Wedstrijdverslag BCN1 tegen BC Delft 4-4 december 2022

BCN1 had vandaag hun eerste return. De tweede helft van het competitie seizoen is daarmee begonnen. Het was ook direct tegen de nummer 1 in de poule, BC Delft. Ook ditmaal waren de teams aan elkaar gewaagd. De herendubbel werd beslecht in drie sets en was een spannende doordat het gelijk op ging. Uiteindelijk wel winst voor BCN. De dames hadden een te sterke tegenstander en hun goede vorm van de afgelopen weken helaas niet doorzetten. Met een 1-1 tussenstand begonnen ze aan de singels. Jeroen Bloom moest tegen een ander dan bij de uitwedstrijd in Delft. Desalniettemin werd het een lange partij. De eerste set werd gewonnen, maar de tweede nipt verloren. In de derde set werd het weer goed gemaakt door gedegen spel, waardoor de volgende punt voor BCN werd gepakt. Sophie speelde sterk, maar had het desondanks lastig. Het lukte haar net niet om er een derde set uit te slepen en verloor in tweeën. Jeroen IJpelaar had ook een geduchte tegenstander en ondanks dat het redelijk gelijk op ging,  werd het verschil gemaakt door de tegenstander. Een derde set was buiten bereik en IJpelaar kon niet de winst pakken. Ook bij Laura was de tegenstandster een sterke. De eerste set werd verloren, maar ondanks een betere tweede set was het net niet genoeg voor een derde. Met alleen nog de mixpartijen te gaan was een gelijkspel nog het hoogst haalbare voor team 1 van BCN. De tweede mix ging als eerste van start en die verliep soepel. Marijna en Jeroen Bloom waren scherp en hadden alle ruimte voor hun spel en profiteerden daar maximaal van. Met ruime voorsprong werd in beide sets de 21 bereikt en daarmee ook de winst. Bij Sophie en Jeroen IJpelaar ging het niet zo makkelijk. Het was knokken. De eerste set werd verloren, maar door wat extra tips van (oud-)trainer Hans Bakker kon de tweede wel worden binnengesleept. In de derde set ging het gelijk op. Met een paar toevoegingen aan het tactisch spel bereikten Sophie en Jeroen het matchpoint, met een marge van drie punten voorsprong op BC Delft. Echter de tegenstander kwam terug en toen stond het 20-20. Na meerdere zenuwslopende laatste rallies en het wegwerken van twee matchpoints op achterstand werd uiteindelijk met 25-23 gewonnen! Dit alles resulteert in die toch nog zo belangrijke extra punt en daarmee het gelijkspel. Eindstand dus 4-4.