Seniorcompetitie Uitslagen en Wedstrijdverslagen

Team 1 3-5 winst tegen Bavel

BC Nieuwerkerk 1 hervatte de competitie dit weekend met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter BC Bavel 3. Uit had team 1 wat steekjes laten liggen door net aan met 5-3 te winnen. In de eigen Parkzoomhal - op vertrouwde banen en met vooral met eigen shuttles - en invaller René hoopte team 1 een ruime winst te behalen.

De herendubbel van Stefan en René werd slim gespeeld tegen de hardhitters van Bavel. In plaats van het tempo op te zoeken wisselden de heren af hetgeen gelijk resultaat opleverde (21-13/21-9). Maite en Liesbeth stapten even later ook met winst de baan af. Zij speelde een gedegen damesdubbel waarin ze steeds het initiatief hielden (21-13/21-12).

De nog ongeslagen Stefan was ook vandaag niet van de wijs te brengen. Hij dreef zijn tegenstander af en toe tot wanhoop door alle shuttles te belopen en weer terug te slaan. (21-7/21-8). Maite moest meer moeite doen tegen haar talentvolle 15-jarige tegenstander. Maar Maite wist het hoofd cool te houden en haar singel in twee games te winnen (21-19/21-16).

Rene, dubbelspecialist, moest ook in de singel aan de bak. De eerste game moest hij echt even wennen aan het tempo. Maar daarna ging zijn ervaring een rol spelen. Door goed af te wisselen wist hij de tweede game naar zich toe te trekken. In de derde game waren de rollen weer omgedraaid en wist zijn jongere tegenstander het tempo erin te houden. (12-21/21-19/9-21). Liesbeth liet geen steken vallen in haar singel en won deze met ruime cijfers (21-9/21-7).

Strefan en Maite wonnen de eerste mix met duidelijke cijfers (21-11/21-11). De tweede mix van Rene en Liesbeth was spannender - na de gewonnen eerste game ging de tweede game net aan verloren. De derde game werd spannend maar op ervaring werd ook deze wedstrijd gewonnen (21-14/18-21/22-20).

Eindstand 7-1.

Herenteam M2 6-2 verliestegen TFS ‘57
Vandaag kwam koploper TFS ’57 uit Bergen op Zoom op bezoek in Nieuwerkerk. Deze ploeg staat onbetwist bovenaan in de poule en had tot vandaag in de competitie pas 3 punten verspeeld (allen singles). In de uitwedstrijd was ons team ook met 8-0 afgedroogd en de hoop van vandaag was om 1 of meer punten te pakken.

Dirk en Pim begonnen als eerste duo en speelden in de eerste game te slordig om het de tegenstander moeilijk te maken. De tweede game hadden de tegenstanders moeite met het licht en die game werd een prooi voor Nieuwerkerk. In de eerste partij gelijk een derde game, iets dat in de uitwedstrijd in de dubbels niet was gelukt. Helaas ging deze derde game wel verloren met ruime cijfers.

Ricardo en Sander begonnen hun partij heel goed door de eerste game te winnen met 24-22. De tweede game herstelden de heren van TFS zich en ook in deze partij moest een derde game gespeeld worden. Het werd een thriller die uiteindelijk winst met 22-20 opleverde voor Nieuwerkerk. Dit betekende voor de tegenstander het eerste verlies in een dubbelpartij deze competitie. Daar mogen Ricardo en Sander trots op zijn!

Over de singles kunnen we heel kort zijn. De heren van Nieuwerkerk waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders. Alleen Dirk kon het lang volhouden in beide games, maar verloor die wel allebei met 21-18.

De laatste dubbels werden gelijktijdig gespeeld. Ricardo en Pim gingen als een kogel uit de startblokken en gaven pas bij 7-0 het eerste punt weg. Hun tactiek van alle shuttles naar tegenstander Lars spelen, pakte zeer goed uit. Door de andere heer uit het spel te houden, werd de eerste game met 21-10 gewonnen! In de tweede game leken Ricardo en Pim ook op weg naar winst, maar de tegenstander veranderde van tactiek en ging een soort mix spelen met de zwakkere heer aan het net en de sterke heer in het achterveld. De game ging naar TFS en wederom mocht er een derde game worden gespeeld. Het eerste deel ging redelijk gelijk op en bij 9-11 achter werd van kant gewisseld. Pim en Ricardo gaven niet op en wisten de stand bij 13-13 weer gelijk te trekken. Toen volgde een geweldige service beurt van Ricardo waarbij de tegenstander zelf fouten maakten of Ricardo en Pim de punten goed wisten te scoren. Een tweede dubbelpartij was gewonnen en het was weer Ricardo die het winnende team vormde. Voor de sterkere heer van de tegenstander was het zijn eerste verlies in een dubbel in 4 jaar.

Sander en Dirk verloren de eerste game, maar pakten de tweede game wel dik. Opnieuw een derde game waarin TFS het laatste punt van de wedstrijd pakte.

6-2 verlies, die voelde als winst voor BCN en als verlies voor TFS, die voor het eerst deze competitie 2 punten verloren en nog wel in de dubbels!

Naar het overzicht