Team 1

BC Nieuwerkerk 1 redde het niet in de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Conquesto 4, zie het aparte verslag. Alle uitslagen van onze teams zijn via deze LINK te vinden.

Team 2

Speelweek 3 en team 2 mocht eindelijk thuis spelen. Tegenstander was DKC.

De heren en damesdubbel werden tegelijk gespeeld. Peter en Koen hadden moeite met hun tegenstanders en verloren nipt. Debby en Sanne begonnen wat te traag, maar nadat ze een tempo hoger gingen spelen werd de overwinning makkelijk binnen gehaald.

Daarna mocht Stefan ook aan de bak in de 1e herenenkel. De eerste game ging in de verlenging naar de tegenstander. Waarna de 2e game ook naar de tegenstander ging. Ondertussen werd ook de 1e damesenkel gespeeld door Sanne. Goed sturen, en vooral voor/achter laten lopen was de taak. Goed uitgevoerd leverde dit winst in 2 games op.

In de 2e herenenkel kwam Peter net te laat op stoom. Na de eerste game ruim verloren te hebben, werd de 2e game nog heel spannend, maar het was net niet genoeg om er een 3e game uit te kunnen halen. In de 2e damesenkel moest Debby hetzelfde doen als Sanne. Debby voerde dit zeer goed uit en won ruim in 2 games.

3-3, tijd voor de mixen, omdat we nog ruim tijd over hadden, besloten we om deze na elkaar te spelen, zodat wel elkaar konden coachen.
De 1e mix werd gespeeld door Stefan en Sanne. Dit koppel is nog niet goed op elkaar ingespeeld en dat was vooral in de 1e game te zien. De 2e game ging een heel stuk beter, maar ook deze ging naar de tegenstanders.
Daarna was het aan Koen en Debby in de 2e mix om er 4-4 van te maken. Met uitstekend spel wisten ze de dame steeds naar achter te duwen, de gaten te creëren en te vinden. Winst in 2 games en dus 4-4.

Team 3

Team 3 speelde tegen het 2e team van ABC Swindregt. Het team moest het vandaag zonder teamcaptain René doen.

De herendubbel begon heel goed met. Florian en Tim wisten Swindregt onder de 10 te houden. Helaas kwam Swindregt terug en wonnen zij de 2e en 3e set. Anouska en Maite deden het beter. In de eerste set moest ze nog een beetje wennen. Maar begonnen de 2e set sterk en wonnen uiteindelijk in 3 sets.

Florian en Tim moesten aan de bak in de single. Het leek allemaal wel te moeten kunnen, maar ze kwamen allebei wat precisie te kort. Ze verloren de singles beide in 2 sets. De dames moesten het maar gaan doen vandaag. Maite nam de eerste dames single waar. 'Lekker rondespelen en de tegenstander laten lopen' is de tip die Maite de baan mee op nam. En dat deed ze. In 2 sets overtuigend gewonnen.
Anouska was aan zet. De dubbel ging goed dus dit moest ook te winnen zijn. En ja hoor... een tikkie links, een tikkie rechts en ook zij won haar single overtuigend in 2 sets.

Het stond nu 3-3. Tijd om te mixen. Anouska en Tim kennen elkaar al, dus die gingen voor de eerste mix. Het plan was duidelijk. Anouska mept alles aan het net af en Tim zorgt voor het betere drop-werk. Dit ging deze week prima en de eerste mix was binnen.
Maite en Florian begonnen hun eerste samenwerking goed, maar verloren hun eerste set nipt met 21-19. Helemaal herpakken lukten helaas niet. Einduitslag 4 - 4.

Team 4

Team 4 had een moeilijke thuiswedstrijd tegen BC Niton. De eind uitslag van 2 -6, waarbij Edward en Frances toch mooi hun singles hebben gewonnen.

Team 5

Team 5 moest afgelopen vrijdag in de avond uitspelen tegen The Smashing Fellows 2.

Corne en Jeroen IJpelaar speelden de herendubbel tegen een sterk koppel. Na afloop van de wedstrijd bleek dan ook dat één heer in verleden veel hoger heeft gespeeld en dat zag je ook in de techniek en het tactisch spel van de tegenstander. Het was daardoor voor de heren geen gelijke strijd en werd desondanks toch nog twee keer 14-21 gespeeld. De dames Sophie en Valerie konden wel de winst pakken maar hadden wel drie sets nodig.

Bij de singels verloren de heren en wonnen de dames, waarbij Sophie met gemak de tegenstandster van de baan sloeg door sterk tactisch spel.

Met nog de gemengd dubbels te gaan stond het 3-3. Corne en Sophie moesten in de eerste nog even inkomen en kwamen sterk terug in de tweede set, maar kon helaas de winst niet in de derde set worden gepakt. De andere gemengd dubbel werd gespeeld door Jeroen IJpelaar en Valerie, die door afwezigheid van Ingrid voor de eerste keer samen spelen. Ook bij hun gold hetzelfde en kon na drie sets niet de winst worden gepakt. Toch knap voor de eerste keer samenspelen! Eindstand 3-5 verloren.

Team 6

Team 6 vertrok vandaag zonder Suzanne in alle vroegte naar de binnenlanden van Brabant om de rackets te kruisen met het derde team van Groene Ster uit Zevenbergen. Aanvangstijd was half 10 in sporthal, restaurant, café en theater De Borgh. Er waren twee banen ter beschikking, dus kon er lekker worden doorgespeeld.

De heren Wessel en Martijn keken in de eerste game lange tijd tegen een achterstand aan, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind met 25-23 winst in de eerste game. Dat het een pittige tegenstander was, bleek wel in de tweede game, die in het begin nog gelijk op ging, maar toch eindigde in 21-13 voor de heren van Groene Ster. Ook de derde game was een nek-aan-nekrace, waar de heren uit Zevenbergen met 21-19 de winst pakten.

De dames dubbel werd in rap tempo afgewerkt door Lieke en Marijna, die voor het eerst samen dubbelden, winst in 2 games met 21-11 en 16-21 voor BCN.

Martijn speelde zoals gewoonlijk eerste heer en had een goede tegenstander. Na verlies in de eerste game en winst in de tweede kon Martijn zijn tegenstander niet breken in de derde game, die met 21-16 naar de tegenstander uit Zevenbergen ging.

Lieke speelde vanwege de afwezigheid van Suzanne eerste dame. Zij was echter een stuk beter dan de dame van de tegenstander en pakte in 2 games de winst met 21-11 en 21-13. Na 3 partijen voor Lieke nog steeds 100% in haar single, een topprestatie!

Marijna kon op de baan waar Lieke snel klaar was haar eerste single van het seizoen spelen. Haar tegenstander had helaas veel last van pijntjes, waardoor het geen spannende wedstrijd werd. Ook Marijna zegevierde in 2 games, met 21-10 en 21-12. Onze dames waren vandaag een klasse beter dan de tegenstander!

Wessel speelde als tweede heer een enorm spannende partij! Allebei de games werden verlengd, maar helaas kon Wessel het in beide games op het laatst niet beslissen. Verlies in 2 games, 24-22 en 25-23! Maar thuis krijgt Wessel de tegenstander vast wel op de knieën!

Dus zoals tot nu toe iedere wedstrijd was het 3-3 bij aanvang van de mixen. Hoewel Martijn en Lieke als tweede mix begonnen, ondervonden zij zeer weinig tegenstand. Een snelle en simpele overwinning (de eerste dit seizoen) met 21-06 en 21-10.

Eerste mix Marijna en Pim hadden gelukkig meer weerstand. Er was winst voor BCN in de eerste game met 21-17 en halverwege de tweede lagen Marijna en Pim ook op koers voor winst in 2 games, 11-06. Maar de tegenstander schakelde een tandje bij en pakte de tweede game met 21-16. BCN was niet uit het veld geslagen en startte goed in de derde set, 11-4 halverwege. De tegenstander kon ditmaal niet bijschakelen en de zege kwam niet meer in gevaar voor Pim en Marijna. Winst in de derde game met 21-14 en na 3 partijen zijn Marijna en Pim ook nog ongeslagen!

Een compliment vandaag voor Lieke en Marijna die beiden hun 3 partijen wisten te winnen. En de eerste overwinning van dit seizoen voor team 6, dat na twee gelijke spelen en 1 overwinning nog ongeslagen is.

Team 7

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Vandaag was Pluimpje is Pleitte (PIP) op de menukaart te vinden. En het was een beetje taaier dan gedacht.

De dubbels gingen tegelijkertijd van start op banen 6 en 9. De dames gingen heel gelijk op en maakten het zelfs tot bijna de maximale score... Helaas 27-29 verlies. Heren Tim en Tim verloren de eerste set. Ze pakten de 2e set door een goede comeback, waardoor de tegenstanders het totaal kwijt waren. Door goed spel van beide Tims ging de rotatie op 11-3 voorspoedig. Waar deze voorsprong vervolgens weer teniet gedaan werd tot 11-10, gingen de Tims weer badmintonnen en de winst werd met 21-14 bekroond. Tussenstand 1-1.

Vervolgens had Sander een prima single tegen de eerste heer van PIP. Sander bleef goed constant en liet de tegenstander fouten maken en afmaken waar nodig. Waar de tegenstander de eerste set er niet veel van bakte, ging hij in de tweede set beter spelen en maakte het spannend tot 20-19. Maar Sander bleef koel en pakte de 21-19. Winst 21-14, 21-19. Laura maakte in de eerste set te veel uit fouten en wist niet veel raad met de lange dame van PIP. Daarna ging het beter en na een lange voorsprong gaf ze het helaas met 21-18 uit handen. Tussenstand 2-2.

Tim van der Lee had het moeilijk tegen een talentvol jeugdlid dat hetzelfde spel speelde als hem, maar dan 2 keer zo beter. Hij kon tot de helft in elke set goed mee komen, maar in beide sets was daar na de koek op.

Monique maakte er een spannende wedstrijd van en verloor nipt in de tweede set met 21-19 na een prachtige comeback van meerdere punten. Maar het mocht helaas niet baten. Tussenstand 2-4.

Tim van Nes en Monique kwamen net wat tekort in hun mix. Een prima wedstrijd gespeeld.

Toen was het tijd voor de comeback van Martin Bloom. Martin heeft de eerste 2 wedstrijden niet mee te gedaan, vanwege een langdurige enkelblessure. Er werd besloten dat Martin weer zou debuteren met een dubbel en zo ging de mix met Laura van start. De eerste set werd met veel overmacht met 21-11 gewonnen. In de tweede set ging het iets minder, waardoor de tegenstander iets meer grip op de wedstrijd kreeg en net met 21-19 winst de set won. In de derde set ging het weer ouderwets beter en Laura kon smashen naar hartelust en waar Martin goed stond te smashen vanuit het achter gebied. Winst met 21-11.

Een 3-5 waar toch nog wat meer rek uit gehaald kon worden. Niettemeer was dit een vrij gelijkwaardige tegenstander. Wellicht kan bij de return er iets meer uit gehaald worden.

Team 8

Vandaag speelde Team 8 tegen RIBAD BV 5 uit Ridderkerk.

Ze begonnen zoals gewoonlijk met de heren- en dames dubbel. De heren dubbel (die werd gespeeld door Rolf en Thom) begon vrij moeizaam, met als uitkomst van de eerste set 21-3 voor de tegenstander. Met wat tactiekbesprekingen ging de 2e set van start. Deze begon met een grote
voorsprong voor de tegenstander, maar toen zij aankwamen bij de 11 punten, kwamen Rolf en Thom terug in het spel, waardoor er plek was voor een grote comeback. Helaas is deze pot toch gewonnen door de tegenstander. De dames dubbel, die werd gespeeld door Manon en Melanie, werd gewonnen door de thuiskant in 2 sets, waarbij Melanie het tot op het laatste moment nog even spannend wilde maken.

De 1e heren single werd gespeeld door Ricardo. Het eerste gedeelte van de 1e set ging sterk gelijk op, tot hij uiteindelijk naar de kant van de tegenstander viel. Door keihard werken werd de tweede set gewonnen met 21-19. Helaas ging de 3e set naar de tegenstander 21-23. De 2e heren single werd gespeeld door Rolf, ook deze pot werd een gelijkwaardige drie setter, die uiteindelijk naar de tegenstander ging. De 1e dames single, die werd gespeeld door Melanie, begon met een eerste set in haar voordeel. De tweede set ging naar de tegenstander, de derde was weer voor Melanie. Dus nog een puntje voor Nieuwerkerk. De 2e dames single, gespeeld door Manon, werd in 2 sets ruim gewonnen door Manon.

De mixen werden tegelijk gespeeld en de 2e die van Thom en Manon was als eerste klaar, helaas ruim verloren. De 1e mix van Ricardo en Melanie was een spannende 3 setter die uiteindelijk ook door de tegenpartij werd gewonnen 15-21, 22-20, 18-21.

Dus dames, Chapeau! voor de behaalde 3 punten.

Team 9

Een 4 -4 eindstand is waar Team 9 afgelopen zondag voor gestreden heeft! In zowel de dubbels als singles hadden de mannen van BCN hun partijen gewonnen, maar de dames helaas verloren. Hoewel Frank en Eveline een driesetter hadden, verloren ze hun mix. Patrick en Bianca konden gelukkig wel de winst binnenhalen.