Verslag jeugdcompetitie 14 januari

Op zondagochtend 14 januari trapten 5 jeugdteams van BCN de 2e Fase van de jeugdcompetitie af met een thuiswedstrijd. Ook het herenteam van de senioren speelde thuis, dus was de zaal goed gevuld.
Team 1 speelde tegen BC Delft. En net als in de 1e Fase van de competitie was team 1 ook deze wedstrijd duidelijk sterker dan de tegenstander. Alle wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen in 2 games. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen BC Schollevaar dat zijn eerste wedstrijd ook met 8-0 wist te winnen van BC Lansingerland.

Team 2 is na hun derde plaats in de 1e Fase ook in de A poule van de 2e Fase geplaatst. Dus pittige tegenstanders in het vooruitzicht, maar team 2 is prima gestart. Alle drie de dubbels werden pas in de derde game beslist en alle drie werden gewonnen door team 2. Thomas en Niels wonnen hun single in 2 games, alleen Megan verloor haar single in 2 games. Een hele mooie 5-1 overwinning voor dit team! En omdat de twee andere teams in deze poule 3-3 gelijkspeelden, staat team 2 in ieder geval 1 week bovenaan in hun poule.

Team 3 speelde tegen Asterix. Er waren 2 partijen die het bekijken meer dan waard waren. Jesse verloor in zijn single de eerste game met 17-19. Vervolgens won hij de tweede game met 15-11, maar de derde game was een hele spannende. Gelukkig wist Jesse te winnen met 17-15! Daniël en Tim maakten het nog spannender! Zij wonnen de eerste game met 17-15 door zich van achterstand terug te knokken. De tweede game verloren ze daarna wel met 8-15. De derde game leken ze ook te gaan verliezen, want tegenstander Asterix kwam op 14-11 voorsprong en had maar 1 punt nodig om de wedstrijd te winnen. Maar daar dachten Tim en Daniël anders over. Ze knokten zich eerst terug tot 14-14, waardoor een verschil van twee punten nodig was voor partijwinst. Pas bij de stand van 20-19 werd het winnende punt gescoord door BCN. Alle partijen werden door BCN gewonnen, eindresultaat 6-0! In deze poule won BC Randstad ook zijn wedstrijd tegen Lansingerland met 6-0 en laat nu net Randstad volgende week op bezoek komen in Nieuwerkerk. Spektakel gegarandeerd!

Team 4 speelde tegen Brielse BC. De eerste 5 partijen werden in 2 games gewonnen, waarbij 2x BCN en 3x Brielse BC de winnaar waren. Ilse en Aaron speelden de laatste dubbel om niet te verliezen, maar verloren de eerste game nipt met 14-16. De tweede game ging naar BCN en de derde game was heel spannend, maar werd wel gewonnen door Aaron en Ilse met 15-12. Eindstand 3-3 en volgende week een thuiswedstrijd tegen Schollevaar op het programma.
Team 5 speelde vandaag voor het eerste competitie en bestaat uit Rosalie, Jao, Max en Nathan. Die eerste keer is natuurlijk ontzettend spannend, maar meesters Richard, Rolf en Pim waren steeds in de buurt om te helpen en aan te moedigen. En natuurlijk was het voor de ouders ook spannend deze eerste keer, maar gelukkig waren ook de ouders snel gewend. Tegenstander vandaag was DKC, een team dat al voor het 2e jaar competitie speelde. DKC was logischerwijs beter en won met 6-0. Maar de kids van BCN zag je per wedstrijd beter worden en hadden het bovenal erg naar hun zin. De jacht op de eerste winstpartijen is begonnen!

Het herenteam speelde vandaag tegen de heren van Boomgaardshoek. Het werd een prima 6-2 overwinning voor BCN, dat komende vrijdagavond weer tegen deze heren zal spelen, maar dan treffen de teams elkaar in Hoogvliet.

Naar het overzicht