Speelweek 7: laatste wedstrijden voor de returns

Een weekje later dan van ons gewend, de speelverslagen van vorige week. Veel leesplezier!

Team 1

Na twee uitwedstrijden was het eerste team deze week weer in de Parkzoomhal te vinden. Zij traden aan tegen hekkensluiter PBC Boomgaardshoek 1. Ze wonnen met 6 – 2!. Zie het aparte verslag op onze website.

Team 2

Team 2 stond om 9 uur klaar bij de parkzoom voor de lange rit naar Hillegom. De heren Peter en Koen speelden een sterke eerste game en wonnen deze met 21-15. De tweede game was met 21-19 spannend, maar de winst ging naar Nieuwerkerk. Ondertussen waren ook de dames Debby en Sanne aan het spelen. De eerste game werd met 21-18 net aan verloren, waarna na hard vechten de tweede game met 21-16 gewonnen. In de derde game was er bij de wissel van kant een ruime achterstand, waarna er door de Nieuwerkerkse dames te veel fouten werden gemaakt en het punt naar Hillegom ging.

Stefan speelde de 1e herenenkel, de 1e game werd verloren, waarna Stefan zich herpakte door de 2e game te winnen. De derde game was erg spannend, en ging met 21-19 helaas naar Hillegom.

Sanne wist in de 1e damesenkel in de eerste game na een voorsprong bij de 11, vervolgens een 20-18 achterstand in de verlenging toch de eerste game te winnen. Aan het eind van de tweede game was de rust in het spel weg en werd verloren. In de derde game was de rust weer terug, Sanne nam een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Peter begon in de 2e herenenkel met een achterstand in de eerste game, kwam terug tot 18-18, waarna zijn tegenstander zijn racket kapot sloeg en de laatste punten van de game ook naar Peter gingen. De tweede game was met veel aanvallen, goede smashverdedigings en mooie netdrops mooi om te zien. Deze spannende game werd 21-19 gewonnen door Peter. Debby liet haar tegenstandster in de 2e damesenkel goed lopen en kon zichzelf wat foutjes permitteren en won de eerste game met 21-15. De tweede game begon met een 7-2 achterstand, maar dit werd snel recht getrokken waarna ook deze game met 21-15 werd gewonnen.

Met een 4-2 voorsprong gingen we de mixen in. In de 1e mix speelden Stefan en Sanne tegen 2 linkshandige spelers. De eerste game werd sterk begonnen, waarna de tegenstanders terug kwamen en het eind van de set gelijk op ging. Helaas werd de eerste game met 21-19 verloren. Ook de tweede game kende een spannend slot, maar ook deze werd met 21-19 verloren. De 2e mix van Koen en Debby was een lastige partij waar vooral de heer aan de overkant voor problemen zorgde door zijn schijnslagen en scherpe drops. Deze partij ging in 2 ruime games verloren.

Uiteindelijk een 4-4 eindstand, met het gevoel dat er in de thuiswedstrijd meer mogelijk is.

Team 3

Team 3 verloor met 8 – 0 tijdens een uitwedstrijd tegen BC Asterix.

Team 4

Team 4 speelde deze week niet.

Team 5

Vandaag stond er voor team 5 een uitwedstrijd op de planning om 18.30 uit tegen BC Ommoord op de zaterdagavond. Altijd even wennen zo'n tijd! Daarnaast kon Ingrid er helaas niet bij. De herendubbel ging met pieken en dalen, maar werd helaas in twee sets verloren. De damesdubbel was zeer zenuwslopend, maar Valerie en Sophie haalde de wist in de derde set gelukkig binnen.

Corné had een sterke tegenstander in de eerste herenenkel en duurde even voordat hij de juiste tactiek had. De tegenstander bleef echter ook sterk spelen en verloor Corné helaas. Valerie speelde een goede tactiek en streed hard voor de winst, maar maakte op het einde net iets teveel foutjes en verloor de wedstrijd in een driesetter. Jeroen Bloom had geen partij aan zijn tegenstander en won met ruime cijfers in twee sets. De eerste twee sets van Sophie's enkel waren spannend, maar de derde set won ze met ruime cijfers.

Voor de tweede keer dit seizoen mochten Valerie en Jeroen IJpelaar samen mixen. In het begin moesten ze even wennen en verloren ze de eerste set, maar de tweede set pakte ze wel. De tegenstanders gaven in de derde set echter wat gas bij en pakte helaas de winst. Ook Corne en Sophie hadden een flinke klus in de mix. Na de eerste set verloren te hebben, pakte ze wel de winst!

Eindstand 4 – 4.

Team 6

Team 6 vertrok op zondagmiddag naar ’s Gravendeel voor de uitbeurt tegen Niton 2. Martijn had afgezegd, want hij moest blokken voor een toetsweek.De heren dubbel van Wessel en Pim begon heel lekker. De gekozen tactiek werkte lange tijd goed, maar op het eind ging de game alsnog verloren met 21-19. De tweede game verliep tegengesteld aan de eerste, want pas op het eind van de game werd de voorsprong gepakt, 21-18 voor BCN. De derde game is nog wel een dingetje voor Wessel en Pim. Na de 21-6 vorige week, was het nu weer 11-3 halverwege de set. Maar er werd nog gevochten voor ieder punt, helaas ging de game en wedstrijd met 21-11 naar Niton.

De damesdubbel van Marijna en Suzanne is nu echt op stoom gekomen. Tegen de sterke dames van Niton werd met 2 maal 21-19 een klinkende overwinning behaald!

Omdat Martijn thuis zat te blokken, mocht Pim singelen tegen eerste heer Nick van Twist. Pim speelde geconcentreerd, wist veel smashes van zijn tegenstander te pareren en omdat de tegenstander ook veel uit sloeg ging de eerste game met 21-19 naar Pim. In het begin van de tweede set kon Pim het spel van de eerste game volhouden en halverwege stond het 11-08 voor Pim. Maar toen kreeg tegenstander Nick enkele tips van zijn medespelers en veranderde van tactiek. Ook de nieuwe shuttle werkte niet mee voor Pim, die de tweede game verloor met 21-14. De heer van Niton pakte door in de derde game en won die met 21-11. Toch stapte Pim met een tevreden gevoel van de baan op basis van zijn goede eigen spel in het begin van de partij.

Lieke speelde de eerste single tegen de jeugdige Jody. Deze strijd van de tieners moest in de derde game beslist worden. Was het thuisvoordeel of miste Lieke in de laatste game net het goede gevoel, we weten het niet, maar helaas ging deze derde game ook naar Niton.

Wessel speelde zijn single tegen de ervaren Jaco Robbemond. In de eerste game kon de speler van Niton nog enigszins aanhaken bij zijn jongere tegenstander, 21-19 voor Wessel. Maar in de tweede game maakte Wessel korte metten met zijn tegenstander en won overtuigend met 21-10.

Suzanne trof in tegenstander Corina Vermoen ook een ervaren tegenstandster. De eerste game was Suzanne zoekende en wist ze 13 punten te scoren. De tweede game waren beide dames aan elkaar gewaagd, maar kon de dame van Niton met haar jarenlange ervaring toch de game binnenslepen.

Het was nu 4-2 en Nieuwerkerk wilde beslist nog punten pakken. Pim en Marijna speelden als vanouds sterk in het begin van de eerste game, maar verloren gaandeweg de game het initiatief. Er werd nipt verloren met 22-20. De tweede game ontspon zich een tactisch steekspel, waarbij Niton alle ballen op de heer van Nieuwerkerk speelden en daarmee de kracht van Marijna wisten te ontwijken. Nieuwerkerk zocht naar het gaatje bij de tegenstander, maar die kon te weinig worden gevonden. Het werd 21-14 voor Niton en Pim ging gesloopt van de baan.

Wessel en Lieke speelde voor het eerst dit seizoen samen de mix en dat ging prima! De eerste game werd gewonnen met 21-18. De tweede set werd ondanks het goede spel verloren door BCN. Toch bleken Wessel en Lieke in de derde game de bovenliggende partij en werd er nog een punt extra mee naar huis genomen.

5-3 verlies bij de nummer 2 in de poule is wederom een prima prestatie. Na 7 speelronden staat BCN 6 vierde in de poule, zijn er geen degradatiezorgen, maar ook aan het kampioenschap hoeven ze niet meer te denken. Er volgen gelukkig nog 7 gezellige competitie ronden, waarin de vierde plek zal worden verdedigd en mogelijk nog een plekje kan worden gestegen op de ranglijst.

Team 7

Vandaag was het een mooie na-herfstige dag. En wat gingen de Tim's, Laura, Monique en Martin vandaag doen?  In de Mariahoeve te Den Haag om 1 uur s'middags wedstrijd nummer 7 van het seizoen spelen. Dat is!

Sander was helaas de dag er voor ziek geworden, dus mochten de heren allen 2 partijen spelen.

Dus ging het team op weg naar Den Haag. Eenmaal daar aan gekomen, duurde het nog ruim een half uur voordat de eerste partij werd gespeeld, dus we waren in voor een lange zit. Of zou dat wel meevallen?

Tim en Tim beten het spits af in de dubbel tegen twee jonge boys van een jaartje of 17. Het begon weer ouderwets goed door met 8-2 achter te komen, maar de Tim's kwamen rustig terug en pakten de eerste set toch nog.

In de tweede set ging het echter vooral in 1 richting. De tegenstanders hadden ingefluisterd gekregen dat ze veel te veel hoog speelden, dus ging alles kort. Maar daarmee ging het spel van de Tim's in werking en werd de aftik/afsmash-tandem in werking gesteld. De Blauwe voorop en TN vanaf het achterveld afsmashend. Daarna werden er wat foutjes gemaakt, waardoor de tegenstander tot 14 kwam, maar de 21 werd al snel bereikt.

De dames kregen het niet voor elkaar in de dubbel en kwamen niet in het spel wat ze doorgaans goed in de vingers hebben.

Martin had het aanvankelijk in de 1e set knap lastig. Zijn tegenstander vertraagde het spel heel erg door er een lange tijd over te doen om te serveren. Maar heel ironisch was er het feit dat dit deze jongen ook de das om deed in de 2e set. De jongen was meer met zichzelf bezig dan met de wedstrijd en bakte er de 2e set niet veel meer van. 1-2.

Laura's enkel werkte mee en Laura won haar enkel knap in 2 sets. Het was een taaie tegenstander, maar Laura kon het spel domineren en won knappe rally's.

Toen was het de beurt aan Tim L om de 2e single te gaan spelen. Het was niet de bedoeling vandaag dat Tim zou gaan singelen, maar door de afmelding van Sander was dit de sterkste opstelling. De jonge tegenstander liet Tim letterlijk vaak in de lucht grijpen door een ontzettend hoge service onder het toch al hoge plafond van de Mariahoeve. Toch liet Tim zich niet van de wijs brengen en viel in vlagen agressief aan en wisselde dit af met fouten op de service. Toch werd de set met 21-17 gewonnen. In de tweede set paste de tegenstander zijn spel drastisch aan door veel meer kort en drops te gaan spelen. Hier had Tim zichbaar geen goed antwoord op, door dat de drops enorm scherp waren. De tweede set ging met 14 verloren. Alles kwam aan op de derde set. Tim was niet onder de indruk van de 2e set en bleef in de 3e set goed bij en liep op een gegeven moment weg na een 11-7. Het werd erg spannend, de tegenstander kwam goed terug tot 20-20. Tim liet zich niet in de luren leggen door de vertragingstechnieken van de jonge tegenstander en hield het hoofd koel en won met 22-20.

Monique had ondanks de bittere na-smaak een degelijke single en won met 21-13 en 21-14.

De mixen gingen allebei tegelijkertijd van start. Tim en Monique hadden zichtbaar moeite met het spel van de tegenstander en verloren de 1e set met 21-16. In de tweede set ging het gelijk aan tot dat de Nieuwerkerkers de geest vonden en door goed spel de dame achterin drukte en zo de punten maakten. De dame was even de weg kwijt en Tim en Monique konden de tweede set binnen hengelen. Helaas was de dame in de derde set weer bij de les en lukte het bij Tim en Monique niet meer.

Laura en Martin besloten om de 1e set (21-5) snel te vergeten en wonnen de tweede set overtuigend. In de derde set ging het over en weer tot het laatst en helaas was het niet Nieuwerkerk dat won.

Er werd toch nog een knappe 3-5 uit-overwinning geboekt op de recht onder Nieuwerkerk staande Dropshot. En toen was het middagje Mariahoeve alweer over. De douches mogen er wel wat warmer.

Team 8

Voor de tweede keer dit seizoen speelden we thuis met een compleet team. Onze tegenstanders BC Schollevaar, speelden ook bijna een thuiswedstrijd. Op voorhand leek het een lastige wedstrijd te worden omdat Schollevaar na 5 wedstrijden 1e staat in de poule en wij 6e.

De heren dubbel Rolf en Thom moesten wennen aan de tegenstanders die vaak de shuttles goed wisten te plaatsen. Pas in de tweede set werd het spannend en ging het over en weer. Rolf en Thom konden goed druk zetten en stonden zelf een paar keer voor. Helaas zat er geen derde set in want er werd met 8-21 en 19-21 verloren. De wedstrijd van Melanie en Manon kende een zelfde verloop. De eerste set ging met gemak naar de tegenstander en ook de tweede set werd een stuk spannender (8-21, 18-21).

Ricardo ging voor de eerste single en moest spelen tegen David. Deze heer had nog geen
single verloren dus dat zou aanpoten worden. De eerste set ging gelijk op en moest zelfs verlengd worden. Ricardo trok aan het korste eind en verloor met 21-23 de set. De tweede set kon de tegenstander Ricardo nog meer laten lopen die daardoor gedwongen werd meer fouten te maken. Met 13-21 werd ook de tweede set verloren. Rolf speelde vrijwel gelijktijdig de tweede single. Hij speelde tegen een heer die inviel bij het team. Het niveau verschil bleek al snel. De eerste set werd met ruim 21-11 gewonnen. In de tweede set stond Rolf halverwege de set nog achter met 5-11 maar hij wist de partij toch met 21-17 af te sluiten.

De dames speelden hun singles ook gelijktijdig. Melanie speelde een leuke wedstrijd maar moest de winst van de partij met 17-21 en 14-21 geven aan haar tegenstandster die dit seizoen net als de eerste heer ook nog geen single had verloren. Manon speelde een goed eerste set die ze nipt met 19-21 verloor. De tweede set verliep wat stroever. Na een aantal uitballen bleek het moeilijk om de focus weer terug te vinden. De tweede set werd met 11-21 verloren.

De eerste mix werd gespeeld door Manon en Ricardo. De tegenstanders waren Andre en Mei-Chu. Andre - een routinier - wist onze mix goed uit te spelen waardoor de eerste set met 13-21 werd verloren. De tweede set verliep wel wat beter maar het mocht niet baten (17-21). De andere mix met Thom en Melanie had zo z'n spannende momenten. Er stond met enige regelmaat een gelijke stand op de teller. Toch werd ook deze wedstrijd met 15-21 en 17-21 verloren.