Competitie speelronde 6: Uitslagen en Wedstrijdverslagen

Team 1 – 7-1 winst tegen BCRS 2

Team 1 speelde deze week thuis tegen BCRS 2. De eerste dame van BCRS ontbrak, maar er was een sterke inval dame mee. Ons eigen team was wederom niet compleet (gaat dat nog lukken dit seizoen?), gelukkig wilde René nog een keertje invallen.

De heren begonnen ijzersterk maar verloren nipt de eerste game. In de tweede en derde game wisten ze wat ze moesten doen en waren ze heer en meester ((20-22/21-18/21-14). De dames schrokken wel even met inslaan, er stonden behoorlijke powerladies aan de andere kant van het net. Tactiek was vereist met veel langzame ballen en rustig drukken met drops en kapsmashes. Dit resulteerde in een winst in twee games (21-12/21-17). 2-0

Stefan, die niet helemaal fit was vanwege een keelontsteking, moest wel aan de bak tegen een lastige tegenstander. Maar onze clubkampioen hield zijn hoofd koel en speelde de partij goed uit (21-19/21-17). De uitdaging voor Maite was om het tempo erin te houden en de rally aan te gaan. Dit deed zij prima hetgeen een ruime winst opleverde (21-11/21-18). René speelde weer een hele goede singel. Zo goed dat zijn 23-jarige tegenstander vermoeider was dan René op het einde. Helaas leverde het niet de winst op. (18-21/17-21). Liesbeth, die zich langzaam aan wat fitter gaat voelen na wat problemen met haar gezondheid, moest alle zeilen bijzetten tegen het slagen-geweld van haar tegenstandster. Ze kwam de eerste game met 12-1 achter te staan en verloor deze met 14-21. Door rustig te blijven, de service wat af te wisselen, en zo veel mogelijk de rally aan te gaan wist Liesbeth haar tegenstandster moe te maken. Dit resulteerde in een winst in drie games (14-21/21-19/21-19). 5-1

Stefan en Maite hadden een mooie uitdaging in de mix. Een dame die sterk aan het net was en een snelle aanvallende heer. De eerste game was er niets aan de hand maar de tweede game waren ze het initiatief kwijt. In de derde game gingen Stefan en Maite minder omhoog spelen en meer rustig plaatsen wat een mooie overwinning opleverde (21-16/10-21/21-19). René en Liesbeth zaten lekker in de wedstrijd en wisten in twee games met sterk tactisch spel te winnen (21-10/21-17). 7-1

Team 2 – 8-0 winst tegen BC Culemborg 2

Team 2 speelde vandaag tegen BC Culemborg 2. Met 2 spelers die binnenkort naar het WK veteranen gaat, vooral in de dubbel en mix sterk.

De heren- en damesdubbel werden tegelijk gespeeld. Dylan en Peter verloren de 1e game. In de 2e wisten ze de partij te draaien waarna de 3e game alleen nog een formaliteit was. Wendy en Sanne hadden vrijdag nog getraind op het loopsysteem voor de dubbel. Hier werd in de 1e game iets teveel over nagedacht. In de 2e en 3e game gingen de dames “gewoon lopen” en werd de winst binnen gehaald.

Dylan speelde een goede singel en wist in 2 games te winnen. Tijdens de 2e game was er nog even een extra pauze toen de tegenstandster van Wendy bij het 1e punt door haar enkel ging. Doorspelen was geen optie en wij hopen dat ze snel herstelt van haar blessure.

Peter had vandaag een goede dag en wist vandaag zijn 1e singel van dit seizoen te winnen, zelfs met 21-6 in de 2e game. Sanne kon natuurlijk niet achterblijven en pakte ook haar singel in 2 games.

Dylan en Wendy mochten het in de mix opnemen tegen de ervaren Culemborgers die met veel techniek de shuttle konden plaatsen. De 1e game werd nipt verloren. Door goed geconcentreerd te blijven spelen en plaatsen werden vervolgens de 2e en 3e game alsnog gewonnen. Peter en Sanne hoefden door de blessure bij de tegenstanders niet meer te spelen, waardoor met 8-0 werd gewonnen.

Team 3 – 4-4 gelijk tegen BCRS 3

Voor team 3 was het alweer een maand geleden toen zij voor het laatst een competitie wedstrijd speelden. Het halve team ligt helaas nog steeds in kreukels. Dus voor vandaag was de hulp van Ingrid ingeroepen om als 3e dame te komen spelen tegen BCRS.

Ondanks de kou liep de heren dubbel soepel. Het netrandje werd vaak mee gepakt. Extra leuk natuurlijk. Met 21-15 21-15 was het eerste punt binnen.

Bij de dames was het spannender. Debby en Anouska verloren de eerste set nipt met 22-20. De 2e set werd overtuigend gewonnen, maar helaas herpakte de dames van BCRS zich in de 3e set.

De 1e singel werd weer door Tim gespeeld. Over de eerste set hebben we het niet meer. De 2e set ging beter maar was het gewoon niet helemaal. Helaas.

Ingrid speelde de 1e dames partij. Ingrid had een paar leuke slagen waar de tegenstander geen antwoord op had. Helaas wel verloren, maar ze mag trots zijn op de 12-21 15-21.

Hjordis aan zet. Het niveau van de heren dubbel werd door gezet. De eerste set won hij met een prettige marge en zonder al teveel te veranderen aan het plan werd ook de 2e gepakt.

Nog 1 singel te gaan en met de kans om de tussenstand gelijk te trekken was Debby aan de beurt. Het was een spannende pot waar Debby de 1e set pakte maar de 2e set weer net aan verloor. In de 3e set was het plan weer meer te variëren en dit deed ze. Op 19-12 voorsprong verstaptte de tegenstander zich. Helaas blesseerde zij zich en moest zij hierdoor opgeven.

Tussenstand 3-3.

De eerste mix zou door Anouska en Tim gespeeld worden, maar door de blessure kon deze niet worden gespeeld. De 2e mix was voor Ingrid en Hjordis. Altijd even wennen aan een nieuwe mix partner, maar eigenlijk ging het best wel goed. De eerste set wonnen ze. Maar BCRS paste hun strategie aan waardoor uiteindelijk ook de 3e set naar BCRS ging.

Einduitslag 4-4

Team 4 – 1-7 verlies tegen Conquesto 6

Afgelopen zondag (14-11) mocht team 4 thuis tegen Conquesto spelen. Vandaag werden er enorm veel 3-setters gespeeld, maar de meeste vielen helaas de verkeerde kant op.

Zowel de herendubbel (Jeroen en Corne) als damesdubbel (Marijna en Laura) begonnen sterk en gingen gelijk op met hun tegenstanders, maar beide verloren helaas toch in de 3e set.

Edward en Laura hadden vandaag een 3-setter in hun single, Sophie en Corne hadden beide een 2-setter. Ze hadden alle vier supersterk gespeeld, maar de tegenstander helaas ook. Allemaal goede wedstrijden, die alleen helaas veloren werden.

De mix van Jeroen en Sophie was wisselvallig. De 1e set verloren ze, maar pakte de 2e met 21-11. In de 3e set kwamen de tegenstanders echter sterk terug en wonnen. Het verloop van de mix van Edward en Marijna liep ongeveer hetzelfde, maar zij pakten wel de 3e set!!

Vandaag resulteerde dus in een deceptie. Ondanks dat iedereen goed speelde, werd er helaas maar 1 puntje gepakt met een 1 - 7 eindstand.

Volgende stap is om dezelfde vorm mee te nemen naar de volgende wedstrijd en daar 8 punten te gaan pakken!

Team M1 – 7-1 winst tegen USV Hercules M1

Vanochtend had het herenteam weer een thuiswedstrijd en opnieuw een invaller. Patrick en Tim van der Lee zijn beiden nog niet beschikbaar om te spelen. Met veel moeite is een invaller gevonden zodat het team met vier man sterk aan de wedstrijd kon beginnen. Onze invaller Martijn, die al de nodige jaren niet meer een competitie wedstrijd had gespeeld, mocht gelijk van start samen met Jeroen. De koude zaal zorgde voor iets te veel frisse moed aan de start van de eerste dubbel.

Onnodige fouten zorgde voor een achterstand. Na een korte pauze ging het tweede deel van start en nu eindelijk warm pakten Jeroen en Martijn punt na punt, winst eerste set. De tweede set waren zij direct al warm en begonnen en eindigden sterk met 21-10 winst. De tweede dubbel was minder vlekkeloos, Tim en Martin zaten er niet helemaal in en verloren de eerste set. De tweede was beter maar konden niet de achterstand ombuigen naar een winst voor een derde set. Vanwege de baan bezetting en de tweede dubbel die nog bezig was werd eerst gestart met de derde singel.

Martijn had een pittige tegenstander. De tegenstander speelde met scherp en niet altijd had Martijn daar een goed antwoord op. Toch won Martijn met goede techniek en tactiek de eerste set ruim. In de tweede set was de energie een beetje op en de lange rally's zorgde voor meer tegenpunten, dus op naar de derde set. Gelukkig ging de derde weer beter en werd deze ook ruim gewonnen. Nu kwamen de andere singels. Jeroen had een ervaren heer tegen hem die tactische goed speelde met veel scherpe slagen in het voorveld. De kracht miste echter bij hem, waardoor Jeroen juist met een goede opbouw van de rally de punten pakte en won in twee sets.

Martin speelde netjes en won twee keer in 21-16. Tim maakte het nog spannend in de eerste set door met 23-21 te winnen. Met beter gebruik van de hele baan kon ook de tweede set van zijn singel worden gewonnen (21-16). Nu de laatste dubbels nog. Tim en Jeroen speelde weer de derde dubbel en maakte het zichzelf af en toe lastig, maar wonnen de eerste met 23-21 en met beter tactisch spel ook de tweede set met 21-14. De vierde dubbel werd een driesetter. De eerste ging prima, maar de tweede maakten Martin en Martijn wat onnodige fouten waardoor een derde nodig was. Die fouten werden ruimschoots goed gemaakt door de derde af te sluiten met 21-6 winst. Eindstand 7-1 winst. Daarmee is het in de poule weer spannend geworden.

BCN M1 staat nu twee punten onder de nummer één en twee punten boven de nummer drie. De komende speelweken komen andere teams aan de beurt waarbij een punten regen zeker mogelijk is. Op naar die nummer één positie!

Team M2 – 8-0 winst tegen Conquesto M1

Deze zondag werd het 2e herenteam van BCN versterkt door niemand minder dan Randy Richards, omdat de vaste kern door uiteenlopende redenen was gehalveerd. Op het menu stond het (veteranen) heren team van Conquesto, de laagvliegers van de poule. In dit team speelt niemand minder dan Hans Eversdijk, de vader van trainer Dennis, dus moesten wij als BCN natuurlijk goed voor de dag komen.

Vast koppel Koos en Pim trapten af tegen Hans en zijn kompaan en pakten een eenvoudige overwinning in 2 games. Randy speelde met Dirk en ook zij wonnen hun dubbelpartij eenvoudig in 2 games.

Pim speelde de eerste single en had weinig moeite met zijn tegenstander. In de eerste game ging de hoge service van Pim verre van goed, hetgeen de tegenstander een hoop gratis punten opleverde. Maar door te blijven oefenen vielen de services in de tweede game wel precies waar Pim ze wilde hebben. Met als gevolg dat de tegenstander bleef steken op 9 punten in deze game. Winst in 2 games voor Pim.

Dirk had ook meer moeite met zijn service in de eerste game dan met zijn tegenstander, maar pakte toch de winst in 2 games, waarbij zijn tegenstander in de 2e game niet verder dan 11 punten kwam.

Randy ontmoette een gewichtige tegenstander met een formidabele smash, maar dat bracht Randy niet van zijn stuk. Ook hij won soepel in 2 games.

De laatste single werd met tegenzin gespeeld door Koos. Hij speelt veel liever een dubbel, maar mocht het vandaag toch een keer proberen in de single. De eerste game was Koos wat in de war door de bijzonder manier van droppen van de tegenstander. Deze game werd gewonnen door de heer van Conquesto. In de 2e game was Koos al meer gewend aan het enkelspel en zijn tegenstander en wist hij een derde game af te dwingen. Koos was in die game helemaal op stoom en liet zijn tegenstander met slechts 8 puntjes met lege handen achter. Al met al een prima tegenstander voor Koos om ook eens een single te spelen en te winnen.

Pim en Randy speelden de derde dubbel, wederom tegen de vader van… Op 20-11 sloeg echter het noodlot toe. Hans stormde naar voren op weer een fijne drop achter het net, maar verrekte daarbij een spier in zijn bovenbeen. Het was gelijk einde wedstrijd voor Hans.

Koos en Dirk speelden de laatste dubbel en pakten die met 21-11 en 21-9, waardoor de 8-0 overwinning een feit was. Hoewel dit reden was voor bier onder de douche, werden de biertjes netjes in de Sportkantine genuttigd.

Volgende week staat voor dit team de uitwedstrijd tegen koploper TFS 57 uit Bergen op Zoom op het programma. Dat team heeft alleen nog maar met 8-0 en 7-1 gewonnen, dus een mooie uitdaging voor Nieuwerkerk M2 dat op de tweede plaats in de poule staat.