Wedstrijdverslag BCN1 vs BC Lansingerland 3 13 November 2022

Vandaag kwam BC Lansingerland bij BCN langs om tegen BCN1 te spelen. In de poule gaat het qua punten behoorlijk gelijk op en dus werd de nodige tegenstand verwacht. De herendubbel ging voortvarend en met goed tactisch spel werd in twee sets gewonnen. De dames Laura en Marijna hadden moeite met het toepassen van de juiste looptechnieken. De eerste set werd verloren, maar de tweede werd nipt gewonnen dus kwam er een derde. De derde bracht echter niet de winst. Nu de enkels. Jeroen Bloom had een gelijkwaardige tegenstander. Met tactisch spel en wat geluk kon hij de eerst set met 22-20 pakken. Dat was maar goed ook want een derde set moest de beslissing brengen. Ook hier weer veel lange rallies, maar kon Jeroen meer de overhand krijgen en daarmee tevens de winst pakken. Sophie lukte het als eerste dame niet om de eerste set te pakken. Helaas ging de tweede ook aan haar voorbij. Nu de laatste twee enkels nog. Jeroen IJpelaar vocht hard en speelde een goede tweede set maar kon deze net niet met winst afsluiten. Laura maakte er ook een driesetter van door in de tweede goed terug te komen. De derde werd spannend, ze stond flink achter en herpakte zich. Het gat bleek echter net te groot. Met een gelijkspel als mogelijkheid nog volgde de mixen. Jeroen IJpelaar en Sophie maakten er een driesetter van, en wat voor één! De eerste werd prima gewonnen, in de tweede set ging het gelijk op maar deze ging nipt verloren. De derde set was wederom spannend tot op het einde. Jeroen en Sophie hadden een gat geslagen, maar gaven hun tegenstanders toch nog hoop door hen terug te laten komen. Net op tijd besloten zij hier een einde aan te maken door de laatste paar punten binnen te slepen. Marijna en Jeroen Bloom hadden het makkelijker. Met snel en aanvallend spel werd flink wat druk gezet en kon een ruime winst in beide sets worden gepakt. Eindstand 4-4, een gelijkspel.