Verslagen herenteam thuiswedstrijden 9 en 14 januari.

Afgelopen dinsdagavond heeft het herenteam gestreden tegen de nr. 1 in de poule DSBA-USSR en een mooi resultaat neergezet.

De eerste dubbel was een zware partij voor beide Jeroen's. De tegenstanders waren zo scherp en aggressief dat ze hun eigen tactiek niet konden uitvoeren en verloren in twee sets. Daartegenover overklaste Tim en Martin hun tegenstanders. Winst in twee sets met 21-17 en zelfs 21 - 9, heel knap!

Jeroen Bloom was in zijn single zeer stabiel. Ondanks de sterke tegenstander kon hij na veel strijd winnen in 2 sets. Martin kon tijdens zijn single niet in zijn spel komen door het tempoverschil van dubbel naar singel en de tegenstander maakte daar gebruik van. Hij kwam er later wel meer in, maar verloor toch in twee sets.

De 'geheime tactiel' van Sander van afgelopen tijd is 'niet trainen, maar wel winnen' en tot nu toe werkt dat erg goed. Ook nu won hij zijn single in twee sets! Jeroen IJpelaar daarintegen had een lange driesetter. Bij de tweede set stond hij op een 16-19 achterstand en daarmee bijna verlies, maar pakte deze toch nog met 23-21. Iedereen dacht ook dat de derde set verloren was met een 10 - 20 achterstand... maar Jeroen pakte deze toch nog door 12 punten achter elkaar te maken!!

Tussenstand: 4 - 2

Rolf en Jeroen moesten nog even wennen aan elkaars spel. Ze hadden wel gestreden, maar verloren daardoor in twee sets. De laatste wedstrijd, de dubbel van Tim en Sander, hadden een zware pot! Na een spannende 1e set (24-22) verloren ze de tweede set met 12-21. De derde set beloofde dus wat. Ondanks de zware druk van de tegenstanders en ontzettend veel inzet & knokken wonnen ze uiteindelijk met 23 - 21!

Een waanzinnige avond vol met mooie wedstrijden en een zwaarverdiende overwinning.

Het herenteam van BCN moest vandaag de tweede wedstrijd van de week spelen. Na een mooie thuis overwinning op concurrent BC Delft op dinsdag is nu BC Boomgaardshoek de tegenstander. Martin Bloom en Ricardo Otterspeer begonnen met de eerste dubbel. Ondanks een achterstand in de tweede set kon toch ook deze met winst worden gepakt. Sander van der Vlis en Jeroen IJpelaar speelden de tweede dubbel. De eerste ging het lang gelijk op, maar werd uiteindelijk 21-17. De tweede ging makkelijker en werd 21-8. Nu de enkels. Jeroen Bloom speelde de eerste enkel. Net als dinsdag ging dat goed en won zelfs de tweede set met 21-3. Ook bij Martin die de tweede enkel speelde liep het lekker en won zijn tweede set met 21-6. Jeroen IJpelaar speelde de derde enkel en dat verliep hetzelfde, winst en een tweede set met lage tegenpunten (21-8). Ricardo voelde de tijdsdruk, er moesten nog drie partijen worden gespeeld in 1 uur, waardoor zijn spel niet lekker liep. De eerste verliespunt was daar voor BCN. De Jeroen's mochten de derde dubbel spelen en dat liep verdienstelijk. Rolf van Til en Sander speelden de vierde dubbel en laatste partij. De eerste was net aan verloren met 20-22. De tweede ging beter en zij stonden zelfs op voorsprong. Helaas ging het laatste stuk niet meer zo lekker en kwamen de tegenstanders terug. Zodanig zelfs dat ook de tweede set niet werd gepakt om nog een derde en beslissende te spelen. Laat er nou eigenlijk geen tijd meer zijn geweest voor de derde set, dus de uitkomst moest zo zijn. Na een 5-3 winst nu ook een 6-2 winst. Dat is mooie score en hopelijk kan er vrijdag uit tegen dezelfde tegenstander weer eenzelfde of een nog beter resultaat worden geboekt. Zo blijft de koppositie in de poule nog in zicht.