Speelweek 5: Spannende speelronde geeft wisselende resultaten

We hebben helaas niet van alle teams een wedstrijdverslag ontvangen. Hopelijk komend weekend wel!

Team 1
Team 1 heeft afgelopen weekend overtuigend gewonnen van BC Schollevaar. Lees hier het volledige verslag.

Team 2
Deze week mocht team 2 thuis aantreden tegen Bacluvo. Tijd om punten te pakken, want plek 8 is niet de plek in de poule waar we willen staan.

De heren en damesdubbel werden tegelijk gespeeld. Peter en Koen verloren de 1e game en wonnen de 2e. De 3e game hadden ze een mooie voorsprong, maar de tegenstanders kwamen terug tot 20-20. Aan het eind waren Peter en Koen toch net iets sterker en pakten hun eerste overwinning van dit seizoen. Debby en Sanne wonnen de 1e game overtuigend, maar hadden in de 2e game moeite met het spel van de tegenstanders en verloren. In de 3e game bleef het tot het eind spannend, maar werd de winst met 21-19 toch binnen gesleept.

Stefan mocht daarna de 1e herenenkel spelen. Na een goede 1e game werd de 2e helaas verloren. In de 3e game herpakte hij zich weer en won. Ondertussen had ook Sanne haar single gespeeld, helaas kon zij geen vat krijgen op het sterke spel van haar lange tegenstandster. Verlies in 2 games.

Peter verloor de 1e game, maar pakte in een spannende slotfase de 2e game. De 3e game begon hij met een achterstand, kwam terug tot 16-16 maar maakte daarna een paar foutjes en verloor helaas. Debby had ondertussen haar single gespeeld. Diep hoefde ze niet te gaan. Winst in 2 games.

De 2e mix werd als eerst gespeeld door Koen en Debby. Deze mix loopt goed en de 1e game wonnen ze overtuigend. De 2e game werd nog heel spannend, maar werd met 22-20 toch nog binnengehaald. Daarna mochten ook Stefan en Sanne nog mixen, helaas zat winst er geen moment in tijdens deze partij.

Uiteindelijk toch een mooie 5-3 overwinning en de sprong van plek 8 naar een gedeelde 5e plek.

Team 3
Team 3 heeft helaas met 7-1 verloren van BCRS.

Team 4
De uitwedstrijd tegen Asterix resulteerde jammer genoeg in een 7-1 verlies voor team 4.

Team 5
Team 5 speelde vandaag thuis tegen Onder Ons, die in de competitie onder ons stond. De herendubbel werd vandaag vertegenwoordigd door Corné en Jeroen Bloom die na een lange blessure weer aan kon treden. Om rustig op te bouwen vandaag alleen de heren dubbel. De heren hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wonnen ruim. Valerie en Ingrid hielden het spannend in de damesdubbel en wonnen de eerste set in de verlenging. De tweede set begon wat minder soepel en telde op een gegeven moment 7 punten achterstand. Maar ineens zagen ze het licht en de focus, waardoor ze de set uiteindelijk wonnen!

Corné speelde zijn scherpe spel en won in 2 sets. Valerie had de slag goed te pakken en speelde sterk. Winst in 2 sets. Jeroen won zijn eerste set. In de tweede set stond hij achter, maar kreeg ineens zijn focus, waardoor zijn tegenstander niet meer langs hem kon spelen. Dit frustreerde zijn tegenstander zo, dat die geen punt meer maakte. Ook winst in 2. Sophie speelde in de eerste set sterk en won deze makkelijk. In de tweede set had haar tegenstandster zich herpakt en kon goed spreiden, waardoor ze de set naar zich toe kon trekken. In de derde ging het spel gelijk op met scherpe ballen net op of net naast de lijn. Sophie had hierin uiteindelijk de langste adem en won de derde set.

In de eerste mix stonden Jeroen en Ingrid een goede wedstrijd te spelen tegen een sterke mix. Zolang ze goed alert bleven en scherp spel aan het net, kwamen de punten. De eerste set wonnen ze. De tweede set kwamen de tegenstanders goed terug, waardoor die werd verloren. De derde set was heel spannend, de harde ballen van de tegenstander en de scherpe ballen langs de lijn maakten het een spannende pot. Met een achterstand kwam de focus weer terug en vielen er een paar punten achter elkaar voor BCN, waardoor de partij werd gewonnen. Corné en Sophie hadden helaas minder geluk in hun mix. Helaas verlies in 2 sets.

Eindstand 7-1 winst

Team 6
5-3 was de teleurstellende uitslag voor team 6 uit tegen De Zwaluwen.

Team 7
Team 7 leed helaas, net zoals team 6, een 5-3 verlies tijdens een thuiswedstrijd.

Team 8
Vandaag moesten we al om 8:30 verzamelen om vervolgens naar Zevenbergen te rijden. Daar speelde we uit tegen "De Groene Ster". Op het laatste moment vonden we in Willy een vervangster voor Melanie die door ziekte helaas verstek moest laten gaan.

Ricardo en Rolf speelde de herendubbel en hadden geen moeite met de tegenstanders. Met twee keer 21-11 werd de wedstrijd gewonnen. De dames Manon en Willy begonnen ook goed aan de wedstrijd. Ze verloren helaas de eerste set met 21-16 en hadden in de tweede set daarna niet veel meer in te brengen (21-5). Bij de singles van Ricardo, Thom, Manon en Willy kon alleen Ricardo de overwinning claimen. Thom en Manon speelde een leuke partij en verloren in twee sets. Willy verloor ook en bleef tot ongeveer de helft in de eerste set goed in de buurt van haar tegenstandster. Een compliment voor onze recreant inval dame die normaal alleen met nylon shuttles speelt. Daarna werd het lastiger en bleek ook de conditie (of eigenlijk een tekort eraan) steeds zwaarder te tellen.

Na een korte tijd rust werden de mixen gespeeld. De eerste mix werd door Manon en Thom gespeeld. De spanning bleef lang in de wedstrijd, de winst ging toch in twee sets naar de tegenstanders (15-21, 17-21). Bij de mix van Willy en Rolf moest Willy wennen aan de voor haar snelle veren shuttle. Ondanks vele uitballen werden er toch 17 punten gehaald in de eerste set. Tevreden met de eerste cijfers waren we hoopvol gestemd voor de tweede set. De tactiek werd iets aangepast waardoor we ook meer kansen kregen. De spanning bij 20-20 was net iets te groot waardoor de laatste twee punten naar de tegenstanders gingen.

De eindscore was 2-6. In de return zou de stand zo maar eens omgedraaid kunnen zijn.