Speelweek 14: geen degradaties en ook geen kampioenen

Team 1

De laatste wedstrijd van het seizoen was aangebroken waarbij de lokale derby op de kalender stond: BC Nieuwerkerk tegen BC Schollevaar. Ook deze wedstrijd wist ons eerste team te winnen waardoor ze op een mooie derde plek zijn geëindigd. Lees het hele verslag op onze website.

Team 2

Op maandagavond om kwart over 6 vertrok team 2 naar Voorhout voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Inzet van deze wedstrijd was plek 3 in de poule.

Peter en Stefan speelden een echte 'maandagavondpartij', hier zullen we dan maar niet teveel over zeggen. Debby en Sanne begonnen goed aan de partij en pakten de 1e game ruim. In de 2e game werd er wat te gehaast gespeeld, waardoor de shuttle te vaak richting het racket van de tegenstander ging, hierdoor ging de 2e game met 22-20 verloren. In de 3e game werd de zwakste dame meer opgezocht en werd de game met ruime cijfers binnengehaald.

Koen speelde wederom de 1e herenenkel. Dit keer was zijn tegenstander in 2 games te sterk. Debby nam de taak op zich om tegen de sterke 1e dame te spelen. Na een goede 1e game die met 21-17 werd verloren kon Debby in de 2e game tot de 11 nog bij blijven. Daarna wist haar tegenstandster een gat te slaan dat niet meer te dichten was.

Peter had in de 1e game moeite om de diepte in zijn slagen goed te krijgen, hier kon zijn tegenstander goed van profiteren. De 2e game was erg spannend, 23-21 voor Peter en dus een 3e game. Hier ging het lang gelijk op, maar was het Peter die aan het eind net wat meer fouten maakte. Sanne speelde de 2e damesenkel. Deze partij werd zonder heel goed te spelen toch gemakkelijk gewonnen.

4-2 achter, en dus moesten beide mixen gewonnen worden om 3e te worden in de poule.

De 2e mix van Koen en Debby was als eerst klaar. Zij boekten een goede overwinning in 2 games. Stefan en Sanne hadden het een stuk zwaarder en konden niet genoeg druk zetten op de tegenstanders. Helaas werd deze partij daardoor verloren.

Met een 4e plek in de poule hebben we een degelijk seizoen gedraaid, maar is er ook zeker ruimte voor verbetering volgend jaar.

Team 3

Team 3 verloor uit tegen BCRS helaas met 8-0. Hierdoor eindigt dit team op de 5e plek in de poule.

Team 4

Thuis leed team 4 een verlies tegen BC Asterix met 8-0. Hierdoor eindigt dit team op een 6e plek in de poule.

Team 5

De laatste wedstrijd voor team 5 was een uitwedstrijd tegen BV Onder Ons. We konden lekker spelen zonder druk, want zowel kans op promotie als degradatie was niet meer aan de orde. Jeroen Bloom als Ingrid konden beide helaas niet meedoen, doordat ze ziek waren.

Na 75 minuten rijden in plaats van 45 minuten waren we dan toch eindelijk aangekomen op onze bestemming. We begonnen direct aan de damesdubbel. Sophie en Valerie hadden flink gevochten, maar verloren helaas in twee sets. De herendubbel was in het begin nog even schrikken, omdat het leed dat Jeroen Ijpelaar door zijn enkel ging… maar dat viel gelukkig mee! Corne en Jeroen sleepten de dubbel met twee sets binnen.

Valerie speelde haar enkel zeer sterk, maar sloegen veel ballen steeds net uit en maakte een paar foutjes, waardoor ze verloor in drie sets. Corné had het in het begin even zwaar in de enkel, maar in de derde set was hij veel sterker dan zijn tegenstander. Winst in drie sets. Zowel Jeroen verzwikte niet zijn enkel, zoals hij dat wel bijna deed in de dubbel deed, en sleepte de winst binnen in twee sets. Ook Sophie won in twee sets.

Jeroen en Valerie hadden na een goede mix gespeeld te hebben eindelijk een keer hun mix gewonnen! Toch fijn zo net voor het einde van het seizoen. Corné en Sophie lieten ook zien sterker te zijn dan hun tegenstanders en wonnen in twee sets.

Eindstand 6 -2 en als vijfde eindigen in de poule. Geen slecht resultaat voor een heel nieuw, maar ook gezellig team! Zeker de jeugdleden van dit team hebben dit jaar een sterke groei laten zien.

Team 6

Op de stormachtige zondag 9 februari werd het seizoen van team 6 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen kampioen Zwaluwen uit het Brabantse Prinsenbeek. Wij waren gemotiveerd om de tegenstander in de laatste wedstrijd hun eerste nederlaag of gelijkspel toe te brengen. Het liep allemaal anders! Suzanne was afgelopen week ziek geworden en zij moest de laatste wedstrijd vanaf de kant toekijken.

Pas om kwart over tien kwam de eerste tegenstander de zaal binnen met de verontschuldigingen voor het te laat zijn en de mededeling dat er slechts nog 2 teamgenoten onderweg waren. Na lange discussie binnen hun team had een van de dames van Zwaluwen besloten om vanwege de storm niet naar Nieuwerkerk te willen komen. Wij waren ‘not amused’. Hoewel dat ons een 3-0 voorsprong gaf zonder daar voor te hoeven spelen, overheerste toch vooral de teleurstelling. Marijna en Lieke zouden slechts 1 partij spelen en zij wilden allebei liever de mix spelen dan de single. Een ouderwetse toss bracht de beslissing dat Lieke de single zou spelen en Marijna de mix. Het voorstel van de tegenstander om 2 mix partijen te spelen met dezelfde dame werd afgewezen.

Na alle commotie speelden Martijn en Wessel voor het eerste dit seizoen samen de heren dubbel. De heren van Zwaluwen lieten zien dat zij terecht kampioen waren en wonnen de dubbel in 2 games met 21-8 en 21-11.

Lieke speelde haar single tegelijkertijd aan de heren dubbel. Zij was beter dan haar tegenstander en won in 2 games met 21-14 en 21-19.

Martijn en Wessel waren lekker opgewarmd door de dubbel en speelden ook gelijktijdig hun single partijen. De tegenstander van Martijn was nog ongeslagen in zijn single en had in totaal al 37 van 38 partijen gewonnen deze competitie. Maar het was Martijn die met uitstekend spel de eerste game wist te winnen met 21-19. De tweede game ging gelijk op en werd kort onderbroken toen de heer van Zwaluwen zijn enkel zwikte. Hij gaf de strijd echter niet op en pakte de tweede game met 22-20. Er volgde een heerlijk gelijk opgaande derde game die spannend bleef tot het laatste punt. En het was Martijn die het laatste punt maakte, 22-20. Weg ongeslagen status in de single en de mooiste overwinning van Martijn deze competitie!

Wessel deed het ook prima tegen zijn tegenstander en pakte de eerste game op het nippertje met 22-20. Er volgde nog een geweldige game die uiteindelijk net niet werd gewonnen door Wessel, 19-21. Helaas kon Wessel het spel van zijn tegenstander in de derde game niet meer evenaren en er volgde een hard verlies met 21-08. Maar toch zeer knap gespeeld van Wessel!

Marijna en Pim hadden tot dan toe alleen maar kunnen genieten van hun medespelers, nu moesten zij zelf aan de bak. Maar de eerste game was er totaal geen goed gevoel en dus geen goed spel en er werd verloren met 21-08. In de tweede game werd er uit een ander vaatje getapt en hadden Marijna en Pim meer grip op de partij, 21-19 winst. In de spannende derde game kwam BCN helaas net iets te kort, verlies met 21-18.

Hoewel het doel was behaald, de eerste nederlaag van kampioen Zwaluwen, was de blijdschap niet groot. De teleurstelling dat de tegenstander niet met een volledig team kwam opdagen overheerste. De tegenstander nam de benen zonder een drankje te doen, wat wij niet eens erg vonden. Des te meer lekkers bleef er over voor ons!

Als teamcaptain van team 6 kan ik zeggen dat het een zeer leuk, gezellig en sportief seizoen is geweest met als resultaat een knappe 3e plek.

Team 7

Team 7 speelde zaterdag uit tegen BV Deo en verloor helaas met 5-3. Hiermee eindigt dit team op de 4e plek in de poule.

Team 8

Onze laatste wedstrijd was thuis regen Groene Ster. Ons doel was om deze zondag 2 punten meer te halen dan BCRS zodat wij weer van de 7e naar de 6e plaats zouden gaan in de poule.  BCRS moest, net als wij vorige week, tegen de nr 1 uit de poule, Schollevaar. Dus als BCRS daar 1 punt zou halen (net als wij vorige week) dan moesten wij minimaal 3 maar het liefst 4 punten scoren en dan maar afwachten.

Bij de uitwedstrijd hadden we Willy mee en nu was Monique invaller voor Melanie. Met goed spel zouden we dus meer dan 2 punten (uitslag van de uitwedstrijd) moeten kunnen halen.

Thom en Rolf begonnen aan de herendubbel en wisten de eerste set met 21-19 naar zich toe te trekken. De tweede set leek wel een beetje een 'uit' wedstrijd en werd weggegeven 19-21.
De derde set was zeer spannend tot het laatste punt maar werd gewonnen met 22-20.
Chapeau Thom, de eerste herendubbel winst dit seizoen. Smaakt naar meer....

De dames Monique en Manon gingen voortvarend van start en pakte makkelijk de eerste set met 21-11. De tweede en daarna de derde set wisten de tegenstanders te domineren en werd er verloren met 18-21 en 13-21.

Ricardo speelde de eerste heren single en had wat tijd nodig om in zijn spel te komen. Uiteindelijk werd het nog spannend de eerste set maar ging deze toch naar de tegenstander
22-24. Door de tegenstander in de tweede 21-19 en daarna ook in de derde set 21-17 iets meer
naar het net te lokken, kon het tweede punt worden verzilverd.

Monique speelde de eerste dames single en had een zware dobber aan de eerste dame van Groene Ster. Helaas werd verloren met 21-23 en 17-21. Manon speelde de volgende spannende single maar wist ook deze niet te winnen 19-21 en 18-21.

Thom, de tweede heer, die de vorige keer nog tegen de tegenstander van Ricardo speelde, was
in een goede mood en begon lekker aan de wedstrijd. Wist weliswaar de eerste set niet te
winnen (19-21), maar maakte dat in de tweede set ruimschoots goed (21-7). Hij hield voldoende rust in zijn spel en wist ook de derde set te winnen 21-17. Yes, ons derde punt en 100% score vandaag, Thom !! Een mooie afsluiting van het seizoen :-)

Met nog twee mixen te gaan zou het leuk zijn nog ergens een puntje te pakken.
Monique en Rolf speelden de eerste mix maar het liep niet zoals twee weken geleden. De
tegenstanders kregen veel te veel kansen en de partij werd met twee keer 12-21 verloren.

Manon en Ricardo verloren hun eerste set met 17-21. Door meer druk te zetten op het
achterveld en minder de rally aan het net aan te gaan werden zowel de tweede 21-15 als ook
de derde set toch gewonnen 21-18. Ook Ricardo een 100% score vandaag.

Met deze 4-4 "winst" hebben wij onze 6e plek in de poule weer terugveroverd.