Jeugd Clubkampioenschappen 2019

Op zondag 17 februari zijn in sporthal Parkzoom de jeugd clubkampioenschappen gespeeld. Er was een goede opkomst van alle leeftijden. Al om 9 uur begonnen de eerste wedstrijden in 4 verschillende speelsterktes. Er werden partijen van 12 minuten gespeeld en om half 1 waren alle partijen in de verschillende poules gespeeld. Er volgden enkele halve finales die ook 12 minuten duurden en tot slot de finales, die wel volgens het set systeem werden gespeeld. Er waren zeer goede en spannende finales met uiteenlopende winnaars.

In de hoogste categorie was Edward de grote winnaar met winst in zijn single tegen Wessel, winst in de dubbel samen met Wessel tegen Wouter en Corne en winst in de mix met Manon tegen Sophie en Corne. Valerie wist de enkel bij de dames te winnen in een finale tegen Sophie. Zij won ook de dubbel met Lisa tegen Sophie en Svenja.

In de tweede categorie wisten zowel Sem als Svenja twee keer goud te winnen. Sem won de finale enkel van Thijs en samen met Friso de dubbel tegen Karsten en Bart. Svenja won de enkel finale van Silvia en samen met Silvia de dubbel tegen Francisca en Jolinda. De mix in de tweede categorie werd gewonnen door Lisa en Frenk die in een zeer spannende finale te sterk waren voor Francisca en Bart.

In categorie 3 won Hugo in de finale van Quint in 3 sets en bij de meisjes was Anouk te sterk voor Fenna, die haar eerste kampioenschap speelde. De mix in de categorie 3 werd gewonnen door Noa en Quint die in 2 sets te sterk waren voor Aya en Hugo.

De jongens en meisjesdubbel waren een combinatie van speelsterkte 3 en 4. Bij de jongens ging de finale tussen Milan en Hugo en Xander en Giuliano. Na een spannende 3 setter waren het Milan en Hugo die als winnaar uit de strijd kwamen. Bij de meisjes wonnen Anouk en Tara van Annemarie en Lise.

Tot slot nog de winnaars in categorie 4, de allerjongste jeugd. Daar won Xander in de single al zijn partijen in de poule en werd daarmee winnaar. Boris werd tweede en Armin eindigde uiteindelijk als derde. Bij de jongste meisjes won Melinka in de finale van nieuwkomer Willemijn. En in de mix wonnen Tara en Xander van Lise en Thomas.

Het was een gezellige dag met veel plezier en mooie wedstrijden en natuurlijk veel trotse winnaars. Dank aan alle vrijwilligers voor de organisatie en alle ouders voor het aanmoedigen!