BCN Jeugd krijgt Clinic van Nederlandse Toppers

Zaterdagmiddag hebben enkele jeugdleden van Badmintonclub Nieuwerkerk aan den IJssel deelgenomen aan een clinic te Almere ter ere van de Yonex Dutch Open 2011.

De clinic werd gegeven door Samantha Barning en Iris Tabeling. Samantha werd in 2010 Nederlands Kampioen in het Gemengd Dubbel en tweede bij de Dames Dubbel. Nu speelt ze op dit moment competitie in Duitsland en hoopt op die manier een plaatsje te veroveren voor de Olympische Spelen 2012 te Londen. Ook Iris speelt competitie in Duitsland, maar traint en studeerd in Nederland. Zij is derde van Nederland bij de Dames Dubbel.

De clinic duurde een uur. Er werd eerst een warming-up gedaan en daarna oefeningen, waarbij Samntha en Iris aanwijzingen gaven aan de kinderen. Er werd afgesloten met een wedstrijdachtig element. Na afloop zijn de BCN-ers vertrokken naar het Topsportcentrum Almere om te gaan kijken bij de Yonex Dutch Open.

Daar hebben ze gekeken naar de halve finale Gemengd Dubbel tussen de Thaise Songphon Anugritayawon/Kunchala Voravichitchaikol en de Duitsers Michael Fuchs/Birgit Michels. De Duitsers verloren met 21-16 en 21-12. Daarna kwam de halve finale van de Nederlandse Yao Jie tegen de Deense Karina Jørgensen. Deze werd gewonnen door onze Yao Jie met 21-11 en 21-16. Daarna was het tijd en zijn de meeste BCN-ers weer naar huis vertrokken.

Naar het overzicht