Tweede competitieronde jeugd

Team U-15 JX1 moest op zaterdag vroeg uit de veren voor een uitwedstrijd in Kwintsheul bij tegenstander Quintus.

Friso en Tycho speelden een prima dubbel. Zij verloren de eerste game nipt met 23-21, wonnen de tweede game met 21-19 en kwamen helaas net te kort om ook de derde game te winnen.

Fenna en Kyara verloren in hun dubbel ook de eerste game, maar wonnen de 2 games erna, waarmee het eerste punt binnen was.

Thijs was weer ouderwets op dreef in de single en gunde zijn tegenstander slechts 12 punten bij elkaar opgeteld in 2 games.

Kyara begon met winst in de eerste game, maar helaas gaf haar tegenstander daarna meer tegengas en verloor Kyara in 3 games.

Tycho was snel klaar in zijn single, maar helaas was dat in zijn nadeel. Daarentegen maakte Anouk er een marathonpartij van in haar single. Ze verloor de eerste game nipt met 23-21, won de tweede met 25-23 en pakte ook de laatste game, deze game met 21-17.

Met de mixen nog op het programma was de stand gelijk. Thijs en Fenna wonnen de eerste mix in 2 games. Friso en Anouk walsten over hun tegenstander heen en wonnen daarmee ook de 2e mix. Wederom een mooie 5-3 overwinning voor dit team.

Team U-15 JX2 reisde af naar Den Haag om het op te nemen tegen Drop Shot. De spelers van dit team wonnen vorige week nog thuis met 8-0, maar troffen vandaag een tegenstander van een zwaarder kaliber.

Hugo en Thomas konden geen vuist maken tegen de jongens van Drop Shot en verloren in 2 games. Yenthe en Lise maakten het een stuk spannender. Zij verloren de eerste game maar net met 24-22. Helaas drukten de meiden van Drop Shot door in de tweede game en dus ook verlies in de dames dubbel.

Hugo speelde eerste single omdat Tobias een weekendje vrij was. De eerste game was heerlijk om naar te kijken met goed spel van beide jongens. Helaas verloor Hugo de game nipt met 21-19. In de 2e game kon Hugo het goede spel niet meer volhouden en won de jongen van Drop Shot die game met 21-11.

Lise speelde eerste dames single tegen een tegenstander die ongeveer twee keer zo groot was. De eerst game wist Lise zowaar te winnen, maar de daaropvolgende games kon de tegenstander het verschil in grootte uitspelen met verlies voor Lise in 3 games als gevolg.

De tegenstander van Thomas kende geen genade met hem en veegde Thomas van de baan. De eerste game in de single van Yenthe leek sterk op de games van Thomas. Maar Yenthe wist een tandje bij te zetten en haalde toch 12 punten tegen een veel sterkere tegenstander.

Hugo en Lise speelden de spannendste wedstrijd van de dag in hun mix. Na verlies in de eerste game speelden ze op de top van hun kunnen en pakten de tweede game. De tweede driegamer van de dag was een feit! De tegenstander herpakte zich in de laatste game en dus leverde deze wedstrijd ook geen punt op voor BCN.

Laatste kans voor een punt hadden Yenthe en Thomas, maar een goede partij leverde helaas ook geen punten op voor BCN. 8-0 verlies kwam hard aan, maar er is een hoop geleerd door de spelers van BCN op deze zaterdagmiddag.

Jeugdteam U-13 JX3 speelde op zondagochtend uit tegen BC Delft.

Jesse en Daniël speelden dit keer de dubbel, maar helaas was de tegenstander een maatje te groot. Lynn en Emma deden erg hun best, maar ook de meiden van Quintus waren te sterk voor BCN.

Elias mocht vandaag proberen de single te winnen, maar het lukte hem niet om grip op zijn tegenstander te krijgen. Meghan mocht haar competitie debuut maken in de eerste meiden single. De eerste game was nog wennen, de tweede game wist Meghan goed tegenstand te bieden. Helaas niet genoeg om een derde game te mogen spelen. In Daniël zijn single partij was de tweede game ook beter dan de eerste, maar wederom niet genoeg voor een derde game. Aafke startte juist sterk in haar single, maar was het spoor in de tweede game bijster.

Zouden de eerste punten voor dit team dan misschien in de mixen gewonnen worden? Elias en Emma deden goed hun best, maar verloren in 2 games. Jesse en Meghan kwamen helaas ook te kort. En zo werd er ook door dit team met 8-0 verloren, maar mogen deze kids ook trots zijn op hun inzet!

Naar het overzicht