Verslag jeugdcompetitie 10 maart

Op zondag 10 maart speelden alle jeugdteams van BCN hun laatste thuiswedstrijd van deze competitie. Op 1 team na (J2 speelt nog een inhaalwedstrijd) was dit ook de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. Teams 1 en 3 waren al kampioen, hun voorsprong was al zo groot dat ze niet meer konden worden ingehaald. Team 4 had een riante voorsprong op nummers 2 en 3, maar kon vandaag niet teveel punten laten liggen.

Team J1 had vrijdagavond middels een 8-0 overwinning op BC Delft de voorsprong op nummer 2 BC Schollevaar uitgebouwd tot 11 punten en daarmee het kampioenschap al veilig gespeeld. Nummer 3 BC Lansingerland kwam op bezoek, maar net als in de uitwedstrijd hadden zij geen antwoord op het goede spel van BCN. Alle partijen werden in 2 games gewonnen, waardoor er weer met 8-0 werd gewonnen door BCN. Van de 6 wedstrijden die werden gespeeld door team J1 in Fase 2, werden er 4 met 8-0 gewonnen en twee keer met 6-2 gewonnen van BC Schollevaar. Dit team mag op zaterdag 1 juni gaan spelen tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap. 17 poulewinnaars in klasse C1 spelen onderling om 1 plek bij de finale van het Nederlands kampioenschap.

Team J2 speelde tegen koploper BCRS, waarvan zij eerder deze competitie al met 6-0 hadden verloren. Ook vanochtend werd het weer een zware strijd. Tegenstander BCRS was in goeden doen en won alle partijen in 2 games. Komende week speelt team J2 nog een inhaalwedstrijd tegen Invictus, die zal beslissen welk van beide teams op de derde plaats in de poule gaat eindigen.

Team J3 had zich vorige week door middel van een 6-0 overwinning op nummer 2 BC Randstad verzekerd van het kampioenschap. De voorsprong op BC Randstad was vandaag 11 punten en dat kon niet meer worden ingehaald. Tegenstander was ook bij dit team BC Lansingerland, die op de laatste plaats in de poule stond. Team J3 ging nog 1 keer knallen en won met 6-0. Team J3 won in deze Fase alle wedstrijden met 6-0, behalve de thuiswedstrijd tegen Randstad, die met 4-2 werd gewonnen. In de klasse Goud helaas geen voorrondes voor de Nederlandse kampioenschappen, dus zit de competitie er voor dit team op.

Team J4 had 5 punten voorsprong op nummer 2 Brielse BC, die het vandaag opnamen tegen Schollevaar, dat in theorie BCN nog zou kunnen bijhalen als ze hun 2 wedstrijden allebei met 6-0 zouden winnen. Als team J4 5 of 6 punten zou behalen, dan zouden ze vandaag kampioen zijn, zonder op andere uitslagen te hoeven wachten. Ilse begon goed met winst in haar single, helaas ging de dubbel van Thijn en Joris verloren. Aaron won vervolgens zijn single vrij gemakkelijk en ook zijn dubbel met Mia werd eenvoudig gewonnen. Joris trof de sterkste speler van de tegenstander en verloor zijn single. Mia en Ilse wonnen nog wel hun dubbel, waarmee de eindstand 4-2 werd en er nog moest worden gewacht of dit team kampioen zou worden. Nummer 2 Brielse BC won die ochtend echter met 5-1 van Schollevaar, waardoor ook team J4 kampioen is geworden.

Team 5 dat in deze tweede Fase voor het eerst competitie speelde trof vandaag nummer 2 uit de poule Limes BC. Alleen Jao wist zijn single te winnen, in de andere wedstrijden waren de spelers van Limes te sterk. 5-1 eindstand. Het is team J5 wel gelukt om 2 wedstrijden te winnen in deze tweede Fase, daar kunnen ze trots op zijn!

Naar het overzicht