Speelweek 10: laatste wedstrijden voor de winterstop

Team 1

BC Nieuwerkerk trad thuis aan tegen BC Conquesto. Uit was er met 6-2 verloren van dit team. Dus de Nieuwerkerkers konden hun borst nat maken. Conquesto kwam echter met een team van invallers, waardoor de wedstrijd anders verliep en er nu met 6-2 werd gewonnen. Lees het hele verslag op onze website.

 

Team 2

Team 2 speelde de laatste wedstrijd van 2019 op zaterdagmiddag in Den Haag tegen DKC. Thuis was het 4-4 geworden en na 9 speelrondes staan we gelijk met dit team.

De heren- en damesdubbel werden tegelijk gespeeld. De dames Debby en Sanne moesten even wennen aan de invalster, maar wisten al snel wat ze moesten doen en wonnen de 1e game ruim (21-7), de 2e game ging wat minder soepel, maar werd uiteindelijk met 23-21 toch gewonnen. De heren Peter en Koen hadden thuis van deze dubbel verloren, maar waren deze keer de betere en ze wonnen met 21-17 21-15.

Omdat Stefan geveld was door de griep, speelde Koen vandaag de 1e herenenkel. Na bijna een jaar geen single te hebben gespeeld mag er tevreden worden teruggekeken op deze wedstrijd, maar helaas ging het punt wel naar DKC. Sanne speelde tegen de invaldame. Zaak was om het tempo hoog te houden, dit lukte en de winst kwam nooit in gevaar.

Peter had een valse start in de 2e herenenkel (21-9 verlies), maar herpakte zich en wist de 2e game met 21-15 te winnen. Dit goede spel zette hij door aan het begin van de 3e game, vanaf 10-5 raakte hij het kwijt en ging het punt alsnog naar DKC. Debby speelde in de 2e damesenkel tegen de dame die normaal altijd de 1e damesenkel speelt. In de 1e game kwam Debby van 20-12 achter nog terug tot 19 punten. De 2e game wist ze met 21-18 te winnen. In de 3e game was er lang een achterstand, maar werd de partij uiteindelijk in de verlenging beslist: 22-20 voor Debby.

De 1e mix werd dit keer gespeeld door Peter en Sanne. De 1e game ging naar DKC, de 2e naar BCN. In de 3e game werd er net te slordig gespeeld, waardoor dit punt naar DKC ging. De 2e mix van Koen en Debby liep weer als vanouds en werd simpel binnengehaald. Hierdoor behaalde team 2 een 5-3 winst en gaan we als nummer 3 de winterstop in.

 

Team 3

Team 3 heeft een thuiszege van 5-3 geboekt tegen ABC Swindregt.

 

Team 4

Team 4 leed een verlies van 7-1 tijdens een uitwedstrijd tegen BC Niton.

 

Team 5

Team 5 speelde tegen het team van smashing fellows, het team die 1 plek hoger staat in de competitie.

De heren hadden een pittige partij tegen de heren van smashing. Zodra een shuttle ook maar iets te hoog boven de netrand werd gespeeld werd deze meteen afgemaakt. Jeroen en Jeroen verloren deze partij helaas in 2 sets. Voor de dames, Valerie en Ingrid, was de partij makkelijker. De tegenstander speelde met een invaller. De taak was om de focus te behouden en dat lukte! Ruime winst in 2 sets.

Als eerste heer had Corné een lastige taak. Zeker het laatste stuk van de tweede set liet hij zich niet kennen. Ondanks het goede spel moest Corné zich gewonnen geven. Valerie wist makkelijk te winnen. Dankzij haar goede spel sloeg haar tegenstandster veel mis en uit. Jeroen Bloom had moeite met zijn tegenstander. In de tweede set kwam hij wel goed terug, maar dit was net de laat. Sophie speelde rustig haar spel. Ondanks dat ze met regelmaat van voor naar achter werd gestuurd, bleef ze goed antwoord houden. 

De eerste mix werd gespeeld door Jeroen IJpelaar en Ingrid. Vooral de heer van de tegenstander speelde sterk en het lukte niet om de rust te bewaren. Verlies in 2 sets. Gelukkig wisten Corné en Sophie wel hun rust te bewaren en wonnen!

Deze wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de poule eindigde in de stand 4-4.

 

Team 6

Team 6 speelde vandaag zonder Marijna thuis tegen nummer 7 uit de poule, Groene Ster uit Zevenbergen. De tegenstander was al vroeg in de zaal, dus kon er mooi op tijd worden begonnen. En met maar 4 teams die thuis speelden, waren er steeds 2 banen beschikbaar om op te spelen.

De heren dubbel was in de heenwedstrijd nog een spannende pot die door Wessel en Pim in de derde set nipt met 21-19 was verloren. Maar vandaag was het een heel ander verhaal. De eerste game ging gemakkelijk naar Nieuwerkerk met 21-9 en dat beeld veranderde nauwelijks in de tweede game die met 21-11 werd gewonnen. Voor Wessel en Pim de derde overwinning op rij al weer.

Gelegenheidsduo Suzanne en Lieke hadden moeite met het erbarmelijke niveau van de tegenstander. Zij speelden daardoor niet hun beste spel, maar wonnen toch gemakkelijk in 2 games, beide games met 21-13.

Martijn had vandaag wel uitdaging in zijn single. Tijdens de uitbeurt had hij in drie games verloren tegen dezelfde tegenstander, die nu ook goed van start ging in de eerste game. Martijn wist op het eind van de game pas op gelijke hoogte te komen, maar pakte toen wel gelijk de winst met 21-19. In de tweede game was de heer van Groene Ster wel de hele game de betere, 21-13 en dus een beslissende derde game. In die laatste game maakte Martijn tot zijn eigen onvrede te veel fouten om het zijn tegenstander echt moeilijk te maken en werd het 21-16 voor Groene Ster, die daarmee een eerste punt binnen haalden. En deze week dus helaas geen 8-0 voor team 6.

Lieke had in de eerste game van haar single wat moeite met haar eigen spel, maar won die game toch nog met 21-11. Na een peptalk van haar teamgenoten en haar ouders die haar kwamen aanmoedigen, speelde Lieke een heel wat betere tweede game, winst met 21-5.

Suzanne kon gelijk achter Lieke aan de baan op. Deze single vertoonde eenzelfde beeld als de single van Lieke. Pover spel van Suzanne in de eerste game, maar toch winst met 21-17. Een prima tweede game met dikke winst, 21-9.

Wessel speelde zijn single vandaag tegen de grote onbekende van de tegenpartij. Deze heer was er niet bij tijdens de uitwedstrijd en speelde de tweede single als eerste partij. Het verschil was niet heel groot, maar de tegenstander was voor Wessel toch net te sterk. Er werd in 2 games verloren door Wessel met 17-21 en 18-21.

Door het ontbreken van Marijna mochten Martijn en Lieke vandaag eerste mix spelen en Pim met Suzanne tweede mix. Martijn en Lieke speelden een sterke eerste game en wonnen met 21-11. De tweede game ging heel wat gelijker op en bleef spannend tot het laatste moment. Het werd 22-20 voor Nieuwerkerk en deze wedstrijd bewees dat Martijn en Lieke ook als eerste mixkoppel hun partij kunnen winnen.

De laatste keer dat Suzanne en Pim samen mixten werd er verloren, dus werd er gehoopt op een betere afloop vandaag. De eerste game werd nog wel goed gestart, maar een hoop fouten van Nieuwerkerk bezorgde Groene Ster winst in de eerste game. Dat moest echt beter in de tweede game en dat lukte behoorlijk. Er werd door Nieuwerkerk met 21-9 gewonnen. Een beslissende derde game, pas de tweede vandaag, moest gaan uitmaken wie er met het laatste punt vandoor zou gaan. Suzanne en Pim bleven zeer sterk spelen in de laatste game en pakten die met 21-11.

Lekker op tijd klaar vandaag door 6 partijen die in 2 games werden beslist. Dit keer geen 8-0, maar een prima 6-2 winst, waardoor de strijd om plek 2 nog helemaal open ligt in de poule. En wel de derde winst op rij, sinds de returnwedstrijden zijn begonnen. Team 6 heeft zijn draai echt gevonden!!!

 

Team 7

Team 7 speelde deze week niet.

 

Team 8

Team 8 speelde uit tegen BV RIBAD en verloor helaas met 5–3.

 

Team 9

Team 9 verloor uit tegen BC Shot met 8-0.

Naar het overzicht