Wedstrijdverslagen speelweek 1

BC Nieuwerkerk beleeft een succesvolle start van de compettie. Maar liefst 5 overwinningen en 3 keer gelijkspel bij onze acht teams. Hebben onze nieuwe trainers Demi en Dennis hier een rol in? De thuiswedstrijden waren ook in verband met ons corona protocol even spannend. Maar alle spelers, ook de bezoekende, hielden goed afstand en er was geen publiek aanwezig. Dennis kwam coachen hetgeen toch voor een aantal spelers net het verschil maakte. Kortom, een prima verlopen eerste speelweek.

Team 1: 5-3 overwinning Team 1 speelde uit tegen BC Astrix 5. Het was Maite’s debuut in de 4e divisie. Samen met Wendy speelde ze een degelijke dubbel die makkelijk binnen werd gehaald in 2 sets. De heren Stefan en Dylan hadden wat last van wedstrijdspanning in de eerste set. Al snel zette de spanning om in focus en pakte de heren ook de dubbel. 0-2 voorsprong. Stefan mocht gelijk door met de single. Zoals we Stefan kennen draaide dit uit op winst in 2 sets. Al moest hij in de eerste set wel even aan de bak 21-18 21-7. Wendy mocht gaan singelen. Zij trok op karakter en ervaring de spannende singel met 21-19 21-19 naar zich toe. Dylan mocht hierna aan de bak en wist overtuigend de winst binnen te halen met 21-9 21-10. BCN op een 0-5 voorsprong. Maite mocht gaan singelen. Tijdens de clubkampioenschappen had ze al laten zien dat ze bij de hogere teams hoorde. Nu ook zette zij een enorme sterke en mooie single neer. Helaas verloor ze deze net aan in 3 sets 23-21 17-21 21-17. Beide mixen gingen net aan in 3e verloren. BCN1 ging weg met een 3-5 winst en kijkt uit naar de volgende wedstrijd.

Team 2: 5-3 overwinning Ook team 2 speelde uit bij Asterix. Zij traden aan tegen het sterkere BC Asterix 3. Jaynique en Koen kwamen er in de herendubbel niet aan te pas (21-15/21-17). Lotte en Anouska speelden goed samen en wonnen de damesdubbel redelijk makkelijk (15-21/10-21). Jaynique speelde de 1e singel maar de koek was op in de derde game (17-21/21-11/21-6). Lotte had de 1e game moeite met de harde slagen van haar tegenstandster. Na coaching van Dennis draaide ze de wedstrijd om en won ze de tweede en derde game met gemak (21-15/8-21/6-21). Peter speelde een hele goede wedstrijd en won van een sterke tegenstander (20-22/19-21). Anouska speelde bij haar debut in de 4edivisie een goede singel maar kwam in de derde game net tekort (15-21/21-9/21-12). Team 2 wist vervolgens beide mixen te winnen. Peter en Lotte overrompelden hun tegenstanders (9-21/16-21). Koen en Anouska hadden meer moeite met hun tegenstanders maar wisten in drie games te winnen (21-16/17-21/13-21). Eindstand 3-5, een mooi eerste resultaat.

Team 3: 5-3 overwinning Team 3 startte de competitie op donderdagavond met een uitwedstrijd tegen Ribad 4. Wouter en Tim verloren de dubbel in drie games (13-21/21-17/21-18). Invalster Lotte speelde samen met 5e divisie debutant Lieke een goede damesdubbel (16-21/9-21). Wouter kwam wat tekort in de herensingel tegen de sterke eerste heer van Ribad (21-7/21-9). Lotte won haar singel met gemak (13-21/10-21). Hjordis speelde een prima wedstrijd (16-21/15-21). Lieke was nog wat gespannen bij haar eerste singel op dit niveau (21-17/21-15). Hjordis en Lotte moesten aan de bak bij hun mix. Ze wisten deze in drie games te winnen (8-21/21-16/16-21). Tim en Lieke zorgden uiteindelijk voor de overwinning door ook hun mix in drie games te winnen (15-21/21-17/13-21). Een prima eerste overwinning!

Team 4: 5-3 overwinning Ook team 4 startte de competitie met een mooie 5-3 overwinning. Edward en René pakten de herendubbel overtuigend (21-14/21-16). Liesbeth en Valerie verloren net aan in drie games (21-10/19-21/17-21). Edward won zijn singel met gemakt (21-11/21-12). Liesbeth volgde zijn voorbeeld en won ook haar singel met duidelijke cijfers (21-16/21-13). Quinlan speelde een knappe en iets wat luidruchtige pot en wist de partij na een spannende eerste game te winnen (21-19/21-10). Valerie debuteerde in de 5e divisie en speelde een goede singel. Helaas wist ze deze net niet te winnen (21-11/11-21/19-21). René en Liesbeth speelde een spannende mix die ze door wat foutjes op het eind net niet wisten te winnen (21-19/19-21/20-22). Quinlan en Valerie zorgden voor de winst door hun mix met gemak te winnen (21-7/21-15).

Team 5: 8-0 overwinning Vrijdagavond 11 september stond de eerste wedstrijd van het competitieseizoen op de agenda. Team 5 vertrok naar badmintonvereniging Swetiday in Delft. Jeroen kon er helaas fysiek niet bij zijn door zijn kuitblessure, maar steunde ons mentaal met bemoedigende appjes. Eenmaal aangekomen in Delft werden we vriendelijk welkom geheten door de tegenstanders. Na warmlopen en inspelen konden de partijen beginnen.De herendubbel van Martijn en Corné verliep al gelijk spannend en de eerste set werd gewonnen met een uitslag van 23-25 . De tweede set werd ruimer gewonnen en bracht het team op 0-1 voorsprong. Tegelijkertijd ging ook de damesdubbel met Marijna en Suzanne van start. Na een goede start van de eerste set, kwam er een dipje in de tweede set in het spel van de dames van team 5. Gelukkig pakten Marijna en Suzanne in de derde set hun eigen spelletje weer op en konden zo de set naar zich toetrekken. Tussenstand 0-2.
De singel van Corné was ook een spannende driesetter. De mannen waren aan elkaar gewaagd en er werden mooie rally’s gespeeld. Uiteindelijk wist Corné na 2 sets in de derde set zijn hoofd koel te houden. Hij won de partij en team 5 stond 0-3 voor. Sophie was inmiddels bezig met haar singel. Zij was duidelijk de betere in de wedstrijd. Ze won haar singel in 2 sets met 7-21 en 16-21. Ook Martijn en Suzanne konden aan hun singel beginnen. Martijn en zijn tegenstander gingen gelijk op in hun spel. De partij werd beslist in 2 sets 15-21 en 19-21 winst voor Martijn. Suzanne startte niet zo sterk in haar eerste set, met veel foutjes van haar kant verloor zij dan ook de eerste. De tweede set kwam zij beter in haar spel, maar moest een flinke achterstand inhalen om de set nog te kunnen winnen. Met een spannende eindsprint werd de tweede set 20-22 gewonnen door Suzanne. Dit gaf een boost voor de derde set die ze uiteindelijk won met 17-21. Inmiddels stond team 5 al 0-6 voor en waren er nog twee mixen te gaan. Marijna en Corné startten sterk in de eerste set. Marijna zat er bij het net goed bovenop, waardoor het een na het andere punt viel. Ook Corné maakte mooie  punten in de eerste set. De tweede set verliep anders, doordat de tegenstanders opeens hun spel aanpasten, ging de tweede set naar de tegenstanders. Marijna en Corné herpakten zich weer en wisten met mooi spel ook de derde set voor zich te winnen. De laatste mix werd gespeeld door Martijn en Sophie. Vanuit eerdere jeugdtoernooien waren zij al goed op elkaar ingespeeld en dat was te merken in het spel. In de eerste set spande het er nog even om wie de set zou winnen. Uiteindelijk werd de eerste set gewonnen door Martijn en Sophie met 24-26. Ze maakte dit de tweede set af met een winst van 14-21. Na alle partijen boden de tegenstanders ons nog een drankje aan in de kantine. Er speelde maar een team thuis en ze hadden veel ruimte daar. Het had dus gekund, maar we besloten met elkaar om lekker op huis aan te gaan na deze mooie overwinning van 0-8!  Een mooie start van het seizoen, wat belooft dat nog meer..

Team 6: 4-4 gelijkspel Eindelijk was het zo ver! De competitie ging vandaag weer van start. Team 6 stapte met veel plezier de baan weer op om de confrontatie aan te gaan met buurclub en aartsrivaal BC Schollevaar. Beide dubbels konden tegelijk van start gaan. Heren Sander en Jeroen, een nieuw duo, gingen goed van start. Zij wisten na een verloren eerste set, in de tweede set hun tegenstanders uit het spel te halen, en zo een derde set er uit te slepen. Door snel en krachtig spel van de tegenstanders ging deze derde set verloren.Dames Monique en Laura, een vertrouwd duo, speelden als vanouds. Helaas gaven zij in de eerste set meerdere setpoints weg, waardoor de eerste set met 23-25 verloren ging. In de tweede set wisten ze hun tegenstanders niet meer uit te spelen. Met een 0-2 achterstand begon team 6 aan de singles. Gelukkig was trainer Dennis aanwezig om hier en daar de nodige tips te geven. Waar Jeroen in de eerste set nog een solide overwinning boekte op zijn tegenstander, stond hij in de tweede set 20-18 achter. Door het hoofd koel te houden wist hij dit toch om te zetten in een 22-20 winst, waarmee de eerste gewonnen wedstrijd een feit was. Ingrid trad als eerste dame aan tegen een sterk spelende dame van Schollevaar. Waar Ingrid wat stroef uit de startblokken kwam, wist zij knap de tweede en derde set (met een spannend einde) te winnen. Halverwege stond het dus 2-2. Tijd voor drankjes en koekjes, die we in tegenstelling tot andere jaren zelf hadden verzorgd. Daarna mocht ook Wessel eindelijk zijn eerste wedstrijd spelen. Ook hij had een set nodig om grip te krijgen op zijn tegenstander. Helaas lukte het hem in de tweede set niet om zijn tegenstander weg te spelen, waardoor deze nipt verloren ging. Laura had weinig moeite met haar tegenstander en liet haar tegenstander in de tweede set de fouten maken, waardoor zij deze partij relatief makkelijk naar haar toe kon trekken.Met een tussenstand van 3-3 begon team 6 aan de mixen. Beide mixen werden gespeeld door een nieuw koppel. Ingrid en Sander speelden tactisch een goede mix. Een spannende eerste set ging net verloren, maar de tweede trokken zij solide naar hun toe. In de derde set ging het gelijk op, helaas konden zij deze op het einde net niet naar hun toe trekken. Wessel en Monique speelden een sterke mix. Het was goed terug te zien dat zij vorige week op de trainingszondag een goede generale oefenwedstrijd hadden gespeeld. De eerste set boekten ze een solide overwinning, de tweede ging na een spannende inhaalrace toch naar de tegenstanders, maar de derde set trokken zij makkelijk over de streep. Met een 4-4 eindstand een prima eerste wedstrijd en kijkt team 6 met opgeheven hoofd uit naar volgende week zondag, wanneer zij hun eerste uitwedstrijd zullen spelen.

Team 7: 4-4 gelijkspel Nieuw seizoen, nieuw team. Francisca en Miranda zijn begonnen aan hun eerste seniorenseizoen, en dat ging helemaal niet slecht! Ze konden gelijk aan de bak met een dubbel, die ze helaas verloren in twee sets, 17- en 9-21. Ook de mannendubbel verloren Rolf en Frank met 17- en 15-21. De singles waren een stuk spannender. Waar de vrouwenenkels allebei verloren gingen, pakten Ricardo en Frank revanche in de enkels. Ricardo won met 21-14, 22-20 en Frank deed het in een spannende driesetter met 17-21, 21-19 en 21-13. Ook de mixpartijen gingen naar Nieuwerkerk, waardoor de partij in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Team M1: 4-4 gelijkspel Ons mannenteam is gestart met een gelijkspel. Tim vN en Pim verloren de dubbel na een spannende eerste game (21-23/16-21). Marin en Tim vdL wonnen wel hun dubbel (21-15/21-10). Martin kon het in zijn singel niet bolwerken (11-21/17-21). Pim won zijn singel (21-15/21-19), evenals Tim vN (21-13/17-21/21-18). Tim vd L. verloor zijn singel ((13-21/12-21). De twee Timmen verloren de dubbel (11-21/23-25). Martin en Pim wonnen de dubbel (21-15/21-23/21-12).