Wedstrijdverslagen speelweek 2

Met vijf winstpartijen, een gelijkspel en twee verliezen trekt BCN de positieve lijn door. Demi steunde de thuisspelende teams met tips. Maar ook de uit-spelende teams behaalden goede resultaten.

Team 1: winst 7-1 BC Nieuwerkerk mocht afgelopen zondag weer aantreden bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een goede start vorige week was deze zondag BC Bavel de tegenstander. De herendubbel werd gemakkelijk binnengehaald door Dylan en Stefan. De dames Wendy en Maite hadden echter meer moeite met hun damesdubbel. Wendy en Maite haalden de eerste set binnen, maar konden de winst helaas niet vasthouden en verloren uiteindelijk in 3 sets. Na een spannende eerste heren singel van Stefan wist hij heel knap de winst in drie sets binnen te halen. Maite kon in haar damessingel op het einde van de tweede set een stapje bij te zetten en kon ook haar singel winnen. Na ook winst van Wendy en Dylan op hun singel partij waren alle singels verzilverd. Als afsluiter werden de mixen gespeeld en daar had BCN geen weerstand meer van het team uit Bavel en werd de wedstrijd beëindigd met een mooie 7-1 overwinning.

Team 2: verlies 3-5 Team 2 speelde de tweede wedstrijd van het seizoen tegen het sterke Vridos 1, een team dat vorig jaar nog uitkwam in de derde divisie. Koen en Jaynique speelden een zeer goede wedstrijd en wonnen verrassend in twee sets met 21-15 en 21-14. De dames, Lotte & Anouska, moesten nog wennen aan het hogere tempo en kwamen helaas te kort. Jaynique verloor de eerste set van de herenenkel nipt met 19-21 maar kwam de tweede set niet meer aan bod. Tegelijkertijd speelde Lotte op de baan ernaast een mooie partij die ze met 21-10 en 21-18 wist te pakken. Ook Peter behield zijn 100% winst op de singel door goed spel en hard werk. Anouska verloor de tweede damesenkel maar speelde een sterke tweede set waarin ze haar tegenstandster goed rondstuurde. Met een 3-3 tussenstand begon het team aan de mixes. Peter en Lotte hadden een flinke uitdaging tegen het ervaren mixkoppel Aron en Nadi de Rooy. Na een pittige pot met mooie, lange rally’s moesten ze toch de winst aan de tegenstander laten. Ook Koen en Anouska speelden een spannende wedstrijd waarin ze goede punten scoorden door de rust te behouden. Helaas werd de mix in drie sets verloren, maar daarvoor wordt zeker revanche genomen in de return. Eindstand 3-5.

Team 3: 5-3 winst Team 3 speelde zondag thuis tegen Oosterhout. Wouter en Tim begonnen met de herendubbel en het zag er naar uit dat de wedstrijd binnen werd gesleept. Helaas sloeg het noodlot toe en won Oosterhout de eerste partij na drie sets. De dames Lieke en invaller Valerie wonnen hun dubbel gewoon netjes in twee games. Hjordis nam de eerste heren single voor zijn rekening. Hij won de eerste set. Helaas had ook hij een dipje en verloor zijn partij ook in drie sets. Lieke was  de eerste dame, en verloor nipt haar eerste set in de verlenging. De 2e set ging haar beter af en won ze overtuigend met 21-11. De derde set was close, maar helaas ging deze naar Oosterhout. Wouter zocht wraak en begon naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter te spelen. Hij won in drie sets, maar achteraf gezien eigenlijk wel overtuigend. Valerie had ook een dame met een pittige klap tegenover haar staan. Maar door goed te kijken wist ze de partij binnen te halen. De stand was nu 3-3 dus het kwam op de mix partijen aan. Lieke en Tim mochten als eerst het veld op. Dit ging gelijk hartstikke lekker en ze wonnen de wedstrijd in twee sets. Voor Hjordis en Valerie was het even wennen om samen te spelen, desondanks pakten ook zij de mix netjes in twee sets. Einduitslag 5-3.

Team 4: 3-5 winst Het was een stukje rijden voor team 4 aangezien tegenstander Onder Ons achterin Den Haag speelt in een bloedwarme sporthal. Door de klus- en verhuisperikelen van René en Liesbeth, speelde René vandaag niet mee. Dylan had wel zin om twee partijen mee te doen. De herendubbel van Dylan en Edward liep lekker en door vooral de rust te behouden wonnen ze deze netjes in twee games. Liesbeth en Valerie speelden ook een lekkere pot – aanvallend – en wonnen overtuigend. Edward had niet zijn dag in de singel, moest erg wennen aan de baan en verloor in twee games. Liesbeth had een sterke tegenstanders en speelde een lange partij met veel rally’s. Uiteindelijk trok ze op ervaring de partij naar zich toe: 21-19/17-21/20-22. Ook Quinlan speelde een mooie partij. Na nipt verlies in de 1e game wist hij de 2e en 3e game te winnen (21-19/17-21/14-21). Valerie had helaas weinig in te brengen in haar single en verloor in twee games. Dylan en Liesbeth speelden de eerste mix en wonnen deze met gemak. Quinlan en Valerie speelden een mooie mix samen en verloren deze net aan in twee games. Resultaat: 3-5 overwinning.

Team 5: 4-4 gelijkspel Helaas niet compleet, want Marijna was door ziekte afwezig. Jeroen was er wel, maar door zijn blessure mocht hij nog niet meedoen. Dinsdag gaat hij wel weer voor de eerste keer rustig meetrainen! Nadat we al onze handen gedesïnfecteerd hadden, begonnen we met de dubbels. De herendubbel was zeer al elkaar gewaagd, maar op het laatste moment in de derde set lieten Corné en Martijn hun beste samenspel zien en sleepte zo de winst binnen met 21-19. Suzanne en Sophie moesten voor de eerste keer met elkaar spelen, maar het liep best lekker! Zeker in de tweede set. Helaas verloren ze toch met 17-21 de derde set.

Corné moest in de eerste set van zijn single even wennen aan zijn tegenstander, maar door zijn tegenstander goed te laten lopen, kreeg hij controle over de wedstrijd en won hij in twee sets. Sophie gebruikte dezelfde tactiek in haar single, maar haar tegenstander paste zich goed aan. Ze verloor in twee sets. Martijn had vandaag ook een sterke tegenstander, maar speelde vandaag zeer stabiel. Ondanks de tegenstand bleef hij stand houden en sleepte zo de winst binnen in twee sets. Suzanne begon haar partij een beetje gespannen en maakte daardoor wat fouten. Gelukkig kon ze na tips van Demi en haar team zeer overtuigend de tweede set winnen. Haar tegenstander ging in de derde ook beter spelen, dus moest Suzanne helaas toch haar verlies toegeven.

Ook Corné en Suzanne moesten even wennen aan elkaar, omdat dit hun eerste mix samen was. Desondanks wonnen ze de tweede set met 21-9(!) en verloren ze de derde set zeer nipt met 18-21. Martijn en Sophie hadden goede tegenstanders, maar speelden net zoals vorige week zeer sterk. Na een spannende partij wonnen ze in drie sets.

Eindstand: 4 -4. Niet zeer onverwachts, aangezien iedereen aan elkaar gewaagd was. Volgende week gaan we natuurlijk weer voor de winst!

Team 6: 3-5 winst In het vroege ochtend zonnetje ging team 6 zondagochtend op weg naar Zevenbergen voor een uitwedstrijd tegen Groene Ster. De heren gingen goed van start in de herendubbel en speelden een spannende eerste set die ze nipt verloren. In de tweede set was het verschil groter en werd er in 21-12 verloren. Laura en Monique wonnen de damesdubbel vrij gemakkelijk in 2 sets. Jeroen moest in de herenenkel zijn draai nog even vinden en speelde een wisselvallige partij. Op routine wist hij deze wel te winnen. Laura wist in haar single goed te plaatsen tot frustratie van haar tegenstandster. Ook hier was de partij in 2 sets gewonnen! Daarna was het de beurt aan Wessel die een uitdagende partij speelde tegen een ervaren tegenstander aan wie hij helaas de overwinning moest laten. In de 2e dames singel boekte Ingrid een soepele overwinning. In de mix sleepten Ingrid en Jeroen direct in de eerste partij de overwinning binnen. Monique en Wessel speelden een spannende 3 setter. Zowel in de 2e als de 3e set kwamen ze 12-4 achter en wisten dit om te buigen naar 16–16 maar slaagde er niet in te winnen. Met eindstand van 3-5 ging team 6 tevreden terug naar Nieuwerkerk!

Team 7: 1-7 verlies Voor de 2e wedstrijd van het seizoen moest team 7 naar Bodegraven. Helaas is deze avond op een -1-7 nederlaag uitgelopen. We zullen de houten vloer en de muur van de zaal die ongeveer in het veld staan maar de schuld geven... Alle sets zaten vaak zeer dicht bij elkaar. De dubbel van de mannen ging met 21-17 en 21-13 verloren, en ook de dames dubbel ging met 21-11 en 21-10 onderuit. Ricardo heeft voor ons de enige punten binnengesleept door zijn spannende single te winnen met 17-21 en 16-21. Ook bij de mixen hadden we het gevoel dat de stand in ons voordeel had kunnen zijn. Miranda en Ricardo hadden 2x 21-16 verloren en Francisca en Rolf met 21-14 en 21-16. Nu even pauze om weer op te laden en met een positief gevoel gaan we door naar de volgende wedstrijd!

Herenteam 1: 3-5 winst