Nieuwerkerkse successen en gezelligheid in Belgisch Brasschaat

Traditioneel trok een groep BCN-ers naar het Belgische Brasschaat om daar deel te nemen aan het Internationale Tornooi Brasschaat. 

Op zaterdag vond het dubbeltoernooi plaats: HD en DD in de ochtend en GD in de middag. 

Hans en Dirk verloren de eerste ronde van de Belgen Peter Leyn en Lemmy van den Eede met 12-21 en 11-21. Ondanks deze tegenvaller bleven ze gezellig nog even hangen om de andere BCN-ers aan te moedigen. 

Danny en Peter speelden maar liefst vijf dubbels op zaterdagochtend. Hierbij speelden ze ook een dubbel tegen Dylan en zijn Belgische wanted partner. Danny en Peter wonnen alle dubbels met redelijk gemak en dat maakten ze kampioen in de HD B2! 

Sanne en Liesbeth wonnen de eerste ronde van de damesdubbel B2 redelijk makkelijk. De tweede rond troffen ze twee jonge jeugdtalenten waar ze de eerste game door overrompeld werden. De tweede game ging beter en wonnen ze met 21-18. Helaas kreeg Liesbeth weer last van haar kuitblessure en konden ze de druk niet erop houden in de derde game. 

Ilona en Frances speelden de eerste ronde in de damesdubbel C1 tegen Lotte en haar Belgische wanted partner Lies Vanmoer. Alhoewel ze niet eerder samen speelden, waren Lotte en Lies duidelijk sterker en wonnen met 21-13/21-11. Lotte en Lies hadden een goede klik en wonnen de volgende twee dubbels ook hetgeen ze in de finale bracht. Hier troffen ze de ervaren Inge Ceuppens en Jo Thone waar ze met 22-24/8-21 van verloren. Een mooie tweede plek in de DD C1!

Rond drie uur begonnen de gemengd dubbels. Sanne speelde met een Belgische wanted partner in de B2 en verloor nipt in drie games de eerste ronde. Ilona en Danny hadden de eerste rond in de GD B2 een walkover. De tweede ronde konden ze helaas niet lekker erin komen en verloren ze van Inge Ceuppens en Steve van Hoeck met 19-21/18-21. 

Lotte en Dylan speelden in de C2 en wonnen drie gemengd dubbels op rij met goed spel. In de halve finale verloren ze, na in de tweede game op matchpoint te hebben gestaan, helaas in drie games. Vermoeidheid speelde hierbij vooral een rol. 

Nadat iedereen was uitgespeeld was het tijd om het bruisende Brasschaat in te gaan en Pita Farao een bezoek te brengen. Enorme schotels eten met veel groenvoer werden door de vermoeide en hongerige BCN-ers verorberd. 

Op zondag vond het singeltoernooi plaats waar vanuit BC Nieuwerkerk alleen Danny, Peter, Ilona en Frances aan mee deden. Peter moest vroeg zijn bed uit en om 9.00 uur aantreden tegen Jeroen Cassier. Het was duidelijk nog iets te vroeg want Peter verloof met 15-21/11-21 in de B2. Danny won de eerste ronde met 21-11/21-9 van Kevin Cuypers in de B1. In de tweede ronde trof hij de derde geplaatste Benjamin Jean Pierre waar hij na een spannende eerste game helaas niet genoeg energie meer had voor de tweede game: 22-20/21-11. 

Ilona had ook in haar singel, C1, de eerste ronde een walkover. Daarna trof ze de Nederlandse Annabel van Tilburg waar ze met 7-21/17-21 van verloor. Frances singelde in de C2 waar ze drie singels in een poule kon spelen. Ze verloor de eerste twee en wist de derde partij, zondagmiddag laat, winnend af te sluiten om met een goed gevoel naar huis te kunnen gaan.

Brasschaat, tot volgend jaar!

 

 

Naar het overzicht