Afgelopen zondag mocht de jeugd van BCN weer competitie spelen!

Voor het eerste sinds begin december mochten de jeugdteams van BCN weer competitie spelen. De eerste fase van de competitie is afgerond en alle teams zijn nu opnieuw ingedeeld op basis van hun resultaten in de eerste fase. Op deze manier speel je wedstrijden tegen tegenstander van hetzelfde niveau.

Jeugdteam 1 speelde op zondagmiddag in Waddinxveen tegen team 1 van Invictus. De herendubbel van Thijs en Friso werd gewonnen in 2 games. Onze jongens waren duidelijk beter dan hun tegenstanders.

De dames dubbel liet een omgekeerd beeld zien. Kyara en Fenna troffen tegenstanders die een maatje te sterk waren en verloren in 2 games.

Tycho mocht vandaag eerste heer spelen, maar dat werd geen succes. De eerste heer van Invictus kende geen genade en won in 2 games.

Anouk speelde eerste dame tegen Manouk. Anouk kon vandaag toepassen wat ze afgelopen weken in de training had geleerd en won in 2 games. Tot grote tevredenheid van haar fans op de tribune.

Thijs speelde de tweede single en pakte de winst in, je raadt het niet, 2 games.

Fenna had veel moeite met haar tegenstander, die Fenna weinig punten gunde en in 2 games won.

Kyara en Tycho speelden eerste mix en speelden helemaal geen slechte partij, maar verloren helaas wel in 2 games.

Friso en Anouk speelde de laatste mixpartij en de grote vraag die ons allemaal bezighoudt is, wordt deze partij ook in 2 games beslist? De eerste game werd nipt met 22-20 gewonnen door Invictus. Maar de 2e game werd wel gewonnen door Friso en Anouk en zodoende was voor het eerst een derde game nodig. Als Nieuwerkerk die zou winnen dan zou het 4-4 worden. En gelukkig kwam er een Happy End, want Friso en Anouk wonnen de derde game en zodoende stond er een 4-4 gelijkspel op het formulier.

Op zaterdag mocht team 2 al om 9 uur starten in Voorschoten tegen team 1 van EVBC-Vlietwijk. Het team was compleet vandaag en dus mocht iedereen 2 partijen spelen.

Hugo en Thomas speelden de heren dubbel en waren zeer gewaagd aan hun tegenstander, maar verloren nipt in 2 games met 2x 21-19.

Willemijn en Lise speelden een slimme dubbelpartij en wonnen hun partij gemakkelijk in 2 games.

Tobias speelde eerste heer tegen een talentvolle jongen van Vlietwijk. In de eerste helft van de eerste game had Tobias nog wat moeite met het goede spel van zijn tegenstander. Maar toen Tobias zelf minder fouten ging maken, kreeg zijn tegenstander minder kansen en Tobias won de eerste game. In de tweede game schoot Tobias uit de startblokken en stond al snel met 11-0 voor. Er werd even gedacht aan een Torry (21-0, de perfecte game) maar de tegenstander wist nog terug te komen, al was het niet genoeg om de game nog te pakken.

Yenthe kreeg geen vat op haar tegenstander, die eenvoudig van Yenthe wist te winnen in 2 games.

Hugo speelde 2e heer en baalde nog wat van zijn verloren dubbel. Hij serveerde goed hoog en maakte de returns prima af. De tegenstander had geen antwoord op het spel van Hugo en Hugo maakte geen fouten. Sterker nog, Hugo pakte 21 punten op rij een scoorde daarmee een onvervalste Torry, een perfect game. Thijs uit team 1 was in 2019 de laatste speler van BCN die zo’n perfecte game wist te behalen. In de tweede game wist de tegenstander van Hugo wel een aantal punten te scoren, maar de partij werd gemakkelijk door Hugo gewonnen. Druk HIER om de lijst te zien met alle winnaars van de Torry Trophy van BCN

Lise speelde 2e dame vandaag en had in de eerste game nog wat moeite met haar tegenstander en verloor die game. In de 2e game was het Lise die domineerde en dus kwam er een derde game. De eerste helft van die game was de dame van Vlietwijk nog de betere, maar na de wissel van helft klapte Lise er op en erover.

Tobias en Yenthe speelden eerste mix en het lukte hen om de partij in 2 games te winnen. Thomas en Willemijn kregen geen grip op hun tegenstander en verloren in 2 games.

Eindresultaat 5-3 winst en Hugo heeft een mooie Torry gescoord.

Team 3 speelde vandaag net als team 1 in Waddinxveen tegen Invictus.

Jesse/Elias begonnen de dubbel met winst in 2 games. De tactiek was om per rally vooral de shuttle 1 keer vaker terug te slaan dan de tegenstanders.

Lynn en Aafke wisten ook de eerste game te winnen. De tweede en derde game konden ze dat helaas niet vasthouden. En dat betekende verlies in 2 games.

De single van Daniël ging gelijk op maar het 'kwartje' (wie kent m nog) viel twee keer de andere kant op. Iets meer focus op het maken van makkelijke punten zal de volgende keer zeker helpen.

De tegenstanders van Lynn en Aafke waren een maatje te groot waardoor beide singles in 2 games werden verloren.

Jesse kon wel domineren en pakte in zijn single wel een punt met winst in 2 games.

De twee mixen die daarna volgde waren zeer aan elkaar gewaagd. Bij de mix van Lynn en Elias ging het punt verloren (door jeugdig enthousiasme) in 3 games, maar Aafke en Daniel pakten wel de winst in 3 games door de tweede game met 21-19 en de derde met 23-21 te winnen.

Een 5-3 verlies maar een 4-4 gevoel.

 

 

Naar het overzicht