Speelweek 2: BCN komt op dreef

Team 1

Team 1 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen tegen BC Limes  gewonnen met 5–3, zie het aparte verslag. De uitslagen van alle teams zijn via deze LINK te vinden.

Team 2

Na het verlies van vorige week wilde team 2 deze week gaan voor de winst. Heer Stefan de Ridder was helaas afwezig, omdat hij twee dagen daarvoor in het huwlijksbootje is gestapt en dus midden in de wittebroodsweken zit. De gelijknamige Stefan Broeren viel voor hem in.

Team 2 moest op zondagmiddag op bezoek bij BC Schollevaar. Hoewel ze in zowel de heren- als damesdubbel veel weerstand bieden, zijn beide verloren in twee sets.

Vervolgens werden er alleen maar drie setters gespeeld! Bij de heren sleepte Stefan de winst binnen, maar moest Peter zijn meerdere erkennen. Beide dames verloren helaas in twee sets. Voor de beide mixen geldt eveneens hetzelfde verhaal: zwaar gevochten, maar helaas verlies.

Hierdoor werd de eindstand 7 – 1 voor Schollevaar.

Team 3

Vooraf meldde Florian zich af wegens een studieweekend. Met Edward, die al een wedstrijd in de benen had op de zaterdagavond, vonden wij een prima alternatief voor de eerste single. Het altijd lastige Boomgaardshoek uit Hoogvliet was de tegenstander.

Rene en Tim, nog wat onwennig in de samenwerking, haalden nipt de winst met een 21-19 in de derde set. De dames verloren helaas met 24-26.

Edward, nog fris en fruitig, begon zijn single tegen Jeroen Vermoen, een zeer ervaren oude rot in de badmintonwereld.  Helaas kwam hij op conditie in de derde set net te kort. Maite had het even lastig in haar single. Na een eerste verloren set werd de tweede gewonnen met 22-20. Daarna was de weerstand gebroken en won ze de laatste set met 21-14. Anouska haalde haar eerste punt binnen door een zwaar bevochten single te winnen.

De mixen werden verdeeld. Tim en Anouska kwamen net tekort, Rene en Maite hadden geen kind aan hun tegenstander.

5-3, na de deceptie van vorige week toch redelijk goed gerevancheerd.

Team 4

Team 4 moest deze week uitspelen tegen BCRS, net zoals BCN team 8, op zaterdagavond. Vanwege afwezigheid van Hjordis, viel Maarten voor hem in. De herendubbel werd met 3 sets binnengesleept. Na een zeer sterke tweede set verloren de dames na een derde set toch de dubbel.

De winst van de singels werd eerlijk verdeeld: Maarten en Frances verloren helaas, terwijl Daniek en Edward de overwinning binnenhalen.

Hoewel ze goed hebben gestreden verloren Annemarie en Edward hun mix, maar gelijk konden Maarten en Daniek de mix wel winnen!

Eindstand: 4 - 4

Team 5

Team 5 speelde vandaag thuis tegen de Zeemeeuwen. De heren hadden in de eerste set weinig moeite met de tegenstander, maar in de tweede set kwam de tegenstander goed terug en werd deze verloren met 18-21. De derde set kende een heel spannend einde, in de verlenging werd er gewonnen met 26-24.

De dames wonnen de eerste set. De tweede set konden ze dit helaas niet vasthouden en verloren ze de set met 19-21. In de derde set kwamen ze dubbel en dwars terug en wonnen deze knap met 21-9, waarbij de tegenstander er vooral in de laatste helft er niet meer aan te pas kwam. Beide dubbels werden gewonnen in 3 sets.

Corné speelde als eerste heer een goede wedstrijd. In de eerste set moest hij nog zoeken waar de winnende punten zaten, maar toen hij dit eenmaal doorhad kon hij de laatste 2 sets winnen. Winst in 3 sets. Valerie liet ook sterk spel zien, waardoor haar tegenstandster veel moeite had de shuttle goed te raken en terug te slaan. Winst in 2 sets. Jeroen IJpelaar liet zich niet kennen in zijn single. Uiteindelijk in de derde set kon hij het verschil laten zien en pakte hij de winst. Sophie won knap de eerste set, maar kon dit de tweede set niet doortrekken. In de derde set kon ze helaas ook geen verschil maken.

Tussenstand 5-1 met alleen de mixwedstrijden te gaan. Jeroen en Ingrid speelden de eerste mix. Na de vorige wedstrijd waren ze goed op elkaar ingespeeld. De eerste set begonnen Jeroen en Ingrid met een achterstand, maar door een goede tactiek en goed loopwerk konden ze uiteindelijk de stand naar zich toetrekken. De tweede set hadden Jeroen en Ingrid een goede eindsprint, maar die kwam net te laat voor de winst (20-22), dus moest er weer een derde set aan te pas komen. In deze set bleven ze goed spel laten zien en wonnen met afstand de derde set met 21-11.

Corné en Sophie hadden in de eerste set nog spannende rally's, maar vooral in de tweede set lieten ze sterk spel zien en wonnen de partij in 2 sets.

Eindstand 7-1, maar 6 keer een derde set en spannende setstanden.

Team 6

Team 6 speelde vandaag thuis tegen Oosterhout. Waar vooraf werd gehoopt op een mooie overwinning, werden de punten uiteindelijk eerlijk verdeeld.

Wessel en Pim lieten vorige week weinig heel van hun tegenstander, maar deze week was het een heel ander verhaal. De tegenstander speelde zeer degelijk, ook de pas 12-jarige Dion Hoegen. Nieuwerkerk was slordig en kon niet in zijn spel komen. Verlies in 2 games, 17-21 en 13-21.

Suzanne en Marijna starten sterk in hun dubbel met dikke winst in de eerste game, 21-11. Helaas gingen de twee volgende games met 21-18 verloren.

Martijn mocht als eerste heer proberen te winnen van de pas 12 jarige Dion. De eerste game ging lange tijd gelijk op, maar het was Martijn die op het eind toesloeg en de eerste game won met 21-16. Het was een dreun voor de jongeling van Oosterhout die snel op achterstand kwam. Maar er volgde herstel en halverwege de game stond Martijn nog maar 1 puntje voor. Toen Martijn na de korte rust toch weer een aantal punten voorsprong pakte, was de partij gespeeld en Martijn pakte de tweede game 21-15. De jonge tegenstander was in tranen door dat verlies, maar Martijn had zijn eerste overwinning in de zak!

Suzanne verloor in haar single de eerste game met 21-16, pakte de tweede met 21-16, maar liet voornamelijk in de eerste helft van de beslissende derde game te veel punten liggen. 15-21 verlies.

Wessel had vorige week net als Martijn zijn single niet weten te winnen, maar pakte deze week zijn eerste overwinning in de single met 2 games, 21-15 en 21-14.

Over Lieke haar single kunnen we kort zijn. Lieke speelde goed, haar tegenstander leek er weinig zin in te hebben. Resultaat 2x 21-7 winst voor Lieke.

En weer was de stand 3-3 met de mixen nog voor de boeg. Eerste mix Marijna en Pim hadden weinig moeite met hun tegenstander. Winst in 2 games 21-13 en 21-12.

Martijn en Lieke speelden een spannende mix. Helaas kon er net geen derde game worden uitgesleept, 2x 21-19 verlies.

Net als de eerste wedstrijd nu ook weer een 4-4 eindstand

Team 7

Team 7 met beide benen terug op de grond!

Het seizoen is nog maar 2 rondes bezig en team 7 heeft al de tweede uitwedstrijd op vrijdag achter de rug. Afgelopen vrijdag moest het team weer aan de bak en ditmaal tegen BC Flyover.

Wedstrijden op vrijdagen zijn voor team 7 nog eventjes wennen, maar in de logistiek blijft het evenredig: iedereen heeft nog moeite met de moderne auto van Sander (het automatische achterbakknopje blijkt voor drie leden nog hogere wiskunde) en de weg naar Monique's huis in Zevenhuizen is ook nog eventjes wennen.

Terug naar de wedstrijd. Flyover 2 had net als team 7 de eerste wedstrijd gewonnen (met 7-1). Op een paar oud leden van Flyover (de heren van de Schollevaarclub. De kenners/insiders zullen deze gasten wel kennen) was er behalve de wedstrijd van team 7 niemand te bekennen, dus er kon vlot doorgespeeld worden. En dit bleek behoorlijk pittig te zijn....

Zowel de dames als heren Sander en Tim van Nes werden in de dubbels behoorlijk overklast door de gedegradeerde 6e divisie spelers van Flyover.

In de 1e singles begonnen zowel Sander als Laura tegelijk met hun wedstrijd. Waar Sander een knappe consistente zege boekte, had Laura het erg moeilijk met haar erg sterke tegenstander en verloor helaas beide sets onder de 10. Geen schande, aangezien dit meisje vorig seizoen tegen het 6e divisie team (6) van Nieuwerkerk goede prestaties neer zette.

Er werd nog maar 1 single gespeeld, omdat Flyover een dames probleem heeft qua singles. Van de 3 ingeschreven dames, kan er door blessures van 2 dames er maar eentje singelen. Dus Monique had een walkover in de single. Tim van der Lee mocht zijn eerste single dit seizoen spelen en deed dit tegen een sterke heer best aardig. De achterstand bleef een hele lange tijd in beide sets maar 2 punten en de eerste set werd met 19 en de tweede set met 17 verloren.

De mixen werden ook tegelijkertijd gespeeld. Beide partijen gingen in twee sets verloren. Eindstand: 6-2 voor BC Flyover.

Na de vliegende start van vorige week is het team weer een beetje met beide benen op de grond (voor zo ver dat kan na 2 wedstrijden). In Nieuwerkerk is er mogelijk meer uit te halen. We gaan het zien. Volgende week is dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd!

Team 8

Ricardo was weer van de partij en we gingen zaterdagavond met z'n vieren
naar Spijkenisse. Daar kwamen we ook team 4 tegen. Deze speelde naast ons op de baan.

Op twee banen begonnen we gelijktijdig met de dubbels. Ricardo en Rolf,
enkele jaren geleden al eerder samen spelend in een team, kwamen niet in de problemen en wisten in twee sets te winnen. Manon en Melanie hadden een set verlies en wat tips nodig om de zwakte van de tegenstander te vinden en wisten daarna ook de partij winnend af te sluiten.

Rolf, ook deze keer eerste heer, gaf zijn eerste set weg (12-21). Na de
aanmoedigingen van zijn teamgenoten en met meer focus, kreeg hij vat op zijn tegenstander en haalde vervolgens de tweede (21-18) en ook de derde set binnen (21-19). Manon en Ricardo wisten beide in twee sets gemakkelijk hun single
winnend af te sluiten. Melanie daarentegen kwam in de tweede damessingle tegenover hun eerste dame te spelen. Dit werd een spannende partij. Na beide een gewonnen set (18-21, 21-18) ging het in de derde set tot ongeveer 15-15 gelijk op. De laatste punten wist de tegenstandster echter de wedstrijd naar zich toe te trekken (16-21) en won daarmee de wedstrijd.

De mix van Rolf en Melanie verliep soepel. Na een goede eerste set
(21-15) stonden zij in de tweede set na een lange servicebeurt van Rolf ineens met 10-1 voor. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en met 21-7 was de mix snel voorbij. Ricardo en Manon kregen meer tegenstand. Na een gedegen eerste set
(21-16) werden in de tweede set de rally's langer, kreeg BCRS meer kans en werd er al voor een derde set gevreesd. Gelukkig bleek deze niet nodig. De tweede set werd met 21-19 gewonnen.

Na een gezellige Après-Badminton gingen we met een 7-1 winst terug naar
Nieuwerkerk, Moordrecht en Rotterdam.

Team 9

Na een geslaagde openingswedstrijd kon team 9 bij BC Delft uit helaas geen punten mee naar huis nemen, ondanks verwoede pogingen van Frank, Bianca, Francisca en Patrick. De tegenstander was simpelweg een maatje te groot. Frank zorgde tijdens zijn singel wel voor een memorabel moment door een set met 30-29 te winnen.