Wedstrijdverslagen week 3

Wedstrijdverslagen speelweek 3

Wat een resultaat deze week! Twee mooie gelijke spelen en verder alleen maar winstpartijen! Lees het in de onderstaande wedstrijdverslagen.

Team 1: 0-8 winst Voor team 1 was het deze week tijd om tegen ABC Swindregt te spelen. Door corona was het team van de tegenstander niet helemaal compleet, maar gelukkig was er nog wel inval geregeld.
Dylan en Stefan hadden het lastig in de eerste set van de herendubbel maar na deze 21-17 te winnen werd de tweede set eenvoudig binnengehaald.
Bij de damesdubbel was het nog erg inkomen voor Wendy en Maite, maar gelukkig wisten ze de winst binnen te slepen en stond de stand op 2-0.
Hierna waren de singels aan de beurt. Zowel bij Stefan, Wendy en Maite ging het door een goede focus gemakkelijk om de wedstrijd te winnen. Dylan had wat meer moeite, maar door wat verbeterende tips kon ook hij de winst binnenslepen met 21-15 in beide sets.
De mix van Stefan en Maite verliep in de eerste set wat stroef, dus in de tweede set werd de tactiek wat meer aangepast en werd deze partij gewonnen. Dylan en Wendy hadden een pittigere wedstrijd, maar door een goede inzet en samenspel kon ook deze wedstrijd gewonnen worden in drie sets.
De eindstand tegen Swindregt is dus een mooie 8-0 overwinning!

Team 2: 4-4 gelijkspel Team 2 reisde zaterdagmiddag af naar Leerdam voor een spannende wedstrijd tegen een getalenteerd, jong team. Jaynique was afwezig door nachtdiensten in het ziekenhuis waardoor de herendubbel deze keer bestond uit Koen en Peter. De partij werd knap gewonnen in de derde set met 21-15. Ook de dames wisten de dubbel in de derde set binnen te halen (19-21, 21-17, 21-12). Met een mooie 2-0 voorsprong begon het team aan de singles. Koen viel in voor Jaynique als eerste heer, maar kon de partij helaas niet naar zijn hand zetten (16-21, 14-21). Lotte slaagde er wel in de eerste singel te pakken (21-14, 21-15). De tweede singels waren beide enorm spannend. Terwijl Anouska nipt verloor in drie sets, wist Peter zijn partij knap te winnen (19-21, 23-21, 21-17). De mixen werden helaas beide verloren, waardoor de punten gelijk verdeeld werden over de teams. Eindstand: 4-4.

Team 3: 4-4 gelijkspel Wouter en Tim mochten als eerst aan de bak met de herendubbel. Aan het eind van de 1e game kwamen onze heren goed terug van een ruime achterstand, helaas net te laat en de game werd met 21-18 verloren. De 2e game begon gelijkopgaand, maar na de 11 konden de tegenstanders net een tandje bijzetten wat resulteerde in een 21-15 verlies.
Vervolgens mocht Lieke, dit keer samen met Sanne, starten met de damesdubbel. De 1e game verliep soepel en werd met 21-16 gewonnen. In de 2e game werd het initiatief uit handen gegegeven en werden er te veel fouten gemaakt, 21-13 verlies. In de 3e game werden goede punten afgewisseld met slordig spel, wat resulteerde in verlies (21-16)

Daarna mocht Hjordis gaan beginnen aan zijn single. Na een spannende 1e game (21-17 winst), werd de 2e game ruim gewonnen met 21-9. Ondertussen was Sanne op de wisselbaan ook begonnen aan haar single. Dit werd nooit echt een wedstrijd en werd met 21-4 en 21-8 dik gewonnen. Wouter had het in zijn single een stuk zwaarder. Zijn tegenstander liep goed en had alles terug. Pas aan het eind van de 2e game kreeg hij vat op het spel, dit was helaas te laat. 21-10 21-15 verlies. Lieke begon goed aan haar single en nam een ruime voorsprong in de 1e game, toch liet ze na de 11 haar tegenstandster terugkomen. Bij een 17-18 achterstand wist ze 4 punten op rij te maken en zo de 1e game naar zich toe te trekken. Haar tegenstandster ging vervolgens in de 2e game beter spelen en Lieke oogde wat vermoeid. Toch wist ze aan het eind van de game nog wat punten te pakken met sterk spel. Helaas lukte het haar niet om dit in de 3e game vol te houden werd ook deze game verloren.

Met een 4-2 achterstand begonnen we aan de mixen. Als eerst Tim en Lieke. Na verlies van de 1e game werd er een goede tactische wijziging gedaan waarna de 2e en 3e game een makkelijke prooi waren. Vervolgens begonnen Hjordis en Sanne aan de 2e mix. De 1e game werd overtuigend gewonnen, waarna de 2e door slordig spel en tactische fouten werd verloren. Ook in de 3e game was er lang een achterstand, maar konden Hjordis en Sanne op het eind hun niveau verhogen en zo pakten ze toch nog de winst. Wat resulteerde in een 4-4 gelijkspel.

Team 4: 6-2 winst Team 4 speelde deze week thuis tegen Conquesto 6 uit Zoetermeer. Een dag na hun verhuizing traden René en Liesbeth ietwat vermoeid aan. De herendubbel van René en Edward liep zo lekker dat de heren wisten te winnen van Sebastiaan Petri en Olaf Pijper. Ze hadden er wel drie games voor nodig. Ook de dames Liesbeth en Valerie wilden van hun tijd op de baan genieten, zij pakten ook de winst in drie games.

Edward speelde een hele goede partij tegen Petri, hij verloor deze helaas in drie games. Liesbeth speelde niet zo lekker maar wist de partij wel in drie games te pakken. Quinlan speelde een sterke wedstrijd en won in twee games. Valerie verloor haar single in twee games tegen de sterk spelende Laura Kruidenberg.

De mixen lijken vaste winstpunten te worden. René en Liesbeth pakten de eerste mix met gemak door rustig rond te spelen. Quinlan en Valerie speelden een heel goede partij tegen Sebastiaan en Denise, zij hielden het hoofd koel en wonnen in drie games. Eindstand 6-2 winst. Na drie wedstrijden staat het team zowaar bovenaan als enig ongeslagen team.

Team 5: 2-6 winst Zondag 27 september ging team 5 wederom richting Delft, maar dit keer speelden ze tegen USSR, het studententeam. De herendubbel werd gespeeld door Corné en Martijn. Nadat de eerste set met 21-18 verloren ging, startte ze goed in de tweede set en kwamen ze ruim op voorsprong. Het leek er even op dat onze heren de tweede set naar zich toe konden trekken, maar uiteindelijk wisten de heren van USSR de set met 22-20 te winnen. De damesdubbel van Marijna en Suzanne was gelijk sterk vanaf het begin. Ze wonnen met mooi spel en weinig foutjes beide sets met 10-21 en 6-21.

Corné en Sophie konden zich daarna gaan voorbereiden op de singles. Corné won de eerste set vrij ruim met 12-21. Echter moest hij in de tweede en derde set een tandje bijzetten. Na een spannende tweede set eindigde de set in 23-21 voor de heer van USSR. Uiteindelijk verloor Corné de derde set met 21-17 na er hard voor gewerkt te hebben. Sophie haar single verliep de eerste set al gelijk heel vlotjes en ze won de set met 7-21. Ook de tweede set moest Sophie er flink voor werken om de opgelopen achterstand weg te werken en op voorsprong te komen. Dit deed ze heel netjes en wist uiteindelijk ook de tweede set naar zich toe te trekken met 18-21. Ook Martijn en Suzanne konden aan hun single beginnen. Suzanne moest even in haar spel komen de eerste set en maakte te veel onnodige foutjes. Ze wist de eerste set wel te winnen met 15-21. De tweede set zat ze vanaf het begin goed in haar spel en kwam ze op ruime voorsprong. Ze wist die voorsprong vast te houden en won de set met 13-21. Tussenstand is inmiddels 2-4 met nog 2 mixen te gaan.

In de mix van Martijn en Sophie ging het lange tijd gelijk op en bleef het tot het einde van de eerste set spannend. Uiteindelijk wisten ze hun hoofd beiden koel te houden en pakten ze de set met 21-23. In de tweede set wisten ze hun tegenstanders goed uit te spelen en wonnen de set met 12-21. De mix van Corné en Marijna was inmiddels begonnen en moesten ook even in hun spel komen. Ze wonnen de eerste set met 17-21. De tweede set hadden zowel Marijna als Corné meer moeite met hun tegenstanders en gingen er veel punten verloren door eigen foutjes. Ze kwamen te laat weer in het spel en verloren de tweede set. Het begin van de derde set gingen ze gelijk goed van start, het ene na het andere punt werd gemaakt en ze kwamen op voorsprong. Ze zaten er weer helemaal in en wisten de derde set te winnen met 13-21.

Totaal uitslag is 2-6 geworden en team 5 is nog steeds ongeslagen.

Team 6: 6-2 winst Vandaag stond het 6e team van Nieuwerkerk weer thuis in de Parkzoomhal, dit keer tegen BCRS. De wedstrijd begon goed; Nieuwerkerk wist zowel de heren- als de damesdubbel te pakken, allebei in twee sets.

Jeroen was zijn tegenstander duidelijk de baas en liet de tegenstander de hele wedstrijd niet boven de 10 punten komen. Ingrid had het iets moeilijker, maar met twee keer 21-18 wist ze de 4e punt binnen te halen. Wessels single ging minder en hij kreeg geen grip op zijn tegenstander, waardoor het 4-1 stond. Laura had in de eerste set flink het overwicht, waardoor ze met 21-8 won. De tweede set ging moeilijker, maar ook die wist ze te winnen met 21-18.

De mix van Ingrid en Jeroen was aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wonnen ze in twee sets.
Wessel en Monique hadden meer moeite met de mix; ondanks een inhaalactie in de tweede set hebben ze die in 3 sets verloren. Uiteindelijk heeft Nieuwerkerk dus 6-2 gespeeld; een mooie uitslag!

Team 7: geen wedstrijd Doordat de poule van team 7 een team minder heeft, was er dit weekend geen wedstrijd.

Heren 1: 7-1 winst

De eerste twee wedstrijden speelde het mannen team zonder Patrick, die niet in Nederland was op dat moment. Pim Vente nam zijn plek in en zo starte de competitie succesvol zonder verlies, een 4-4 en 5-3 winst!
Hoogtepunten waren vooral in de tweede wedstrijd. Een mooie strijd van Tim en Tim in de laatste dubbel en de singel van Martin die zich niet liet verslaan.

De derde wedstrijd was het vooral de debutant  Patrick die de ster van de ochtend werd. De overstap van de 9e divisie naar Mannen B is best behoorlijk pittig, maar Patrick haalde de vuurdoop met verve en wist zelfs 100 procent te halen!

Voortbordurend hier op, hadden de andere 3 heren er ook zin in en dit werd zelfs de eerste dikke winst van het seizoen!

Met slechts één verloren singel werd de tegenstander verder zonder gewonnen set naar huis gestuurd!