Team 2 had de zware opdracht om tegen de nr 1 uit de poule, Ribad 1 – die met kop en schouders overal bovenuit steekt, te spelen. Ondanks een goede inzet en veel vechtlust, ging het team zonder punten naar huis. De damesdubbel van Davina en Mirjam was nog een spannende strijd maar werd helaas in drie games verloren. Snel vergeten en volgende week lekker verder spelen!

Team 3 (3-5 winst)

Team 3 ging op bezoek bij Erasmus in Rotterdam met een missie: veiligstellen dat het team in de 5edivisie behouden blijft. En dat lukte! Tim en Hjordis speelde een prima herendubbel en wonnen in drie sets. Sanne en Anouska volgende hun voorbeeld en wonnen in drie sets. Hjordis verloor helaas zijn singel, maar Sanne maakte dit goed. Koen kon het in zijn singel niet bolwerken. Anouschka zorgen met een mooie driesetter voor het volgende punt. Hjordis en Sanne zetten hun goede flow voort en wonnen de mix. Helaas verloren Koen en Anouschka. Door deze uitslag staat team 3 veilig op de 5eplek.

Team 4 (5-3 winst)

Ook team 3 had een spannende wedstrijd om degradatie te voorkomen. Directe concurrent Drop Shot kwam op bezoek. Sanne en Koen versterken het team. Jaynique en Jeroen verloren net aan in drie games de herendubbel. Daniek en Debby hadden geen moeite met de dames en wonnen met gemak. Jeroen, deze keer 1esingel, had een sterke tegenstander en verloor. Sanne won de 1edamessingel met gemak. Jaynique speelde weer een spannende driesetter, helaas kon hij deze net niet winnen. Daniek won haar singel in twee games. Vervolgens werd het gas ingetrapt en wonnen zowel Koen/Sanne als Jaynique/Debby de mixen. Ondanks de goede resultaten van vandaag blijft het spannend, de onderste teams staan dicht op elkaar. Volgende week nog een keer knallen!

Team 5 (7-1 verlies)

Team 5 speelde vandaag uit tegen de nummer 1: Veglo. Vandaag kwam er versterking van Edward Houben in verband met blessures van Dirk en Andrzej. Beide dubbels gingen helaas verloren. De heren Florian en Edward hadden beide het gevoel dat er meer inzat, maar helaas verlies in 2 sets. En waar de Annemarie en Frances thuis winst wisten de pakken in 3 sets was er nu verlies in 3.
Florian wist het eerste punt te pakken in zijn sterke single. Omdat de tegenstander de dames hadden gewisseld speelde Ingrid deze wedstrijd als eerste dame. Vooral de eerste set was erg aan elkaar gewaagd, maar helaas toch verlies in 2 sets.Edward kwam heel goed mee met zijn tegenstander. De eerste set in de verlenging net aan verloren. In de 2e set stond Edward 19-13 achter, maar wist het door doorzettingsvermogen er toch een verlenging uit te slepen. Helaas viel het geluk net aan de kant van de tegenstander. Frances had thuis in 3 sets van haar tegenstandster gewonnen. In deze wedstrijd werd er een enorme strijd geleverd. De 2e set was Frances heel sterk, maar helaas kwam ze in de 3e set toch te kort.
De 1e mix van Florian en Annemarie verdiende een 3e set die er ook werd uitgesleept. Helaas net niet goed genoeg. Edward en Ingrid speelden een goede mix, zeker als je bedenkt dat dit de eerste keer samen was. Helaas toch verlies in 2 sets.

Team 6 (3-5 verlies)

Vandaag trad team 6 met invalster Suzanne thuis aan tegen de nummer 2 van de poule, Gouweslag 1. Wouter en Pim begonnen goed in de dubbel, maar gaven helaas een voorsprong van 20-16 in de eerste set uit handen. Het werd 23-21 voor Gouweslag. Wouter en Pim waren niet uit het veld geslagen en stonden halverwege de tweede set met 11-8 voor. Maar de heren van Gouweslag schakelden een tandje bij en wonnen ook de tweede set, nu met 21-16. De dames schoten uit de startblokken en pakte de eerste set van hun partij met 21-12. De tweede set ging minder goed en ging met 21-18 verloren. In de derde set was de focus weer volledig terug bij Maite en Suzan, waardoor de dames van Gouweslag nog maar 9 punten wisten te scoren, 21-9.  Wouter speelde in zijn single tegen een naamgenoot. Deze Wouter van Gouweslag was een ervaren speler, hij had enige jaren geleden 4e divisie gespeeld, en maakte het Wouter van BCN zeer lastig. Wouter van Gouweslag maakte weinig fouten en wist heel veel terug te spelen. Wouter van BCN verloor in 2 sets met 16-21 en 13-21. De eerste dame van Gouda moest na de dubbel opgeven vanwege een blessure en Maite trof nu een dame die niet tegen Maite was opgewassen. Maite won eenvoudig met 21-14 en 21-12. Martin trof in de tweede heer van Gouda ook een zeer sterke tegenstander en verloor met dezelfde cijfers als Maite had gewonnen. De tweede dames enkelpartij was zeer de moeite waard. Invalster Suzanne won de eerste set met gemak, 21-12. In de tweede set tapte haar tegenstander uit een ander vaatje en nam al snel een voorsprong van enkele punten. Suzanne wist nog terug te komen tot 19-19, maar de laatste 2 punten van deze set gingen naar Gouda en dus was een derde set nodig om tot een winnaar te komen. Wederom nam de dame van Gouweslag snel een voorsprong, maar Suzanne bleef knokken en wist nu wel de laatste twee punten te maken, 21-19 winst! Nu was het 3-3 en tijd om de mixen te spelen. Pim en Suzanne speelden de eerste mix en stonden vrijwel de gehele eerste set op voorsprong, maar het was Gouweslag die met 22-20 op het laatst toch de set wist te pakken. Met name Pim was begin tweede set de focus kwijt, waardoor het halverwege 11-3 stond. Na een korte pauze volgde een gelijk opgaand vervolg van de tweede set, waardoor Nieuwerkerk die set met 21-13 verloor. Martin en Maite speelden de tweede mix en konden met name niet op tegen de sterke heer van Gouweslag. Zij verloren ook in 2 sets met 15-21 en 19-21. Einduitslag 3-5.

Team 7 (4-4)

Team 7 reisde af naar Waddinxveen om het tegen Invictus 5 op te nemen. De herendubbel van Ricardo en Tim vN ging in twee games verloren. Melanie en Laura wonnen de damesdubbel met gemak. Ricardo en Laura wonnen hun singles. Tim en Melanie verloren. Ricardo en Melanie pakten de mix in een spannende driesetter. Tim en Laura verloren helaas net aan.

Team 8 (3-5 verlies)

Team 8 kreeg BV Onder Ons 5 op bezoek. Helaas werd er met 3-5 verloren. Valerie en Lieke speelden een goede damesdubbel en wonnen in drie games. Monique wist haar singel met redelijk gemak te winnen. Tim vdL en Monique wonnen ook de mix.

Team 9 (5-3 winst)

Team 9 speelde thuis tegen BC Mix 13. De dubbels, van Ronald/Patrick en Bianca/Eveline, werden heel goed gespeeld en beide gewonnen! Ronald en Eveline redden het helaas niet in de singel, maar dit werd door Patrick en Bianca goed gemaakt. De mixen werden verdeeld: Ronald en Eveline verloren, Patrick en Bianca wonnen. Eindstand: 5-3 overwinning.

Team 10 (0-8 verlies)

Team 10 speelde een uitwedstrijd tegen BC Maassluit. Helaas werden alle partijen verloren. Tim sleepte er in zijn singel een derde game uit die met 21-18 verloren ging. Frank en Karin konden het in de derde game ook niet bolwerken. Team 10 staat op de 5eplek.