Team 9 bij de de Regiokampioenschappen U13!

Voor team 9 zit het sportieve seizoen er ook op! De voorjaarscompetitie kreeg nog een toetje in de vorm van de regiokampioenschappen Zuid-West in Capelle aan den IJssel. Daarom stond zaterdag 11 juni vroeg de wekker om op tijd in Sporthal De Lijster de BCN-eer te verdedigen tegen collega-poulewinnaars.
 
Geen half werk voor deze bijzondere gelegenheid. Naast een bataljon betrokken ouders, allen voorzien van uierzalf tegen schrale handen door het vele applaudisseren, was ook in sportieve backup stevig geïnvesteerd. Maar liefst drie trainers stonden paraat om onze jonge helden mentaal te ondersteunen. Eén daarvan was zelf speciaal voor deze gelegenheid naar de kapper geweest, wat het detailniveau van de zorgvuldige voorbereidingen goed weergeeft.
 
Aan de slag dan maar! Letterlijk.
Het jonge sterrenteam moest aantreden tegen drie strijdlustige opponenten; BC Pijnacker J3, het Haagse BC Drop Shot J6 en de ’s Gravenzandse Zeemeeuwen J6. 
De allereerste wedstrijd, de herendubbel, werd door Wessel en Jeroen gelijk gewonnen. Dát was een mooie start! Helaas werd de daaropvolgende damesdubbel níet gescoord. Dat lag niet aan onze chica’s Lieke en Veronique, maar meer aan de fanatieke mindset van de dames aan de overzijde. Die vertoonde meer gelijkenis met de overwinningsdrang in sommige fysieke sporten. Maar hé; je zal maar willen winnen…
Jeroen Koelewijn moest in de herenenkel aantreden tegen een geduchte opponent uit de toernooienkring en gaf wat hij waard was. Maar helaas ging de triomf naar de overzijde van het net.
Tijd voor ommekeer! Maite pakte de damesenkel op en deed dat zoals we van haar gewend zijn; met winst in een driesetter! Waarna Wessel en Sophie deze wedstrijd winnend afsloten door de mix gecontroleerd op hun naam te zetten.
Eindresultaat; 3 - 2 voor BCN! 
 
De volgende pot; Drop Shot uit die mooie stad achter de duinen.
Op de tribunes gonsde reeds het gerucht dat dít het te kloppen team was. Dus Team 9 stopte snel een meegebracht bammetje-met-kaas naar binnen en ging aan de slag!
De herendubbel werd door Wessel en Jeroen verloren. En niet zo’n beetje ook; 12-21 en 13-21. Slik…
Tijd voor het taaie setje; Sophie en Lieke. Twee leuke meiden die kunnen buffelen als kerels. Geen gemauw, gewoon werken! Zij boden met een driesetter meer weerstand, maar moest uiteindelijk ook het onderspit delven tegen de sterke dames van Drop Shot. 
Tijd voor de herenenkel. Wessel werd ingezet tegen een speler die vier keer in de week traint en speelde vervolgens de wedstrijd van z’n leven! Shuttles trokken lichtsporen door de hal en schoenzolen moesten gekoeld worden met water. Maar met succes, want na een zinderend spannende driesetter was de winst in de pocket! Dit niet geheel tot het genoegen van de tegenstander die dit duidelijk liet blijken. 
De pittige vrouwenenkel werd opgepakt door Maite, die met 20-22 en 19-21 ontzéttend dichtbij was, maar getalsmatig de pot verloor. Balen.
Vervolgens vergaarden Jeroen en Sophie eeuwige roem door hun mix met ontzettend knap volhardend spel te winnen! De eerste set was nipt en spannend met 23-21. De tweede set gingen Jeroen en Sophie als een trein met een overtuigende 21-14. 
Eindresultaat; 2 - 3…
Lof voor de coach van dit team die óók een aardig woordje overhad voor de mooie acties van de tegenstander en oprechte interesse toonde bij kwetsuren.
 
De laatste set wedstrijden was tegen indrukwekkende Westlanders; BC Zeemeeuwen J6.
Hun resultaten in de competitie deden het ergste vrezen; bosjes overwinningen met vette standen. Maar dat viel afgelopen zaterdag alles mee. Relatief gemakkelijk hengelde ons Team 9 tegen deze vereniging de winst naar binnen, terwijl zij fysiek een stuk sterker (of in ieder geval groter) waren dan die compacte knokkertjes van BCN. 
Lieke Bracke zorgt voor spirit in het team en laat setjes beter spelen. Zowel de mix met Jeroen als de dubbel met Maite werd met dikke cijfers afgesloten. Sophie Jille nam de damesenkel voor haar rekening en deed wat we intussen van haar gewend zijn; prachtig beheeerst spelen én winnen!
Het had een Full House kunnen zijn als niet één wedstrijd moest worden gestaakt wegens een blessure. Wessel had kennelijk teveel gevergd van zijn enkel en werd op aangeven van trainer Wim uit de wedstrijd gehaald. De tegenstander, al reeds op achterstand, werd met een sportieve handdruk de winst toegezegd.
 
Ondanks het feit dat Team 9 niet met een dikke bokaal naar huis ging, toch blije gezichten. Voor een team met één jaar ervaring is de tweede plek binnen hun poule op de regiokampioenschappen een prima resultaat. Bovenal was het een geweldige ervaring om mee te maken en een stimulans om volgend jaar weer de schouders eronder te zetten!
Hartelijk dank aan de trainers Cyntha, Rick en Wim die met mental support en slimme tips zéker hebben bijgedragen aan de successen van dit jonge, dappere team! 
 
 
 
Naar het overzicht