Competitie speelronde 4 Uitslagen en wedstrijdverslagen

Team 1 – 3-5 verlies tegen BC Schollevaar 3

Team 1 ontving vandaag BC Schollevaar 3 in de Parkzoomhal. Helaas was het team weer niet op volle sterkte, Jaynique had de griep en kon niet spelen. Ook BC Schollevaar was gehavend, de eerste heer Mitchel Heuer was afwezig en de eerste dame Saskia Bravenboer was geblesseerd en speelde niet mee. Voor haar in de plaats speelde Kendra Vonk, die echter niet wilde singelen waardoor BC Schollevaar een damesenkel opgaf.
Stefan en Koen hebben elkaar in de herendubbel nog niet gevonden. Met vlagen werd er goed gespeeld, maar door teveel foutjes verloren ze in twee games. Maite en Liesbeth hadden moeite met het dwingende spel van de tegenstanders en maakten ook teveel fouten om er een derde set uit te slepen. BCN keek gelijk tegen een 0-2 achterstand aan.
Stefan had, geteisterd door een beenblessure, moeite met Dani Meijer. Hij wist de partij in de derde set wel overtuigend naar zich toe te trekken. Maite hoefde niet te spelen aangezien Schollevaar deze singel opgaf (ook al was het de voorkeur van BCN om Maite wel te laten singelen). Koen had niets in te brengen tegen Peter Satter en verloor in twee games. Liesbeth speelde tegen de jonge Sasha Vermeer. Zij wist in beide games een voorsprong te op te bouwen maar was nog niet fit genoeg om een overwinning te pakken. Na de singels was de stand 2-4.
Liesbeth en Stefan speelden de eerste mix en wonnen overtuigend van Peter en Sasha. De tweede mix van Schollevaar, met Dani en Kendra, was beduidend sterker en zorgden voor een 3-5 overwinning voor Schollevaar.

Team 2 – 6-2 winst tegen BC Schollevaar 4

Ook team 2 speelde tegen BC Schollevaar. In de herendubbel waren Dylan en Peter i 2 games te sterk voor de heren van Schollevaar. Wendy en Sanne hadden meer moeite in de damesdubbel. Na het verlies van de 1e game werd er van tactiek gewisseld, dit pakte goed uit en de 2e en 3e game werden gewonnen.
2-0 voor, tijd voor de singels. Dylan pakte zijn singel in 2 games. Wendy pakte de 1e game erg makkelijk, daarna maakte ze het zichzelf erg moeilijk. De 2e game werd nipt verloren. In de 3e game ging Wendy weer wat beter spelen en wist ze de partij te pakken.
Schollevaar had ervoor gekozen om hun sterkste singelaars als 2e te laten spelen. Peter zat niet lekker in de wedstrijd en miste wat slagenvastheid. Het lukte hem nog wel om de 2e game te winnen, maar verloor in 3 games. Sanne speelde met vlagen goed, maar kwam nooit in de buurt van setwinst.
In de mix walsten Dylan en Wendy in de 1e game over de tegenstanders heen. In de 2e ging Schollevaar beter spelen en kwamen er aan Nieuwerkerkse kant meer fouten en moest een 3e game de beslissing gaan brengen. Na een spannende game werd met 21-19 het winnende wedstrijdpunten binnengehaald. Ook Peter en Sanne speelden 3 games in de mix. De 1e game werd ruim gewonnen, de 2e net aan verloren. De 3e game werd een voorsprong gepakt en die werd niet meer weggegeven
Na het debacle van vorige week nu weer een mooie overwinning en na 4 wedstrijden staan we op en een mooie 3e plek in de poule.

Team 3 – 1-7 verlies tegen BC Randstad 1

Een special wedstrijd dag, want Team 3 was zo'n beetje het enige team dat thuis niet tegen schollevaar speelde, maar tegen BC Randstad.
Quinlan en debby zijn nog steeds geblesseerd, dus wederom was het aan Hjordis en Tim om de heren dubbel binnen te halen. Na een moeizame start wisten de heren er een derde set uit te slepen, maar verloren helaas in de 3e set. Bij de dames, Linda en Anouska, ging het net zo. Ook zij wisten de dubbel net niet binnen te halen maar wisten er wel een 3e set uit te slepen.
Hoewel Tim en Linda de eerste singles vol goede moed begonnen, gingen de punten ook hier helaas naar de tegenstanders. Anouska speelde de 2e single. De eerste set liep nog niet lekker. De 2e was spannender, maar ook deze single werd helaas verloren. Hjordis stond ondertussen een spannende 3e set te spelen tegen een tegenstander met hetzelfde spelletje als hijzelf. Na een korte verlenging van 23-21 was het eerste punt binnen.
De mixen dan maar... Helaas liepen deze ook niet lekker en werden deze beide verloren. Hopelijk doen deze paar weken rust ons goed en kunnen we in november weer met het voltallige team de baan op.

Team 4 – 5-3 winst tegen BC Schollevaar 6

Op 10-10 mocht team 4 gaan knallen tegen BC schollevaar.
De herendubbel van Corne en Jeroen was vandaag niet helemaal 100%, maar met flinke inzet hadden ze toch gewonnen in 3 sets! Laura en Marijna begonnen de damesdubbel sterk , maar gaven beide sets door wat foutjes op het einde toch nog weg.
Edward moest vandaag even opstarten, maar trok na zwaar strijden de wedstrijd naar zich toe met 23-21 en 21-19. Sophie had hetzelfde probleem, maar kwam te laat in vorm en verloor in 2 sets. Wat wel ontzettend knap is, is dat ze de 2e set met een 7-17 achterstand bijna won! (Verloor met uiteindelijk met 19-21)
Corne was tijdens zijn single heel de wedstrijd in controle en won eenvoudig in twee sets. Laura had na goed spel en inzet haar single helaas toch verloren in 3 sets.
Beide mixen van Jeroen/Sophie en Edward/Marijna waren spannend, maar werd gewoon gewoon netjes gewonnen in twee sets.
Eindstand: 5 - 3 winst! Onze eerste winst van de competitie!

Team M1 – Geen wedstrijd

Team M2 – 7-1 winst tegen BC Schollevaar M2

Het tweede herenteam speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent Schollevaar met naast de eer ook de tweede plaatsgx in de poule als inzet. Beide teams hadden 11 punten behaald in hun eerste 2 wedstrijden. Ricardo had zich afgemeld en omdat Sander ziek was geworden, werd de hulp van Martin Bloom ingeroepen om een maximaal resultaat te kunnen behalen.
Rolf en Pim beten het spits af in de eerste dubbel. Het duurde tot diep in de tweede game voordat zij echt goed op elkaar ingespeeld raakten. De eerste game ging verloren en pas bij een stand van 19-19 in de tweede game was de focus gevonden en werd de tweede game gewonnen met 21-19. In de derde game was er nog een kleine achterstand halverwege, maar na de wissel had BCN het licht mee en werd de derde game toch overtuigend binnengehaald met 21-16.
Routiniers Koos en Dirk hadden beduidend minder moeite met hun jeugdige tegenstanders en veegden hen met 21-15 en 21-09 van de baan.
Martin mocht zijn eerste partij als eerste heer spelen en deed waar hij voor was ingevlogen. Hij pakte de eerste en derde game met ruime cijfers en liet aan zijn tegenstander alleen de tweede game.
Pim speelde als tweede heer tegen een jongen die nog niet had gespeeld in de dubbels. Dat was helaas geen voordeel voor Pim, de tegenstander was vanaf het begin messcherp. De eerste game werd ruim verloren met 21-11 door Pim en de tweede game viel met 21-16 ook ten prooi aan de jongen van Schollevaar, ondanks een tussentijdse voorsprong voor Pim van 14-8. Zo had Schollevaar zijn eerste punt binnen.
Dirk speelde een goede eerste game, 21-15 winst en liet in de tweede game zijn tegenstander op het laatste nog bijkomen. Maar Dirk was het sterkst in de verlenging en won ook de tweede game, nu met 24-22.
Rolf mocht ook weer eens een single spelen en deed dat prima. Na winst in de eerste game was de focus even weg in de tweede game, waardoor er een derde game moest worden gespeeld. Maar in die game werd de focus hervonden en de partij winnend afgesloten door Rolf. 5-1 tussenstand met nog 2 dubbels te gaan.
Pim speelde met Koos een goede partij en nam revanche op zijn tegenstander uit de single door deze dubbel met 21-15 en 21-10 te winnen. Koos en Pim hebben na drie partijen nog geen game verloren en zijn volledig op stoom.
Martin en Rolf speelden de laatste dubbel en wonnen ook met overmacht in 2 games hun partij. Daarmee behield Rolf zijn 100% score deze competitie na 7 partijen voor zijn eigen team en ook 3 partijen als invaller in het andere herenteam.
7-1 eindstand, net geen bier onder de douche (dat mag alleen bij 8-0), maar wel eenwelverdiende bruine fruitschaal in de kantine!

Naar het overzicht