Sophie Jille slaat toe!

Een paar weken geleden schreven we al dat een groep van 14 gedreven, jonge BCNers meedraait in het Regio Jeugd Circuit (RJC).
Afgelopen weekend stond het 2e RJC (Regio Jeugd Circuit) toernooi op het programma. Dit keer georganiseerd door BC Mix in Naaldwijk. Door de herfstvakantie hadden we een compacte kern van 5 BCNers, maar die gingen er wel voor!

Maite van Leuven, 11 lentes jong, speelde met Marylse Hijmans de damesdubbel in U17.  Van de drie wedstrijden zetten zij er één op hun naam. Een tweede was héél dichtbij met 21-19, 19-21 en 22-20, waarbij onze dames een mooi visitekaartje afgaven.
Bij de singles heeft Maite dapper gestreden, maar dit keer helaas geen winst.

Marylse speelde ook nog haar single partijen in U19-2 en van de 3 wedstrijden wist zij er één te winnen, wat een derde plaats opleverde.
Jeroen Koelewijn deed voor het eerst mee en haalde de halve finale bij de jongens U-15. Helaas was de tegenstander daarin iets te sterk.

Twee veelbelovende dames die stiekem steeds beter gaan spelen zijn Lieke Bracke en Sophie Jille.
Zij speelden samen de damesdubbel U15 en net als bij het eerste RJC toernooi scoorden zij de 2e plaats! De toppositie is een kwestie van tijd, getuige de 3e set die nipt werd verloren met 20-22 .

Grote winnaar werd dit weekend Sophie Jille. In de poulefase  werd ze beste 2e en mocht naar de halve finale. Deze won Sophie overtuigend met 21-14 21-13, waarna zij in de finale tegenover vedette Dorine Samson stond, waarvan zij in de poulefase met 2 sets had verloren. Maar Sophie had duidelijk geleerd van haar nederlaag en kon na een zwaar bevochte overwinning met in de 3e set 21-19 de bloemen en de beker in ontvangst nemen!

Op 19 en 20 november staat het volgende toernooi van het RJC op het programma. Dit keer bij BC Delft. De opwarmer daar naartoe wordt het BC Schollevaar Open Jeugd Toernooi op 12 november.  

Bewaren

Bewaren

Naar het overzicht