Wedstrijdverslag BCN1 vs BC Schipluiden 1 6 November 2022

Vandaag was BC Schipluiden de tegenstander van BCN1. Ook bij het herenteam. Je merkt dat het wat frisser in de zaal is geworden want iedereen heeft wat langer nodig om warm te worden. Gelukkig waren we goed opgewarmd voor de dubbels. Onze plaatsvervangende trainer Hans Bakker kwam spontaan langs en zorgde voor de nodige coaching. De herendubbel ging voorspoedig en ondanks wat slordigheden kon toch beide sets met 21-19 winst worden afgerond. Bij de dames Laura en Marijna ging het samenspel uitstekend. Dit leverde fraai dubbelspel op waardoor beide sets werden gewonnen. Fijn om zo met twee punten voorsprong te starten.

Tijd voor de singels. Jeroen Bloom had een lastige tegenstander. Hij won wel de eerste set, maar de tweede liep niet lekker en dus kwam er een derde. In de derde set ging het gelijk op, bij 19-20 kwam hij net te kort en daarmee ging de punt naar de tegenstander. Sophie kwam enigszins moeizaam op gang in haar singel en had ook goede tegenstand, maar knokte zich terug en won uiteindelijk na een lange en eveneens spannende driesetter. Jeroen IJpelaar speelde solide en tactisch en won zijn singel met duidelijke cijfers: 21-12 en 21-13. Laura won haar singel in twee sets, waar zij het op het einde nog wel erg spannend maakte. Gelukkig wist zij na meerdere matchpoints de wedstrijd naar zich toe te trekken. BCN had hiermee al voldoende punten verzameld om de winst in eigen huis te houden. Nu rest de vraag: hoeveel punten pakken zij vandaag? De gemengd dubbels gaan het uitwijzen.

Jeroen en Sophie hadden in de eerste mix moeite met het spel van hun tegenstanders. Het lukte hen niet hun eigen spel te spelen en moesten de winst aan Schipluiden laten. Bij de tweede mix was het in de eerste set spannend, wat slordigheden zorgden voor verlenging maar werd toch nog met 24-22 gewonnen. De tweede set ging voorspoedig. Marijna en Jeroen Bloom konden de druk op hun tegenstanders en de aanval behouden en pakten de winst met 21-7.
Eindstand 6-2 winst. Daarmee staan we nu in de poule qua punten gelijk met BC Schipluiden. Pas bij de allerlaatste wedstrijd van het seizoen staan zij weer tegenover elkaar. Dat kan dus nog een spannende en belangrijke laatste wedstrijd worden.