Competitie speelronde 2 uitslagen en wedstrijdverslagen

Team 1 – 6-2 winst tegen VSV Marathon 1

Team 1 begint competitie met winst.
Team 1 speelde dit weekend haar eerste competitiewedstrijd. Aangezien er een team minder in de poule is hoefden we vorige week nog niet in actie te komen. De tegenstander was BC Marathon uit Zeeland. Debby was bereid gevonden om voor Liesbeth in te vallen die het nog even rustig aan moet doen.
Stefan en Jaynique hadden weinig tegenstand in de herendubbel en bleven goed bij de les. Het resultaat was een 21-11/21-11 overwinning. De dames Debby en Maite hadden meer moeite in de dubbel doordat ze te weinig aanvallend speelden maar wisten deze toch in drie sets te winnen (18-21/21-16/21-15).
Stefan behaalde net geen torry in de singel en veegde zijn tegenstander letterlijk van de baan (21-4/21-3). Marathon zette in de tweede singel een sterkere heer in, die voor Jaynique net een maatje te groot was (19-21/18-21). Maite begon voortvarend met setwinst maar liet daarna het tempo zakken zodat haar tegenstandster iets te vrijuit kon spelen. Ze verloor in drie sets (21-9/12-21/16-21). Debby speelde haar singel geroutineerd en won in twee sets (21-12/21-11).
De mixen werden door team 1 beiden gewonnen. Maite en Stefan wonnen met 21-11/21-16 en Jaynique en Debby met 21-10 en 21-19.
Een lekkere wedstrijd om de competitie mee te starten met een positief resultaat van 6-2.

Team 2 – 7-1 winst tegen Conquesto 5

Team 2 speelde in speelweek 2 thuis tegen conquesto. Omdat het team uit 4 spelers bestaat werden de HD en DD tegelijkertijd gespeeld zonder tellers. De heren wonnen de 1e set netjes met 21-16 en stonden 19-15 voor in de 2e, een paar foutjes doordat de grips doorweekt waren zorgen voor verlies. In de 3e set stoomden de mannen op 1 service beurt naar 11-2, een voorsprong die niet meer in het geding kwam. 1-0 bcn. Tegelijkertijd stonden de dames ook een driesetter af te werken en deze werd door goed druk te zetten binnen gesleept 2-0.
Dylan mocht in zijn singel aantreden tegen good old “touwtjespring” Hans en pakte deze partij knap in 2 sets. 3-0. Wendy trof in haar singel een pittige tegenstander die precies hetzelfde spelletje speelde als Wendy. Een spannende driesetter was het gevolg waarin Wendy in de 3e set van 8-11 achter nog terug kwam en met 21-19 won. 4-0
Peter pakte met gemak de 1e set, de volgende 2 sets pakte de tegenstander. 4-1 Sanne had een hele zware singel, ze wist achteraf niets meer van de partij. De 1e set verloor ze met 21-19, daarna won ze met 22-20 en 21-19 en haalde knap het winnende punt binnen. 5-1
De eerste mix van Wendy en Dylan had een hele spannende 1e set met 27-25 als uitslag, daarna was het verzet gebroken, de 2e set ging met 21-11 naar bcn. 6-1. Sanne en Peter mochten de laatste partij spelen en pakten in 2 sets deze partij. Eindstand 7-1

Team 3 – 2-6 verlies tegen BV Onder Ons 1

De 2e wedstrijd voor team 3 werd gespeeld tegen team 1 van BV Onder ons. Quinlan en Hjordis verloren de eerste set van de heren dubbel maar nipt. Helaas konden ze dit niet vast houden voor de 2e set. Anouska en Linda kwamen helaas ook wat tekort en verloren de dames dubbel.
Dan de singles maar winnen. Aan goede moed geen gebrek, maar Tim kwam niet aan te pas en verloor de eerste single. Linda ging het beter af. Zij won de eerste set., maar verloor toch in 3 spannende sets. Hjordis zei van tevoren nog dat hij de 1e set moest winnen. En hoewel dit niet lukte, won hij wel de 2e set. Aan de 3e set begon hij ook goed. Maar verloor toch de controle na de wissel. Anouska wist van de dubbel dat ze een sterke dame tegenover haar had. Het beste beentje voor was helaas niet genoeg. Het stond 0-6.
Gebrand om nog punten te pakken begonnen we met mixen.
Anouska en Tim hadden een heel spannende 1e set, en wonnen die met 24-22. De tips voor de 2e set luidde, ga zo door, en dat deden ze. Tim prikte de gaten en Anouska maaktte af aan het net. Minder spannend dan de 1e set maar het eerste win punt was eindelijk binnen. Bij Linda en Quinlan ging het ook goed. De eerste set was nog onwennig, maar in de 2e set werd er hard gevochten en werd deze binnengehaald met 24-22. In de 3e set was er nog een val partij bij de tegenstander en deze set werd ook gewonnen.
Einduitslag 2-6. Laten we het een langzaam stijgende lijn noemen.

Team 4 – 1-7 verlies tegen TFS Barendrecht 5

Team 4 had zondag 27 september hun eerste thuiswedstrijd, tegen TFS 5.
Jeroen en Corne moesten even inkomen voor hun herendubbel, maar wisten met stabiel spel in twee sets te winnen. Laura en Marijna hadden twee sterke dames tegenover zich en verloren helaas in twee sets.
Edward had tijdens de eerste set van de single even moeite met spelen. De tweede set ging beter, maar had helaas toch verloren. Sophie had helemaal een flinke kluif met haar zeer sterke tegenstandster, maar speelde in het begin van de 2e set heel goed! Haar tegenstandster deed er daarna een schepje bovenop en trok toch de winst naar zich toe. Corne had ook een spannende single tegen een speler die niet heel snel was, maar wel met een goede techniek. Na een 3 setter verloor Corne nipt. Laura kwam er tijdens haar single niet lekker in en speelde onder druk van haar tegenstandster veel uit. Verlies in twee sets.
De mixen waren de hoogtepunten van de dag! Nadat Sophie en Jeroen hun eerste set hadden verloren, namen ze in de tweede set de overhand. Een derde set zat er echt in, maar door wat foutjes gaven ze de set toch weg. Marijna en Edward maakten het nog spannender! Zij en hun tegenstanders waren zeer aan elkaar gewaagd en verloren na hard vechten de derde set helaas met 20-22.
Eindstand: 1 – 7 verlies. Echter, deze cijfers geven niet weer hoe we gespeeld hebben vandaag en er is te zien dat het spel meer en meer verbetert. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijd!

Team M1 – 5-3 winst tegen BC Apollo IJ M2

Vandaag stond de 2e wedstrijd voor Herenteam 1 op de agenda.

Apollo IJsselstein kwam op bezoek. IJsselstein dat het team nog kende van de door Covid voortijdig afgekapte competitie van vorig jaar had vorige week geen wedstrijd en dit werd dus de "competitie vuurdoop".

En wat voor 1!

De gebroeders Bloom vlogen uit de startblokken en pakten de partij met solide spel netjes in 2 sets.
Patrick die de dag ervoor een geweldige avond in de Kuip met een ontketend Feyenoord had beleefd, had met Tim van Nes ongeveer dezelfde doelstelling voor ogen. Helaas was de tegenstander tactisch goed onderlegd en legde de gaten in de verdediging van de BCN'ers goed bloot en trokken de eerste set vrij simpel naar zichzelf toe.
In de 2e set gingen de BCN'ers vanaf de helft een heel stuk solider en beter plaatsen en afmaken, maar het kwam net te laat. 22-20 werd de eindstand in 2 sets voor IJsselstein.

In de singles was het vooral Nieuwerkerk met goed en consistent spel dat de bovenhand had. Martin, Jeroen en Tim van Nes wonnen vrij probleemloos alle 3 in 2 sets. Patrick daarentegen moest het onderspit delven tegen zijn tegenstander.

Met een 4-2 voorsprong had BCN een goede kans om de wedstrijd nog beter af te sluiten.
Tim van Nes en Jeroen misten scherpte en tegendruk in de 1e set en konden niet veel terug doen aan het toch goed ingespeelde IJsselstein se 3e duo.

Dit maakten Jeroen en Tim meer dan goed door in de 2e set vol op druk te zetten en tegenstander forcerend fouten te laten maken.

In de 3e set liep BCN rond de 11-11 verder uit en het einde kwam in zicht. Ze maakten het nog (onnodig) behoorlijk spannend op het eind door de tegenstander terug te laten komen tot 19, maar gelukkig viel het kwartje de Nieuwerkerkse kant op. 21-19 winst!

Dus de taak was aan Martin en Patrick toe bedeeld om er 6-2 van te maken;
De eerste set verloop zeer stroef en de heren hadden de grootste moeite om tegenstand te bieden. De tegenstander speelde slim rond de Nieuwerkerkers heen en het liep niet bij BCN.

In het intermezzo wat toen volgde, werd er door de rest van het team geopperd om wellicht anders te gaan spelen en in mix-formatie verder te gaan.

Weliswaar een tikkeltje wat onwennig aan Nieuwerkerkse zijde, ging de partij weer van start.
De wisseling van tactiek bleek te werken, want IJsselstein was het in de 2e set helemaal kwijt en de 2e set ging met een overtuigende 21-14 richting BCN. Bij aanvang van de 3e set ging ook IJsselstein mixen en na een spannende pot, trok BCN net aan het kortste eind. 21-19.

Een verdiende 5-3 overwinning!