Westrijdverslagen speelweek 4

Wedstrijdverslagen speelweek 4

En weer vooral positieve resultaten deze week. Veel 4 x winst, 1 x gelijkspel en 3 x verlies. We doen het in de eerste maand van de competitie goed! Nu een maand geen wedstrijden, wel hard trainen zodat we in november deze lijn kunnen doorzetten. Lees de verslagen van onze teams!

Team 1: 4-4 gelijk

Dit weekend speelde BC Nieuwerkerk thuis tegen directe concurrent Schollevaar. Dylan en Stefan begonnen onzeker maar wisten in de herendubbel te groeien. Ze wonnen deze dubbel overtuigend en maakten de score 1-0. De damesdubbel liep minder voorspoedig door het tactisch sterke koppel van BC Schollevaar. Wendy en Maite verloren hetgeen de stand op 1-1 bracht.
In de singles was BC Nieuwerkerk wederom erg sterk, Wendy en Maite wisten beiden overtuigend te winnen. Maite had in de eerste wedstrijden al laten zien een zeer sterke singlespeelster te zijn en dat bleek in de uitslag: 21-11 en 21-5. Stefan was zijn tegenstander Peter Satter de baas en haalde ook een punt binnen. Dylan had moeite met het gevarieerde spel van zijn opponent en kwam laat in de wedstrijd. Na een geweldige comeback in de 2de set kwam hij nét tekort om het tij te keren waarmee de stand 4-2 werd.
In de mix trokken Stefan en Maite nét in een lange driesetter aan het kortste eind wat de stand 4-3 maakte. Ook wisten Dylan en Wendy hun mix niet naar zich toe te trekken tegenover het sterke koppel van BC Schollevaar.
Dit bracht de eindstand op 4-4.

Team 2: 5-3 winst

Voor de verandering, team 2 had óók schollevaar op bezoek. Koen en Jaynique waren herenigd voor de herendubbel. Dit resulteerde in een spannende driesetter die helaas met 24-26 verloren werd. De dames hadden ook een gewaagde tegenstander en wisten met 21-19/25-27/22-20 te winnen. Na een uur speeltijd, stond het dus 1-1.

Jaynique heeft zichzelf voor het eerst op het scorebord gezet door de eerste singel met 21-14/ 21-18 te pakken. Zowel Lotte als Peter behielden hun 100% in het enkelspel. Anouska verloor helaas in twee sets van de tactisch sterke Joyce Stegeman.

De eerste mix van Lotte en Peter werd redelijk eenvoudig binnengehaald door goed de rust te behouden. Koen & Anouska kwamen nog goed terug in de tweede set van de mix, maar het mocht helaas niet baten (18-21, 21-23). Eindstand: 5-3 winst!

Team 3: 5-3 winst

Team 3 moest tegen schollevaar, maar ja wie niet vandaag... Tim en Wouter deden dubbel, maar daar gaan we het niet over hebben. Gelukkig konden Sanne en Lieke de dubbel wel netjes in 2e winnen.

Hjordis mocht nu van de bank af komen en had wel zin in een 3 setter. Rustig beginnen en dan de laatste 2 sets gewoon lekker winnen. Sanne mocht sowieso 3 partijen spelen vandaag dus zij won haar single gewoon lekker in 2-en.

Tijd voor de jongere generatie. Wouter had het laat gemaakt dus moest hij nog even wakker worden in de eerste set. De 2e set ging al veel beter, maar het was helaas net niet genoeg met 19-21. Lieke heeft er ook 2 spannende sets van gemaakt, maar verloor ook helaas haar single.

Dan de mixen maar binnen halen. Lieke en Tim aan zet. Dit liep uitstekend. De 2 setjes gingen snel. Waardoor Tim eigenlijk al vergeten was dat ze na de 2e set gewonnen hadden. Bij Hjordis en Sanne ging het ook lekker. Alles lekker kort tot ze ging liften en dan af smashen.

Een mooie 5-3 winst. Nu even een paar weekjes rust van de wedstrijden maar natuurlijk wel pittig trainen.

Team 4: 3-5 winst

Zaterdagavond om 18.00 uur spelen is niet echt een lekkere tijd, vandaar dat we na afloop van de wedstrijd hongerig de Mac bezochten. En ook om de overwinning te vieren! De wedstrijd begon minder goed met onze herendubbel. René en Edward zaten er niet lekker in en verloren van twee jeugdige talenten. Valerie was jarig dit weekend en speelde niet mee. Linda viel voor haar in en won samen met Liesbeth met gemak de damesdubbel.

Edward had een lastige singel en verloor deze in twee games. Liesbeth won haar singel met gemak van de dame die normaal de 2e singel speelt. De eerste dame was geblesseerd en speelde niet. Een walk-over voor Linda dus aangezien e 3e dame niet singelde. Quinlan speelde weer een mooie driesetter waarin hij het spel van zijn tegenstander steeds beter doorgrondde en de winst pakte. Ook hield hij zich heel rustig aangezien het Barendrechtse protocol niet toestond dat er werd geschreeuwd of aangemoedigd.

René en Liesbeth speelde vervolgens een vlekkeloze mix en wonnen met gemak. Quinlan en Linda redden het net niet om een derde set eruit te slepen.

Eindstand: 3-5 winst hetgeen een gedeelde 2e plek in de poule betekent (maar wel nog ongeslagen).

Team 5: 5-3 verlies

Deze week mocht team 5 op zaterdagavond 19.30 uur spelen tegen BC Mix. Martijn en Marijna konden er helaas niet bij zijn, dus deze keer moest iedereen 3 partijen spelen. Jeroen was weer terug na een blessure en moest dus gelijk gaan knallen in zijn eerste wedstrijd.

Ondanks dat Corné en Jeroen in de eerste set goed tegenstand boden, verliep de tweede set volgens Corné ‘abominabel’ slecht... okee misschien wat overdreven, maar ze maakte wel te veel onnodige fouten in de tweede set. Sophie en Suzanne hadden een paar kansen om een derde set te spelen in hun damesdubbel, maar verloren helaas toch in twee sets.

Corné speelde een goede single, maar zijn tegenstander ook. Beide sets waren heel close, 2x 21-19 verlies. Na het verlies van de dubbel ging Sophie met extra energie de single in. Ze speelde heel sterke en won in twee sets! Jeroen maakte het nog even spannend in de tweede set, maar won in 2 sets. Nadat Suzanne de tweede set gewonnen had, kwam ze in de derde helaas niet meer helemaal in haar spel en verloor ze de set.

Corné en Sophie hadden de mix in drie sets gewonnen, maar dat kwam omdat ze het zichzelf onnodig moeilijk hadden gemaakt. Jeroen en Suzanne mochten voor de eerste keer samen mixen. Nadat ze in de eerste set even aan het spel moesten wennen, pakte ze (na een achterstand) mooi de tweede set. De derde set ging gelijk op, maar verloren ze toch.

Eindresultaat: 3 -5 verlies.

Team 6: 3-5 winst

Op de eerste herfstdag van oktober vertrok een wat gehavend team 6 richting Maasdam. Sander was nog in het buitenland en Ingrid moest werken. Deze donderdagavond stond een wedstrijd op het programma in een koele hal (de deuren stonden open vanwege Covid-19) tegen het eerste team van Smashing Maasdam.

De herendubbel begon relatief makkelijk, Wessel en Jeroen zetten hun tegenstanders onder druk waardoor zij de punten naar hun toe trokken. Richting het einde van beide sets maakten de heren het onnodig spannend, maar zij wisten zich op tijd te herpakken om de overwinning in 2 sets binnen te halen. Dames Monique en Laura hadden het deze week lastiger. Hun tegenstanders hadden vrijwel alles terug en zochten de gaatjes goed op. De dames speelden prima, maar niet overtuigend genoeg (2x 21-16 verlies).

Jeroen speelde zoals vanouds goed zijn eigen spel in de single en wist zijn tegenstander goed onder druk te zetten. Ondanks het feit dat zijn dropjes in tweede set door tegenwind van buiten niet altijd over het net wilden vallen, wist hij zijn hoofd koel te houden en met twee 21-13 te winnen. Tegelijkertijd moest ook Laura aan de bak. Laura hield haar tegenstander goed achterin het veld en wist zo de druk op het spel te houden. Door goed af te wisselen met scherpe dropballetjes wist zij haar single te winnen. Wessel speelde een pittige wedstrijd tegen een heer die op dezelfde manier speelde als hij, wat resulteerde in mooie rally's. Wessel liet zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien en won zijn single in 2 sets.

Monique mocht voor het eerst dit seizoen aantreden in de single. Dat ging haar zeker niet slecht af. Ze speelde tactisch heel goed, helaas belandden haar ballen af en toe net buiten de lijnen. Monique wist er een derde set uit te slepen, maar kon deze niet naar haar toe trekken.

Met een tussenstand van 2-4 voorsprong begonnen we aan de mixen.

Jeroen en Laura speelden voor het eerst samen en dit pakte goed uit. Zij plaatsten de shuttle steeds goed op plekken waar hun tegenstanders niet stonden. Dit resulteerde in een prima overwinning (21-12 en 21-16). In de mix van Wessel en Monique ging het in de eerste set lang gelijk op, maar helaas ging de winst naar het koppel van Maasdam. In de tweede set kwamen ze op achterstand welke zij niet meer in wisten te halen (zoals vorige weken wel lukte).

Met een 5-3 overwinning ging team 6 met een tevreden gevoel weer terug richting Nieuwerkerk.

Team 7: 3-5 verlies

Nieuwerkerk 7 moest tegen de #1 van de competitie: MIX 9. De wedstrijd begon gelijk goed door een gewonnen mannendubbel van Ricardo en Frank. Na drie spannende sets (21-18, 21-23 en 21-15) trok Nieuwerkerk uiteindelijk aan het langste eind. De vrouwendubbel van Lisa en Francisca ging helaas verloren met twee gelijke sets, 2x 10-21. Het echte eerste verschil werd gemaakt in de singles. Rolf maakte het in zijn single nog spannend door ook daar een driesetter te spelen, maar ook hij trok de overwinning uiteindelijk niet over de streep, ook al won hij de eerste set met 21-11. De twee sets daarna gingen verloren met 12-21 en 21-23. Ricardo had meer gemak met zijn single, nog wel een spannende eerste set met 22-20, maar de tweede set ging makkelijker met 21-8. Van de mixen ging er één verloren en één gewonnen, waardoor de eindstand uiteindelijk eindigde op 3-5 voor de tegenstander.

Team M1: 8-0 verlies

In de vierde speelweek stonden de mannen in Utrecht tegen goede heren. Het werd helaas uitgemaakte zaak met 8-0 verlies naar huis.

De voornaamste reden....Forza VIP (very instabiele pokezooi) shuttles.

Met slechts enkel wat goede rally's eindigde alle partijen in twee sets verlies. Tim en Martin waren in 2e sets van de eerste dubbel goed bezig, maar door te rusten bij 11-9 voorsprong was de focus weg. Hierdoor kwamen ze te laat op gang en ging de pot verloren in 21-19. Patrick en Timothy moesten erg wennen aan het trage spel en de shuttle. Hierdoor kwamen ze niet lekker in de wedstrijd en speelde ze vooral tegen zichzelf. Helaas hielp de shuttle ook niet mee en vielen ze te vaak buiten het veld. Helaas werden de andere wedstrijden ook verloren en keerden het herenteam met een frusterende 8-0 nederlaag. We blijven positief en hebben nog een thuiswedstrijd te goed met onze voordelen.