Speelweek 9: BCN doet het echt wel goed!

Team 1 lijkt beter tot zijn recht te komen in de thuiswedstrijden dan uit. Thuis zet het team telkens mooie resultaten neer, terwijl het team uit enigszins teleurstelt. Zo helaas ook dit weekend in Alphen aan den Rijn. Zie het aparte verslag op de website.

Team 2

Team 2 speelde vandaag thuis tegen het sterke Schollevaar, de koploper in onze poule. Uit hadden we 7-1 verloren, waarbij het ene puntje werd gescoord door invaller Stefan Broeren.  Waar vorige keer beide dubbels in 2 games werden verloren begonnen zowel Koen/Peter als Debby/Sanne met winst in de 1e game. Koen en Peter verloren vervolgens de 2e game nipt, waarna de 3e game een makkelijke prooi was voor Schollevaar. Debby en Sanne maakten in de 2e game veel fouten en verloren deze ruim. In de 3e game lag de score dichter bij elkaar, maar ging de game toch met 21-18 naar Schollevaar.

Stefan speelde de 1e herenenkel. Helaas was Stefan vandaag niet opgewassen tegen de sterke heer van Schollevaar, hij verloor in 2 games. Debby speelde vandaag de 1e damesenkel, ze pakte met 21-19 de 1e game. Na de break halverwege de 2e game ging haar tegenstanster beter spelen, hierdoor gingen de 2e en 3e game naar Schollevaar.

Peter was ondertussen aan de 2e herenenkel begonnen en wist de druk er goed op te zetten bij zijn tegenstander. Na een ruim gewonnen 1e game, werd de 2e game in de verlenging ook winnend afgesloten. Sanne speelde de 2e damesenkel. Door goed het initatief te nemen in de rallies werd de 1e game gewonnen. In de 2e game nam Sanne een voorsprong, maar wist de dame van Schollevaar aan het eind van de set toch nog dichtbij te komen, maar net niet dichtbij genoeg, 21-18 winst.

In de 1e mix speelden Stefan en Sanne een goede 1e game, aan het eind van de game kwam Schollevaar wel beter in de wedstrijd, maar met 21-18 werd de game toch binnengehaald. De 2e game was met 21-12 een prooi voor Schollevaar, waarna er een spannende 3e game kwam. Stefan en Sanne maakten een vroeg opgelopen achterstand goed en door een paar sterk gespeelde punten aan het eind werd de game (en de wedstrijd) met 21-19 gewonnen. De 2e mix van Koen en Debby kwam in beide games net te kort, verlies met 2 x 21-16.

Ondanks dat we vandaag met 5-3 hebben verloren, behouden we de 3e plek. Deze plek delen we nu met onze tegenstanders van volgende week.

Team 3

Team 3 won uit met 7 – 1 tegen PBC Boomgaardshoek.

Team 4

Team 4 speelde deze week thuis tegen BCRS en won met 6-2.

Team 5

Team 5 hoefde dit weekend niet te spelen.

Team 6

Op zaterdagavond mocht team 6 op bezoek bij nr 5 uit de poule BC Oosterhout. Thuis werd eerder dit seizoen met 4-4 gelijkgespeeld, maar toen waren er 2 teamleden van de tegenstander niet bij. Voor aanvang van de wedstrijden bleek dat het 12-jarige talent Dion Hoegen (kersvers Brabants kampioen senioren single) te veel last had van een rugblessure en niet kon meedoen. Verder waren de 2 spelers die er eerder dit seizoen niet bij waren in Nieuwerkerk, nu wel van de partij.

Wessel en Pim begonnen de heren dubbel sterk en pakten een ruime voorsprong in de eerste game. Maar er slopen toch nog wat foutjes in hun spel, waardoor de tegenstander kon terugkomen tot 20-18. Maar een fout van BCO bracht het winnende 21ste punt en de game was binnen voor BCN. In de tweede game pakten Pim en Wessel wederom een snelle voorsprong, maar nu hielden ze die tot het einde vast. De tweede game eindigde in 21-16 voor BCN en het eerste punt van de avond was binnen!

Marijna en Suzanne hadden thuis nog verloren van de dames van Oosterhout en waren deze avond uit op sportieve revanche. Zeker toen de dames van Oosterhout niet de moeite namen om de dames van Nieuwerkerk van shuttles om in te slaan te voorzien, maar doodleuk zeiden: die shuttles staan ergens aan de andere kant van de zaal, daar kun je ze pakken. Marijna en Suzanne schoten uit de startblokken en wonnen de eerste game met 14-21. In de tweede game waren ze het echter even helemaal kwijt en pakten de dames van Oosterhout de game met 21-10. De Nieuwerkerkse dames deden er in de beslissende game echter weer een schepje bovenop en pakte de game met wederom 21-14.

Martijn speelde eerste heer en had thuis nog van de jonge Dion gewonnen. Vandaag speelde hij tegen Mischa van Hoorn en de eerste game ging lange tijd zeer gelijk op. Het was uiteindelijk Martijn die de game pakte met 21-19. De tweede game lukte het niet meer bij Martijn en deze game ging met 21-13 naar Oosterhout. Er volgde een spannende derde game, die Martijn dankzij goed spel en veel fouten van zijn tegenstander met 21-16 wist te winnen.

Wessel speelde tegelijkertijd met Martijn zijn single. De tegenstander van Wessel speelt normaal geen single en was dus geen partij voor Wessel. Winst in 2 games voor Nieuwerkerk, 21-18 en 21-14. En dus 4-0 tussenstand met de dames singles voor de boeg.

Lieke had supporters op de tribune, haar oom en tante wonen in de buurt en kwamen eens kijken hoe goed Lieke haar sport beoefent. Ondanks dat Lieke niet tevreden was over haar spel, won ze eenvoudig met 2x 21-14 van haar tegenstander. En heeft ze haar oom en tante een goede indruk van haar kunnen getoond.

Suzanne speelde tegen een jonge tegenstander en wist op ervaring ook in 2 games haar partij te winnen, met 21-19 en 21-18. Nu was het 6-0 met de mixen nog te gaan en werd er door Nieuwerkerk gehoopt op opnieuw een 8-0 zege. Martijn en Lieke speelden de 2e mix, maar startten als eerste. De eerste game wisten de tegenstanders nog enigszins tegenstand te bieden, maar het werd toch 21-18 voor Nieuwerkerk. In de tweede game waren Martijn en Lieke op stoom en gunden hun tegenstander nog slechts 7 punten.

Marijna en Pim begonnen nog goed in de eerste game, maar speelden gaandeweg de game te veel ballen op de heer van Oosterhout, die met goed spel de eerste game wist te winnen met 21-18. De tweede game gaven Marijna en Pim flink gas en haalden die game binnen met 21-14. In de laatste game werd er op 7-7 een let gespeeld, omdat niet te beoordelen was of het punt op de lijn viel of ernaast. Het punt ging alsnog naar Nieuwerkerk en de volgende punten tot 11 tikte Marijna alles af bij het net. Na de wissel van kant bleven Marijna en Pim de bovenliggende partij en met 21-14 werd ook de laatste partij van de avond winnend afgesloten. En een lekker Brabants biertje was welverdiend!

Voor de tweede week een 8-0 overwinning voor team 6, ditmaal zelfs buitenshuis. Met deze prachtige overwinning stijgt BCN 6 naar de gedeelde 2e plek in de poule, en komt op gelijke hoogte met BC Niton, die op de laatste speeldag nog naar Nieuwerkerk komen. De afstand tot de koploper Zwaluwen is nog wel 11 punten, maar ook dat team komt nog naar Nieuwerkerk. Dus wie weet wat er nog mogelijk is met het in uitstekende vorm verkerende team 6!

Team 7

Team 7 (huidige nummer 4 in de poule) trad vandaag ietwat gehavend aan voor de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de poule: Tab Fly Over team 2. Beide Tim's hadden zich afgemeld vanwege een weekendje weg en een migraine aanval.

Zodoende startten Sander en Martin met de herendubbel. Omdat het de eerste keer was dat de heren in deze samenstelling speelden, verliep het hier en daar wat onwennig. Maar de mannen speelden de rally's mooi uit. Zo kon deze partij met 2 keer 21-19 winst worden genoteerd. De dames Monique en Laura gingen ondertussen van start met de damesdubbel. Het spel en de communicatie van de dames was weer als vanouds. Helaas waren de dames van tegenstander erg goed, waardoor deze partij in 2 sets verloren ging.

Met een tevreden gevoel begonnen we aan de singels. Martin mocht als eerste heer beginnen. In de eerste set had hij nog wat moeite met hoe hij zijn tegenstander het beste onder druk kon zetten, waardoor het lang gelijk op ging. In de tweede set had Martin het helemaal gevonden en kon hij zijn eigen spel spelen, resulterend in een 21-18 en 21-6 overwinning. Daarna was Sander aan de beurt. Ondanks dat hij last had van zijn musculus gluteus maximus speelde hij een sterke singel. Na een goede eerste set waarin hij zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, lukte dit minder in de tweede set. Een derde set moest een winnaar aanwijzen. Sander ging weer goed van start en kwam op een 11-2 voorsprong. Daarna gaf hij zijn tegenstander weer hoop door hem terug te laten komen, waardoor de eindfase nog spannend werd. Solide wist Sander deze set winnend af te sluiten. Omdat de tweede dame van de tegenstanders geblesseerd was, speelde alleen hun eerste dame een singel. We hadden besloten dat Monique mocht spelen. Monique ging vlammend van start en wist haar tegenstandster heel goed onder druk te zetten en won mooie rally's. Helaas kostte deze lange rally's veel energie, waardoor ze haar voorsprong niet over de streep kon trekken. Ook in de tweede set kon Monique niet genoeg weerstand bieden aan de sterke tegenstandster. Monique kon moe maar zeker voldaan terugkijken op deze singel.

Met een 4-2 voorsprong begonnen we aan de mixen. Tactisch gezien besloten we om Monique en Martin (speelde voor de eerste keer samen) de eerste mix, en Laura en Sander (vast koppel) de tweede mix te laten spelen. Het samenspel tussen Martin en Monique ging boven verwachting goed, wat resulteerde in een heel gelijk opgaande stand in zowel de eerste als de tweede set, welke zij net niet winnend konden afsluiten (21-19 en 21-17 verlies). Sander en Laura speelden ook een goede partij met aanvallend spel. Zo wisten zij beide sets te winnen.

Met een 5-3 overwinning op zak hebben we nog even nagepraat in de kantine onder het genot van een warme chocolademelk.

Team 8

Vandaag kregen we thuis BCRS op bezoek. De uitwedstrijd had ons 7 punten opgeleverd maar dit had ook zo maar een andere uitslag kunnen zijn. Vandaag bleek dat des te meer.

Zowel de heren dubbel als de dames dubbel kenden een slow start. De heren kwamen wat laat op gang en konden net niet voorkomen dat de tegenstanders de eerste set pakten (19-21). De tweede set ging beduidend beter (21-12). De derde set tot aan de wissel ging gelijk op. Toch gingen de andere heren er na een paar missers op rij er met de winst vandoor (15-21). Bij de dames was de eerste set (15-21) snel voorbij. De tweede set ging het over en weer en was spannend tot aan het eind. Er zat helaas geen derde set in (21-23).

Ricardo speelde vandaag eerste heer. Hij keek in beide sets vrijwel continue tegen een achterstand aan en kon deze niet goedmaken (15-21, 18-21). Manon, eerste dame, speelde lekker, verloor wel de eerste set (17-21). Door de andere dame meer te laten lopen en daardoor fouten af te dwingen, kreeg ze het voor elkaar om een derde set te spelen (21-16). Deze werd vervolgens makkelijk gewonnen (21-8). Thom, vandaag tweede heer, had vandaag een tegenstander van gelijk niveau. Beide sets werden weliswaar verloren maar hadden met wat meer rust en geduld ook gewonnen kunnen worden (19-21, 17-21). Melanie kreeg vandaag niet veel kado van haar tegenstandster. Ze won de eerste set (21-18) en verloor de tweede (18-21). Rond de wissel in de derde set stond ze
enkele punten voor. Deze voorsprong gaf ze niet meer weg (21-16), wat ons het tweede punt
opleverde.

Met deze achterstand konden we er nog een gelijkspel uit halen. Manon en Ricardo speelde de eerste mix en wisten deze in twee sets winnend af te sluiten (21-15, 21-18). Melanie en Rolf hadden moeite met het spel van de tegenstanders en wisten hun wedstrijd niet te winnen en verloren in twee sets (15-21, 17-21).