Wedstrijd verslagen zondag 15 januari

Na een maand zonder wedstrijden, wegens de feestdagen, trad BCN1 vol goede moed op zondag 15 januari weer aan in de Parkzoomhal. Jeroen Bloom was geveld door de griep en kon daarom helaas niet meedoen. Corné, die na een half jaar afwezigheid net weer 1 week heeft getraind, viel voor hem in.

De dubbels gingen tegelijk van start. Heren Corné en Jeroen IJp moesten wennen aan het samenspel. Het begin verliep stroef, maar dankzij goede communicatie gingen zij steeds beter spelen. Helaas was het niet genoeg, verlies in 2 sets. Ook dames Marijna en Laura hadden opstartproblemen na de winterstop. Hun communicatie vertoonde gebreken, waardoor zij niet waren opgewassen tegen het tactisch sterke spel van hun tegenstanders. Ook zij verloren in 2 sets.
Jeroen IJpelaar begon vandaag als eerste heer aan de singles. En dat heeft hij geweten ook. Het werd een zeer spannende wedstrijd met lange rallies vol tactisch spel en harde knallen. In de derde set kon hij net niet aan het langste eind trekken. Vervolgens was het tijd voor Sophie om van de bank af te komen. Het wachten voor de wedstrijd had ze duidelijk gebruikt om na te denken over een goede tactiek. Ze liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien en moest zelf ook haar uiterste best doen om op tijd bij de shuttle te zijn. Dit deed zij heel goed en won in 2 sets. De beurt aan Corné, die met lichte gezonde spanning startte aan zijn eerste single van dit seizoen. En dat ging niet onverdienstelijk. Hij miste net de finetuning in het spel en verloor helaas. Tot slot mocht Laura haar single aftrappen. Zij begon zeer sterk aan haar single en al haar shots waren raak. In de 2e set ging haar tegenstander steeds beter spelen, Laura verloor deze met een klein verschil. In de 3e set lukte het haar niet het goede, stabiele spel een vervolg te geven.
Met een 5-1 achterstand begon BCN aam de gemengd dubbels. Vaste duo Jeroen en Sophie moesten wederom weer even inkomen in de loop van de wedstrijd. Zij wonnen de 1e set te winnen, maar moesten in de 2e set toegeven dat hun tegenstanders ook wel sterk waren. Ze herpakten zich in de 3e set. Dit leverde winst van de eerste mixpartij op. Het vormen van het duo Corné en Marijna bleek een goede zet. Vanaf de start waren zij aan het vlammen en al gauw hadden zij de overhand in het spel. Hun tegenstanders kwamen nog een aantal keer terug maar Corné en Marijna wisten deze wedstrijd netjes in 2 sets te winnen.
Met een eindstand van 3-5 verlies kan BCN1 toch niet al te ontevreden de tweede seizoenshelft voortzetten.

Het herenteam kreeg ABC Swindregt op bezoek die op revanche zinderde, nadat het eerder thuis met 3-5 verloor.
De eerste dubbels waren spannend, helaas verloren Rolf en Ricardo maar wonen Sander en Jan! Hierdoor werd het 1-1. Martin mocht aantreden als eerste heer en won zijn singel in twee sets. Hij maakte het nog even spannend in de laatste set maar gelukkig pakte hij deze en kwamen we op 2-1.

Sander had het lastig in zijn singel en werd gedwongen om het positief te beslissen met een derde set, ook Ricardo had het lastig in zijn singel en pakte helaas een verliespunt. Hierdoor kwamen we op 3-2 met nog een singel en 2 dubbels te gaan. Timothy was nog niet wakker en verloor zijn eerste set. Nadat hij zich had herpakt en de focus weer had sleepte hij de tweede en derde set binnen waardoor we met 4-2 voorsprong de twee laatste dubbels in gingen. Gelukkig verliepen de dubbels goed en kwamen we op een eindstand van 6-2 winst.

In de poule staat het herenteam met 2 punten achter op de nummer 1 waardoor het erg spannend blijft wie uiteindelijk als nummer 1 zal eindigen.