Jeugdwedstrijden ronde 3

Voor de jeugd van BCN stond deze zondag de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma.

U15 JX-1 trad met een compleet team aan tegen Onder Ons JX-1. Thijs en Tycho speelden een prima dubbel en wonnen zonder al te veel moeite in 2 games. Anouk en Fenna volgden in het spoor van de heren met eveneens een eenvoudige overwinning in 2 games.

Thijs had in zijn single weinig moeite met zijn tegenstander, die 2 keer 8 punten wist te behalen. Anouk maakte het in haar single een stuk spannender. Na nipt verloren te hebben met 20-22 in de eerste game pakte ze game 2 en 3 wel. Friso won zijn single eenvoudig in 2 games. Kyara won de eerste game van haar single, was in de tweede zeer dichtbij winst, maar verloor die game met 20-22. In de spannende derde game lukte het Kyara helaas niet om de partij winnend af te sluiten.

Kyara mocht na haar slopende single gelijk door in de mix met Tycho. Dat werd geen succes, er werd door Tycho en Kyara met ruime cijfers verloren. Friso en Fenna verloren hun eerste game nipt. In de tweede game walsten ze over de tegenstander heen met 21-4 en in de spannende derde game wisten Friso en Fenna het punt te verzilveren. 6-2 winst voor team JX-1!

U15 JX-2 trof deze zondagochtend het vierde jeugdteam van Asterix. Hugo en Thomas speelden de dubbel, maar kwamen in beide games net te kort. Lise en Yenthe verloren de eerste game met minimaal verschil 20-22 en kwamen die teleurstelling in de tweede game niet te boven.

Tobias speelde als eerste heer de single en won gemakkelijk in 2 games. Voor Lise goldt het omgekeerde, zij was niet opgewassen tegen haar tegenstander en verloor in 2 games. Ook bij Thomas was het verschil duidelijk, zijn tegenstander had weinig moeite met hem. Het wordt een eenzijdig verhaal, maar Yenthe was ook niet opgewassen tegen haar tegenstander in de single en verloor duidelijk in 2 games.

Hugo en Lise verloren ook in 2 games hun mix. Gelukkig wisten Tobias en Yenthe nog wel een puntje te pakken door winst in 2 games. Alle partijen werden in 2 games beslist met een 2-6 verlies als resultaat.

U13 JX-3 speelde ook tegen een jeugdteam van BC Asterix. Zou het hun lukken om de eerste winstpartijen te behalen na 2x 8-0 verlies?

Jesse en Elias begonnen hun dubbel goed door de eerste game met 22-20 te winnen. Helaas bleken de tegenstanders in de twee volgende games net iets sterker en werd er in 3 games verloren, maar het scheelde niet veel. Aafke en Lynn waren in hun dubbel sterker dan hun tegenstander en wonnen in 2 games. Het eerste punt van het seizoen was binnen!

Jesse speelde de eerste single en deed dat geweldig! De eerste game won hij met 24-22 en de tweede game met 21-19. Aafke kwam helaas net iets tekort en verloor in 2 games. Elias speelde ook in zijn single een driegamer. Met 21-17 winst in de eerste en derde game won ook Elias zijn single. Lynn speelde een monsterpartij, 24-22 winst in de eerste game, 24-26 verlies in de tweede game en helaas 16-21 verlies in de derde game.

Jesse en Aafke speelden een goede mixpartij. De eerste game ging net verloren met 21-18, de tweede game werd nipt gewonnen met 21-19, maar helaas waren de tegenstanders het best in de laatste game. Elias en Lynn speelden een zeer behoorlijke mix. De eerste game werd ruim gewonnen met 21-13. De tweede was enorm spannend en werd pas in de verlenging beslist. Elias wilde niet nog een driegamer spelen en wist samen met Lynn de tweede game met 23-21 over de streep te trekken. Eindstand 4-4 en iedereen van JX-3 die vandaag speelde wist zijn eerste punten te pakken!

Naar het overzicht