De jeugd geeft gewoon gas op die lollie

Na een korte lentestop waarin we helaas wéér het Songfestival niet hebben gewonnen, was het afgelopen weekend eindelijk weer tijd om de rackets uit het vet te halen! Topfit en bomvol energie trok de badmintonnende jeugd van BCN de regio in. 
 
En met succes, want één team heeft het poule-kampioenschap al in de pocket! Team 9 (Lieke Bracke, Sofie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Jeroen Koelewijn, Wessel van Herwijnen) speelde zondag tegen Honselersdijk en had na twee matches reeds het pleit beslecht; voldoende punten voor de ereplaats in U13, zelfs met nog één wedstrijd te gaan.
Deden ze het daarom maar rustig aan? Think again! Gewoon gas op die lollie, net als de rest van het seizoen. Dus acht-nul scoren en terloops een Torry aan de palmares toevoegen ! Lieke en Sophie speelden hun damesdubbel absoluut foutloos en sloten af met een indrukwekkende 21-0!
 
Nog een team wat er goed de sokken in had was Team 2 (Jasmijn van Hamersveld, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange, Roel Teeuwen). Zij speelden uit tegen Voorburg J1 en sleepte daar een mooie 8-0 uit.  Daarbij werden zij een beetje geholpen door een tegenstander met een onvolledig team, maar een keertje mazzel is ook wel eens lekker.
 
Team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward Houben, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) was ook heel succesvol. Zij hadden BC Delft J4 over de vloer en wisten met 7-1 hun tweede positie in de poule te behouden. Daarbij worden zij heel dicht op de hielen gezeten door BC de Zeemeeuwen, dat over exact hetzelfde aantal punten beschikt. Met één wedstrijd te gaan, wordt dat nog spannend.
 
En dan de BCN-derby tussen de Teams 10 en 11. Deze spannende confrontatie werd in het voordeel van team 10 beslist met een 6 - 2 zege. Team 11 (Sofia Aantjes, Silvia Zoccheddu, Stijn Aardse, Jasper Schuurman) heeft kennelijk de taakverdeling tussen man en vrouw het best op de kaart staan, want zij wonnen beide mixen. De overige potjes gingen richting Team 10 (Thijs Plukaard, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Sem Looye), waarbij Merel Lenos de speelster was die de meeste punten op haar naam zette. Zij won alle drie haar matches.
 
Dan hebben we nog twee wedstrijden die in een gelijkspel zijn geëindigd, namelijk Team 4 tegen DKC J1 en Team 8 tegen Zigo J5. 
Met één wedstrijd te gaan heeft Team 4 (Marylse Hijmans, Esmee Roxs, Jochem Boender, Florian Velten) nog een klein kansje op de toppositie in hun poule, maar dan moet er volgens weekend een klein wondertje gebeuren. Voor Team 8 (Valerie Bauer, Kelly Smits, Bart Breeuwer, Mike Redeker) zit er misschien nog een stap in van positie 5 naar 4.  Fingers crossed…
 
Een speciale vermelding voor Maite van Leuven (Mighty Maite, weet u nog…?) die geen uitdaging uit de weg gaat! Vorig maand viel zij zeer verdienstelijk in bij Team 5 (U17) en wist zij als 11-jarige verrassing al haar potjes te winnen. Afgelopen weekend legde zij de lat nóg hoger door U19 team 3 (Marieke van Schaijk, Laura Wisse, Tim Borowy, Davey Hoekman, Nils Kraan) uit de brand te helpen. Dit keer helaas niets gewonnen, maar als je in de single je 18-jarige tegenstander met 14-21 en 15-21 partij geeft, verdien je best een pluim.
 
En dan de gladiolen; de Held Van De Dag die met zijn zwaar bevochten, eenzame puntje zijn team nog een beetje glans geeft.
In Team 3 was het Davey Hoekman die zich in zijn single het vuur uit de sloffen heeft gelopen om die ene punt in de wacht te slepen. Voor de standen in de poule maakt het geen verschil, maar het toont wèl karakter! Goed gedaan, kerel.
 
En dan als slot de thriller rond team 6 (Melanie de Haan, Manon Oudshoorn, Jeroen Breedijk, Wouter Spruijt, Corné van Vliet). Al wékenlang draaien de bovenste drie teams in hun poule om elkaar heen met minimale verschillen. Allemaal kans op die eerste plaats!
Maar afgelopen weekend zat het niet mee. Team 6 kreeg een draai om de oren van nummer drie; Conquesto. Na een zure 1 - 7 is Team 6 de koppositie voorlopig kwijt aan Vlietwijk. Balen…
Er rest nog één wedstrijd om hier wat aan te doen en dat is volgende week; de beslissende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in onze eigen Parkzoomhal! 
Laat ons Team 6 niet zitten en kom die zwoegers van harte aanmoedigen, want zij hebben de steun hard nodig om de benodigde 6 punten binnen te slepen! Het wordt héél spannend…
 
 
Resultaten weekend 21 en 22 mei;
 
Team 1 - BC Orbiton J1, Leidschendam; 2 - 6
Team 2 - BC Voorburg, Voorburg; 8 - 0
Team 3 - BC Delft, Delft; 1 - 7
Team 4 - BC DKC, Den Haag; 4 - 4
Team 5 - BV Delft J4, Delft; 7 - 1
Team 6 - Conquesto J2, Zoetermeer; 1 - 7
Team 8 - BC Zigo J5, Alphen aan den Rijn; 4 - 4
Team 9 - BV Honselersdijk, Honselersdijk; 8 - 0 
Team 10 - BC Nieuwerkerk J11, Nieuwerkerk a/d IJssel; 6 - 2
Team 11 - BC Nieuwerkerk J10, Nieuwerkerk a/d IJssel; 2 - 6
Team 12 - BC Schollevaar J7, Capelle a/d IJssel; 0 - 8 
 
Naar het overzicht