Start competitie seizoen 2023-2024

Op zondag 17 september startte BC Nieuwerkerk het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd voor zowel senioren als jeugd. Met 1 senioren team en 4 jeugdteams was de Parkzoomhal gezellig gevuld deze zondagmorgen. Voor de jeugd was het behoorlijk wennen aan de nieuwe regels. De twee laagste jeugdteams hoeven dit seizoen nog slechts 6 wedstrijden te spelen en de games gaan nog maar tot 15 punten. Verder wordt er in de jeugdklassen, waarin de teams van BCN spelen, geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes.


Jeugdteam J1 speelde tegen 4 meiden van BC Swindregt en waren duidelijk te sterk, 8-0 winst. Team J2 had wel een leuke, gelijkwaardige tegenstander. Dit team speelde in vier partijen een derde game, waarvan er helaas 2 werden verloren. Toch werd de eindstand een mooie 4-2 overwinning. Team J3 speelde tegen een team van jonge dames van BC Castellum, die voor het eerst competitie speelden. Het verschil in sterkte was enorm, een eenvoudige 6-0 overwinning was het resultaat. Team J4 speelde tegen de Brielse BC en pakte een prima 5-1 overwinning.


Het herenteam mocht de competitie beginnen tegen ‘buurman’ BC Schollevaar. Maarten Bakker viel in en won al z’n partijen. Ricardo en Sander verloren de eerste game met 30-29 en verloren helaas ook hun partij. Jeroen Ijpelaar verloor zijn single, maar de rest van de partijen werden wel gewonnen, 6-2 eindstand.

Naar het overzicht