Uitwedstrijden zondag 8 oktober heren en jeugdteams: 1x DSBA-USSR en 3x Schollevaar.

Uitwedstrijden zondag 8 oktober: 1x DSBA-USSR en 3x Schollevaar.

Het seniorenteam van BCN speelde uit in Delft tegen het herenteam van DSBA-USSR. De tegenstander stond in de stand slechts 2 punten achter BCN, dus dat kon wel eens een lastige tegenstander worden. Daarbij waren er bij BCN ook de nodige afmeldingen, dus werd ‘supersub’ Jan Bouma gevraagd om in te vallen. Jan en Jeroen Bloom begonnen in de dubbel gelijk met een driesetter, die helaas werd verloren. Martin en Ricardo wisten de eerste game met 23-21 uit het vuur te slepen, verloren helaas wel de tweede game, maar pakten alsnog het eerste punt van de dag in de derde game. Om de kans op meer punten in de single te vergroten werd Jan ‘opgeofferd’ door hem tegen de sterkste heer van de tegenstander te laten spelen. Desalniettemin wist Jan nog prima tegenstand te bieden, maar het leverde uiteraard geen punten op. In theorie zou Jeroen Bloom nu een iets minder zware tegenstander hebben, aangezien Jeroen gewend is om eerste heer te spelen. In de praktijk bleek de tweede heer ook te sterk voor Jeroen, hij verloor in 2 games. Pas bij de single van Martin werd rendement uit de tactiek behaald, Martin won zijn single in 2 games. Ricardo speelde in zijn single wederom een driesetter, maar ditmaal leverde het geen punt op. Bij de laatste dubbels werden de punten eerlijk verdeeld. Er was winst in 2 games voor Jeroen en Ricardo en verlies in 2 games voor Martin en Jan.

Alle jeugdteams (behalve team J2, die hadden geen wedstrijd) speelden vandaag in Capelle aan den IJssel tegen ‘buurman’ Schollevaar. Team J4 speelde in de ochtend tegen Schollevaar J9, die in de stand 1 puntje boven Nieuwerkerk stond. Dat beloofde een interessante ontmoeting te worden. De start van BCN was uitstekend, de beide singles van Ilse en Joris werden met duidelijke cijfers gewonnen in 2 games. De eerste dubbel werd gespeeld door Ilse en Mia. Na verlies in de eerste game wisten de meiden van BCN de tweede game wel te winnen. Helaas ging het in de derde game niet meer zo lekker en werd de partij verloren. Joris en Thijn verloren hun eerste game, maar hadden het wel erg gezellig met z’n tweeën. In de tweede en derde game werd er minder gebabbeld door de jongens en meer punten gemaakt. Zo was het derde punt van de ochtend binnen. Aaron had een zeer sterke tegenstandster, zij wist Aaron te beteugelen in 2 games. Zou in de laatste dubbel van Mia en Thijn nog de overwinning en koppositie kunnen worden gepakt? Helaas niet, de tegenstander was in 2 games te sterk. Eindresultaat een knappe 3-3.
Team J3 speelde in de middag in Sporthal Aquapelle tegen Schollevaar J8, dat net als BCN nog zonder puntverlies was. Elias en Jesse wonnen allebei hun single, Tim gaf zich in zijn single pas in de derde game gewonnen, maar leverde een geweldige strijd! De dubbel van Jesse en Tim werd ook een driesetter, die helaas door BCN werd verloren. Ook de tegenstander van Elias en Tim bleek in de dubbel sterker, maar de combinatie Jesse en Elias was een zeer goede. Dat punt zorgde ook voor team J3 een 3-3 einduitslag, waardoor beide teams evenveel verliespunten hebben in deze poule.

Team J1 speelde ook in de middag tegen Schollevaar en had eindelijk een tegenstander die serieus tegenstand bood. Tobias moest in zijn single volle bak gaan om in de derde game de partij zijn kant op te laten komen. Hij vocht zich terug van een achterstand in de derde game en pakte zo alsnog de winst. Hugo en Yenthe speelden prima samen tegen 2 dames van Schollevaar en pakten in 2 games de winst. Hugo liet zich in de eerste game van zijn single verrassen door zijn tegenstander en verloor die game met 21-18. Vervolgens werd er door Hugo een tandje bijgeschakeld en liet hij zijn tegenstander in de twee volgende games kansloos. Yenthe speelde tegen een sterke dame van Schollevaar en stond de eerste game met 11-0 achter. Vanaf dat moment werd het spel van Yenthe gelukkig wel beter, maar het was niet genoeg om te winnen. De single van Thomas leverde winst in 2 games op. De dubbel van Tobias en Yenthe was duidelijk sterker dan de tegenstander en ook Hugo en Thomas wonnen hun dubbel in 2 games. Het sluitstuk van de dag werd de dubbel van Thomas en Tobias. De eerste game werd met goed spel door BCN gewonnen, maar in de tweede game was het spel niet meer zo goed, waardoor de game werd verloren. Begin derde game was de focus weer terug en Thomas en Tobias pakten snel een ruime voorsprong. Door slordig spel lieten zij echter de tegenstander terugkomen tot 20-20. Twee spannende punten later was er toch nog de winst voor Thomas en Tobias. Met de 7-1 winst staat team J1 soeverein aan kop in de poule met 30 punten uit 4 wedstrijden.

BCN ging met een goed gevoel weer weg uit Capelle met 2 keer een 3-3 gelijkspel tegen de koploper en een prima 7-1 winst voor team J1. Nu kunnen we lekker een aantal weekenden genieten van vakantie. De volgende wedstrijden zijn op 5 november thuis in de Parkzoomhal.

Naar het overzicht