Team 1 BC Nieuwerkerk zet winst door

Foto: Dylan van der Heij en Stefan Broeren Team 1

 

Team 1 van BC Nieuwerkerk trad dit weekend aan tegen de Haagse club Dropshot BC.

Ditmaal met een aangepastte opstelling waarbij Dylan de geblesseerde Auke verving.

De hoofdmacht van BCN startte wederom vlammend door de dubbels te winnen, waarbij de damesdubbel werd beslecht in een spannende driesetter.

 

Stefan won zijn single en is vooralsnog ongeslagen, Sanne en Dylan visten achter het net, maar wisten wel een sterke partij neer te zetten.

Liesbeth wist ook ongeslagen te blijven in de single en won overtuigend.

In de mixen verloren Liesbeth en Dylan nipt in drie sets, maar Sanne en Stefan pakte toch de winst in nog een lange driesetter. Al met al een lange middag, alles gespeeld op 1 baan met zes drie setters. Het resulteerde in een 5-3 winst voor de hoofdmacht van BC Nieuwerkerk, die slechts 1 punt van de koploper verwijderd is.

 

Team 2 trok vandaag naar de campus van de TU Delft om de strijd met USSR 1 aan te gaan. Helaas is Wendy nog ziek, dit maal werd zij door Lotte vervangen - die in de ochtend al voor haar eigen team speelde. De herendubbel ging verloren, maar Debby en Lotte maakte dit goed door de damesdubbel te pakken. De heren hadden het moeilijk in de singels, dit gold ook voor Lotte die de eerste damessingle speelde. Debby keerde het tij door haar singel te pakken. De mix van Stefan en Lotte werd gewonnen, Koen en Debby konden helaas niet volgen. Een 3-5 uit verlies, thuis wordt de revanche vast genomen! 

 

Team 3 speelde thuis tegen het sterke Unicum 1, een team dat vorig jaar nog 4e divisie speelde. Dylan en Quinlan kwamen er in de dubbel niet aan te pas, Mirjam en Lotte maakte dit weer goed. Martijn kwam nog niet helemaal los in de singel, Mirjam won deze gelukkig wel. Lotte had een lastige partij die ze knap speelde maar niet kon pakken. Dylan overtuigde door zijn singel in twee games te winnen. Helaas gingen beide mixen verloren hetgeen in een 3-5 thuisverlies resulteerde. 

 

Team 4 ging op bezoek bij onze buren van Schollevaar BC 4. Helaas kon het team deze keer geen indruk maken: er werd met 1-7 verloren. Alleen Jeroen en Ilona wisten de winst te pakken en de eer te redden. Kom op team 4, volgende keer beter!

 

Overige scores:

BCN 5 - BC Asterix 10: 5-3

Van Zundert Velo 9 - BCN 6: 1-7

BCN 7 - BV Deo 9: 7-1

BCN 9 - BC Unicum 4: 5-3

BCN 10 - BBS 3: 1-7


Naar het overzicht