Competitie speelronde 5: Uitslagen en Wedstrijdverslagen

Team 1 – 5-3 verlies tegen BC de Zwaluwen 4

Een vroege trip naar het zuiden
BCN 1 vertrok al vroeg op zondagochtend naar het zuiden. De tegenstander was BC Zwaluwen, de wedstrijd begon al om 9.30 uur. Helaas is team 1 nog geen wedstrijd compleet geweest, dit was ook nu weer het geval. Met Koen ziek en Jaynique die moest werken, was team 1 blij dat René wilde invallen. En hij begon gelijk succesvol samen met Stefan door de herendubbel in twee games te winnen! Ondertussen hadden de dames meer moeite met de tegenstander. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met veel mooie rally's maar helaas kwamen Maite en Liesbeth in de 3e game net tekort. 1-1.
Stefan speelde een lastige tegenstander gewiekst uit en wist in twee games te winnen. Maite speelde tegen de sterke 1e dame en verloor de 1e game. In de 2e game kreeg zij beter vat op het spel maar helaas nekte een paar fouten haar tegen het einde van de partij. René speelde een heldenwedstrijd en wist de eerste game te winnen. De tweede game ging gelijk op maar werd door de tegenstander gepakt. Er kwam een spannende 3e game aan te pas, waar René 2 matchpoints kreeg. Helaas verloor hij deze met 23-21. Liesbeth speelde geen lekkere singel en verloor in drie games. Teveel fouten door te weinig vastigheid waardoor haar tegenstander teveel punten cadeau kreeg. 2-4.
Er was nog alle kans in de mixen. Stefan en Maite hadden weinig problemen met de tegenstanders en wonnen in twee games. Rene en Liesbeth konden, beiden vermoeid van de drie games in de singels , niet het initiatief pakken. Helaas ging deze mix verloren. Eindstand: 5-3 verlies.

Team 2 – 5-3 verlies tegen BV Houten 2

Team 2 speelde dit weekend tegen BV Houten.
De herendubbel van Dylan en Peter begon goed. Na een paar punten had Peter nog maar een half racket in zijn handen. Gelukkig belande de rest van zijn racket in een leeg deel van de zaal. Nadat Peter een ander racket had gepakt werd de 1e game gewonnen. In de 2e hadden de heren een dipje, maar de 3e werd weer gewonnen.
De dames Wendy en Sanne wisten de 1e game, na 10-5 achter nog te winnen. Helaas werden de 2e en 3e game verloren.
Dylan speelde een pittige partij in de 1e herenenkel. Na een ruime voorsprong aan het begin van de 1e game werd deze uiteindelijk nipt gewonnen. De 2e game ging gelijk op en deze wist Dylan ook te winnen. Wendy had het ondertussen lastig met haar tegenstandster. Wendy kwam nooit lekker in haar spel en verloor in 2 games. Thuis zijn hier zeker kansen voor winst.
Peter had een spannende partij, de 1e game verloor hij met 18. De 2e werd met 22-20 gewonnen. Helaas was de tegenstander in de 3e game net wat sterker. Het lukte Sanne in haar partij om een achterstand in de 1e game om te buigen tot winst. In de 2e game kwam de overwinning niet meer in gevaar.Met 3-3 de mixen in. Helaas gingen beide mixen niet geheel naar wens en werden beiden in 2 games verloren. Helaas dus 5-3 verlies.

He gebroken racket van Peter..

Team 3 – Geen wedstrijd

Team 4 – 5-3 verlies tegen BV Onder Ons 4

Op 6-11 mocht team 4 om 14.00 uit tegen Onder Ons spelen. Edward kon er helaas niet bij zijn.
Het normale niveau van de herendubbel van Corne en Jeroen werd vandaag niet gehaald. De 1e set kwamen ze nog goed mee, maar de 2e werd te makkelijk weggegeven. Ook Laura en Marijna waren niet helemaal scherp vandaag. Zij konden het met hun tactische spel niet winnen van de goed op elkaar ingespeelde tegenstanders. Daarom ging BCN helaas met een 2-0 achterstand de singles in.
Omdat Edward er vandaag niet was, speelde Corne de 1e single. Terwijl hij in de eerste set overklast werd, kwam hij in de 2e set fantastisch terug met scherp spel en won die! De 3e set was een thriller. Corne stond achter met 15-20, kwam terug tot 20-20, waarna de tegenstander door superscherpe ballen toch de laatste 2 punten pakte. Sophie begon haar single goed en had de meeste tijd controle over de partij. Ze pakte de 1e set, maar tijdens de 2e set speelde de vermoeidheid een part. Uiteindelijk pakte ze door haar grote inzet toch de 2e set!
Jeroen moest voor het eerst singelen dit seizoen en moest hier nog aan wennen. Alhoewel de 2e set al beter ging, verloor hij helaas in twee sets. Laura was vandaag in haar single echt on fire. Ze had tijdens de 2e set even een dipje, maar herpakte ze zichzelf weer super sterk in de 3e set en sleepte de winst binnen!
Jeroen en Sophie zaten er in het begin van de mix niet helemaal lekker in en hadden moeite met hun sterke tegenstanders. Tijdens de 2e set kwamen ze steeds meer in hun spel, maar dat was helaas te laat. Corne en Marijna mochten voor het eerst samen mixen, maar dat ging super goed! Gewonnen in 2 sets, met de uitslag van de 1e set zelfs 5 - 21!
Eindstand: 5-3 verlies, maar toch weer 3 punten gepakt tijdens een uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2, super netjes!

Team M1 – 4-4 gelijk tegen Krommerijnstreek M1

Herenteam M1 had vrijdag een uitwedstrijd tegen Krommerijnstreek M1 in Odijk. Patrick was helaas geblesseerd en werd vervangen door Ricardo. Met een vier man sterk team trad BCN aan tegen een volgens de huidige ranglijst de nummer één in de poule. De tegenstanders speelden weer eens met Forza veren shuttles. Die bleken uit ervaring weer niet echt zo goed te zijn en dus was er sprake van een hoop nieuwe per wedstrijd. Zelfs de tegenstanders hadden er last van. Echter minder als de BCN'ers.
Martin en Jeroen maakten het lastig voor hun zelf in de eerste dubbel en verloren de eerste, pakten de tweede en verloren helaas de derde set. Daar ging de 100% score van Jeroen ????. De tweede dubbel gespeeld door Ricardo en Tim van Nes eindigde jammer genoeg ook in een verlies punt na twee sets. Nou dat zo toch weer worden goed gemaakt in de singels, zoals gebruikelijk?
Deze keer helaas slechts gedeeltelijk. Jeroen speelde de eerste singel tegen een sterke tegenstander en had moeite om zijn spel te spelen. Hij zat ook niet lekker in zijn spel en maakte meer fouten dan normaal. Die fouten pakten duur uit want ondanks een spannende partij met een aardige voorsprong in de derde set werd er toch verloren met 19-21. En daar ging de tweede 100% score in de prullenbak…
Ook Martin had een lastige tegenstander en verloor de eerste, won de tweede en verloor de derde set. Shuttle verbruik 7 stuks in zijn singel alleen al. Gelukkig hoeven wij dit niet te betalen ????????. Gelukkig werden de derde en vierde singel wel verdienstelijk gewonnen, waarbij Tim ook nog een derde set nodig had om de punt binnen te slepen. Nu nog de laatste dubbels. De derde dubbel werd gespeeld door Jeroen en Tim.
De eerste rally zette gelijk al de toon voor de hele partij, lang, pittig en spannend wie de punt zou pakken. De eerste set was een verlies, maar de tweede werd nipt gewonnen en dat gold ook voor de derde. Tegelijkertijd werd de vierde dubbel gespeeld, door Ricardo en Martin, alleen die was vroegtijdig afgelopen door een blessure bij de tegenstander. Door de opgave was ook dit een winstpunt voor BCN. Eindstand 4-4.

Team M2 – 5-3 verlies tegen VELO M2

Het wedstrijdverslag van dit weekend begon al in de ochtend van zaterdag 6 november met het bericht van 1 van de teamleden dat een naast familielid Corona positief had getest en hij daarom ook moest testen. Omdat er bovendien om uiteenlopende redenen nu nog maar 2 van de 6 spelers over waren, moest er nog 1 invaller worden gezocht. Jeroen Bloom was de dagen er voor al ingeschakeld om in te vallen. En dus op zaterdagochtend op zoek naar een invaller om die middag om 14:00 uur nog in te vallen. Dat valt niet mee, maar gelukkig wilde jeugdspeler Thijs wel mee naar Wateringen om te spelen tegen Velo.
Het was in ieder geval wel gezellig in de Sporthal van Velo, want trainer Dennis speelde een thuiswedstrijd en ook halve BCN’er Lotte speelde met haar team tegen Velo. Bij de tegenstander waren ook 2 van de vier spelers invaller, dus in dat opzicht was de stand gelijk.
De eerste dubbels werden tegelijk gespeeld en Jeroen en Dirk wonnen eenvoudig in 2 games. Pim speelde met nieuwkomer Thijs. Zij moesten de eerst game echt nog inkomen en verloren die met slechts 8 punten. De tweede game ging stukken beter, de punten werden meer dan verdubbeld (17) maar ook die game ging verloren.
Jeroen speelde eerste heer en speelde de eerste game ook met zijn tegenstander. Hij gunde de beste man 2 puntjes in de eerste game, nam toen iets gas terug, maar won ook eenvoudig de tweede game.
Pim speelde de eerste en enige driesetter van de dag, maar wist deze helaas niet binnen te hengelen.
Bij Dirk wilde het deze dag in de single ook allemaal niet lukken. Hij verloor in 2 games.
Thijs nam het in zijn single op tegen een echte veteraan, die waarschijnlijk 4x zo oud als Thijs was. Helaas won de ervaring het van de jeugdige onschuld in 2 games.
Winst zat er niet meer in, maar misschien kon de stand nog gelijk eindigen. Jeroen en Pim hadden geen enkele moeite met hun tegenstander. Helaas konden Dirk en Thijs na een sterke eerste game die helaas verloren ging in de tweede game geen vuist meer maken. 5-3 verlies, maar thuis met een meer compleet team gaan we zeker een overwinning boeken!