Speelweek 1 najaarscompetitie senioren 2018-2019

De eerste speelweek van de seniorencompetitie zit er op.
BCN had drie teams (6, 9 en 10) die op vrijdagavond uitspeelden. Team 1 en 8 hadden zaterdag hun eerste wedstrijd en de onze overige vijf teams hadden op zondag hun eerste wedstrijd.

Team 1 is goed begonnen, ze hadden een sterke tegenstander en met Lotte nog ziekjes en Stefan die last heeft van een blessure en
daardoor de eerste mix moest opgeven had het team toch mooi 4 punten gepakt.

Thuis moesten vijf teams (2, 3, 4, 5 en 7) spelen. De tegenstand kwam van Astrix en Schollevaar. Twee teams van Astrix kwamen opdraven om tegen BCN 3 en 4 te spelen en zelfs drie teams van Schollevaar kwamen naar de Parkzoom om het op te nemen tegen BCN 2, 5 en 7.

Team 2 had bij de helft van de partijen een derde set. Met een 2-3 achterstand gaf team 2 nog even extra gas en pakte dan ook de laatste
drie partijen in twee sets. Eindstand: 5-3.

Team 3 had ook sterke tegenstand. De dames zorgden vandaag voor de punten. De damesdubbel werd gewonnen, Anouska won haar enkel en Sanne won samen met Martijn de eerste mix.

Team 4 moest even inkomen, althans zo leek het want het team stond op drie punten verlies na de dubbels en de eerste heren enkel. Maar het was gewoon spannend. De dames verloren helaas in drie sets en Jaynique had het zwaar in zijn enkel tegen een oud derde divisie
speler. De eerste set was net niet 25-27 en de tweede set werd overtuigend gewonnen met 21-14. Helaas kon het spelletje van de
tweede set niet worden doorgezet en werd de derde set verloren. Team 4 herpakte zich en won de overige singels. De eerste mix bracht geen punt op maar Debby en Jeroen IJpelaar konden wel de winst pakken in drie sets. Eindstand: 4-4.

Team 5 begon het seizoen zonder Dirk en Andrzej. Rene viel daarom in en dat was verdienstelijk. Hij won zijn enkel, samen met Florian
pakte hij de herendubbel in een spannende driesetter en won ook nog samen met Ingrid de tweede mix. De damesdubbel en de singel van
Annemarie werd ook gewonnen. Eindstand 5-3.

Team 6, 9 en team 10 hadden het moeilijk. Team 6 speelde veel driesetters (bij wel zes partijen). Het was dus spannend en het
verschil klein. Team 6 won de herendubbel en Maite won de dames enkel. Eindstand: 2-6

Bij team 9 kon de herendubbel na een tweede goede set niet worden binnen gehaald. Patrick was de puntenmaker van de wedstrijd. Hij kon gemakkelijk zijn singel in twee sets afronden en pakte samen met Bianca ook nog de eerste mix. Ronald en Eveline pakten nog de derde punt door ook hun mix te winnen. Eindstand: 3-5

Team 10 had veel spannende sets en meerdere sets met verlenging, welke helaas niet tot winst uitpakte. De dames pakten in hun singel
wel de punten. Eindstand 2-6.