in de tweede set als doel om 1 punt meer te halen dan in de eerste set. Dit doel werd ruimschoots gehaald. De set werd namelijk met 23-21 gewonnen !! De derde set ging over en weer tot aan de 19-19. De laatste twee punten gingen naar Unicum, maar wat een geweldige inhaalrace speelde Mia! De twee mixen daarna werden ook weer in twee sets eenvoudig gewonnen.
Benieuwd of we dit niveau kunnen vasthouden.
Eindstand 7-1 winst.

Naar het overzicht