Verslag jeugdwedstrijden 10 april

Vandaag weer een volle Parkzoomhal met alle 5 teams die thuis speelden.

Team JX 01 speelde tegen het derde team van Voorburg. Friso en Tycho speelden de heren dubbel en wonnen de eerste game vrij gemakkelijk. In de tweede game ondervonden zij flink meer weerstand van de tegenstander en de tweede game ging nipt verloren met 22-24. Er volgde een derde game waarin Friso en Tycho toch beter dan hun tegenstander bleken en dus werd de partij gewonnen. Anouk en Fenna speelden de dames dubbel en waren een klasse beter dan hun tegenstanders, winst in 2 games. Thijs had in zijn single een flink jongere tegenstander en dat bleek ook in de scores, want Thijs gunde zijn tegenstander slechts 2 en 4 punten in 2 games. Anouk had iets meer tegenstand, maar won ook in 2 games. Ook Friso had maar 2 games nodig in zijn single en datzelfde gold voor Fenna. Zo werden alle singles zonder al te veel moeite in 2 games gewonnen. In de mixen van Thijs en Anouk en Tycho en Fenna bleek BCN een stuk beter en beide partijen werden in 2 games gewonnen. Een mooie 8-0 overwinning van team 1!

Team JX 02 speelde vandaag tegen Onder Ons, het team waar in de uitwedstrijd met 6-2 van was verloren. Hugo en Thomas speelden een zeer gelijk opgaande partij, waarin zij met 22-20 de eerste game wisten te winnen. Ook de tweede game was spannend, maar BCN pakte ook die game en daarmee winst in 2 games. Lise en Willemijn troffen 2 sterke meiden als tegenstander en het lukte niet om een vuist tegen die meiden te maken. Helaas verlies in 2 games. Hugo speelde vandaag eerste heer, maar trof de minder sterke heer van de tegenstander. Hugo won vrij eenvoudig in 2 games. Lise kon ook in haar single niet op tegen de sterke tegenstander en verloor in 2 games. Thomas trof in zijn single de sterkere heer van de tegenstander en verloor ook in 2 games. Yenthe deed erg haar best in haar single en kon redelijk mee met het spel van haar tegenstander, maar het was niet genoeg om een game te winnen. Yenthe mocht na haar single met Hugo de mix spelen en dat ging wel goed! Hugo stond lekker te knallen vanuit het achterveld en Yenthe maakte de punten aan het net. Winst in 2 games. Thomas en Willemijn konden in het begin van de partij nog wel in het spoor van de tegenstander blijven, maar deze mix van Onder Ons was uiteindelijk sterker dan Thomas en Willemijn. Helaas verlies in 2 games. Eindresultaat 5-3 verlies, maar wel een punt meer dan in de uitwedstrijd.

Team JX 03 speelde vandaag tegen het tweede jeugdteam van Quintus. In de uitwedstrijd werd op de vroege zaterdagochtend met 7-1 verloren in Kwintsheul. Vandaar de opmerking van Jesse tegen zijn ouders: “we moesten vandaag tegen die sterke groenen.” Daniël en Elias starten in hun dubbel partij tegen twee grote jongens. Hoewel de boys van BCN slimme punten wisten te scoren, gaf het verschil in grootte toch de doorslag in deze partij, verlies in 2  games. Emma en Aafke verloren de eerste game in hun dubbel en kwamen in de tweede game dicht bij winst, maar verloren toch nipt met 19-21. Jesse ging er vandaag weer volle bak in tijdens zijn single, maar die grote groene tegenstander gaf hem helaas geen kans. Zus Lynn kon vandaag ook geen kans vinden om de tegenstander te verslaan en verloor in 2 games. Daniël had het ook lastig tegen zijn omvangrijke tegenstander, maar wist op tactiek toch de eerste game binnen te slepen. Helaas zorgde de tactiek er niet voor dat er een tweede game werd gewonnen door Daniël, verlies in 3 games. Megan haar eerste partij was de laatste single. Daarin speelde Megan goed en won de partij in 2 games. Megan mocht gelijk door in de mix met Jesse, maar was helaas niet net zo succesvol als in haar single. Deze mix ging verloren in 2 games. Elias speelde met Aafke een spannende en behoorlijk gelijk opgaande partij, die helaas toch verloren ging in 2 games. Eindresultaat wederom een verlies van 7-1 tegen ‘die sterke groenen’.

Opstapteam U15 speelde tegen het vrij onbekende Merenwiek. Joris mocht vandaag invallen voor Nick, die verhinderd was. Jens en Thomas schoten uit de startblokken met een prima overwinning in 2 games. Vervolgens mocht Jens met Joris gelijk nog een dubbel spelen. De eerste game werd ternauwernood gewonnen met 22-20, de tweede game leverde winst op met 21-17. Jens en Thomas waren in hun single duidelijk beter dan hun tegenstander en wonnen in 2 games. Joris won de eerste game met 21-15, maar verloor de tweede game met dezelfde cijfers. Er volgde een spannende derde game, waarin Joris de beste van de twee spelers bleek. Daarmee pakte Joris zijn tweede punt voor dit team. Joris speelde met Thomas zijn derde partij en ook deze partij duurde 3 games. Maar helaas voor Joris (en Thomas) waren het de jongens van Merenwiek die wisten te winnen. De laatste dubbel werd weer gespeeld door Jens en Thomas. Na een eenvoudige winst in de eerste game sloeg de tegenstander in de tweede game terug en moest ook in deze partij een derde game worden gespeeld. Jens en Thomas wisten de laatste game te winnen, waardoor deze wedstrijd in een 6-2 overwinning voor BCN eindigde. Met de complimenten voor Joris zijn verdienstelijke invalbeurt!

Opstapteam U12/9 speelde tegen vier talentvolle dames van vereniging Quintus. Juliano deed deze zondag een keertje mee om aan de competitie te proeven. Samen met Dylan mocht Juliano starten met de eerste dubbelpartij. De eerste game ging helaas verloren en onze jongens moesten uit een ander vaatje tappen. Er volgde een super spannende tweede game, die nipt werd verloren met 22-24. Aaron en Mia speelden een zeer gelijk opgaande partij, wonnen de eerste game met 21-18, maar verloren de tweede met 19-21. Ook de derde game was weer spannend en werd met 21-19 gewonnen door Mia en Aaron. Dylan had vandaag geen antwoord op het goede spel van zijn tegenstander en verloor in 2 games. In de eerste game van Aaron zijn partij duurde het tot 26-24 voor er een winnaar was. Helaas was dat niet Aaron. Toch een beetje uit het veld geslagen (figuurlijk) verloor Aaron ook de tweede game. Ilse maakte in 2 games korte metten met haar tegenstander in de single en ook Mia wist haar single makkelijk te winnen in 2 games. Dylan en Aaron kregen in hun dubbel geen vat op de tegenstander en verloren in 2 games. Als sluitstuk van de dag speelden Ilse en Juliano samen een dubbel. De eerste game ging nipt verloren met 21-19. Maar de tweede game verliep uitstekend voor BCN en werd met 21-16 gewonnen. Het begin van de derde game verliep niet goed voor BCN en bij het wisselen van kant stonden Ilse en Juliano met 11-3 achter. Maar er werd niet opgegeven en gestaag werd de achterstand kleiner. Helaas was de tegenstander alsnog als eerste bij 21, maar met 21-19 was het spannend tot het laatste punt. Ondanks een 5-3 verlies zaten er zeer spannende games bij vandaag. En Juliano had dan geen partij gewonnen, hij heeft zeker een goede indruk achter gelaten.

Naar het overzicht