BC Nieuwerkerk op z'n Best

Team 1 moest zondag vroeg op voor de uitwedstrijd tegen de middenmoter uit Best: BC Alouette 1. Thuis had team 1 met 5-3 gewonnen, dus zaak om de winst opnieuw binnen te halen. De dubbels gingen gelijk op, waarbij Auke en Stefan te weinig vastigheid vertoonden en verloren. Sanne en Liesbeth wonnen knap en maakte de score gelijk: 1-1. In de singelspelen liet BC Nieuwerkerk geen kansen liggen en won 3 van de 4 singels. Liesbeth kon door een blessure niet voluit spelen en verloor de 2 e damesenkel. Stefan won in twee games en blijft vooralsnog ongeslagen. Auke en Sanne vochten er hard voor en wonnen hun singel beiden in drie games.Tot slot was het zaak om de winst binnen te slepen in de laatste twee wedstrijden: de gemengd dubbels. Auke en Liesbeth sleepten geroutineerd de partij binnen. Stefan en Sanne speelden als laatste en zetten een goede partij neer waardoor de eindstand op 2-6 in het voordeel van de Nieuwerkerkse ploeg kwam. 

Team 2 haalt verwoestend uit

Waar uit met 5-3 gewonnen werd, verbeterde team 2 zich door thuis een klinkende 7-1 overwinning te bewerkstelligen. Peter en Koen opende de wedstrijd met een overwinning in de herendubbel, waarna het herenigde duo Debby en Simone de damesdubbel naar zich toetrok. Vervolgens werden drie van de vier singels gewonnen. Stefan de R. zette de goede vorm van vorige week door en pakte wederom de eerste herensingel. Peter’s singel is bijna een vast punt aan het worden in dit team en ook deze keer was hij succesvol. Simone had een zware kluif aan de eerste damessingel en kon deze helaas niet naar zich toetrekken. Debby speelde een goede wedstrijd en maakte het 5-1 met de mixen nog te gaan. Zowel Stefan en Debby als Peter en Simone wisten deze ook goed af te ronde. 

Team 3 verslaat PIP met ruime cijfers

Team 3 speelde uit in Berkel en Rodenrijs. Davina viel in voor Mirjam (vakantie) en deed dit verdienstelijk. De herendubbel van Dylan en Quinlan ging helaas net in drie games verloren. Lotte en Davina wonnen de damesdubbel in twee games. Drie van de vier singels werden gewonnen waarbij Martijn een driesetter nodig had. Lotte en Davina pakten de winst in hun singel wederom in twee games. Dylan verloor helaas zijn singel. De mixen werden beide gepakt waardoor de eindstand op een mooie 2-6 overwinning kwam.  

Team 4 speelt gelijk tegen concurrent

Team 4 trad thuis aan tegen directe concurrent voor een plekje hoger op de ranglijst Hillegom. Uit was er met 6-2 verloren, dus belangrijk om nu meer punten te pakken. De start was niet goed, beide dubbels werden verloren.. Maarten en Linda maakten dit goed door beiden hun singel te pakken. Helaas was de tegenstand voor Casper en Ilona te sterk en gingen beide tweede singels verloren. Maarten en Linda zetten hun goede spel verder door hun mix te pakken. Jeroen en Ilona volgde hun voorbeeld en maakten de 4-4.  

Team 5 laat punten liggen tegen de hekkensluiter

Team 5 moest vandaag tegen de hekkensluiter. De herendubbel van Pim en Tim was een spannende driesetter, maar werd helaas niet binnengehaald. Ingrid en Monique hadden in de dubbel een eenvoudige overwinning. Tim speelde een goede wedstrijd tegen de eerste heer, maar die was duidelijk sterker. Monique kwam niet goed in haar wedstrijd. Pim had een zeer spannende driesetter in de singel, maar moest toch zijn meerdere moest kennen in zijn tegenstander. Ingrid won haar singel eenvoudig. Allebei de mixen werden in drie sets gespeeld, waarbij Monique en Pim net te kort kwamen en Tim en Ingrid net het verschil maakten. Eindstand: helaas 5-3 verloren.

 

Team 7 behoudt derde plaats met winst in eerste return

 

Met een nette derde plaats begon het zevende team van BC Nieuwerkerk zondag aan de tweede helft van de competitie. Thuis namen de vierde klassers het in de return op tegen BC Mix uit Naaldwijk. Wel met een man minder, want Tim is door een enkelblessure voorlopig uitgeschakeld.

 

Vorige keer won Nieuwerkerk met 5-3. Zouden er zondag meer punten te pakken zijn? Dirk en Koos beten het spits af met een sterke herendubbel. Ze waren met 21-12 en 21-19 in twee sets de Naaldwijkers de baas. Mooi! Want op 18 september was de herendubbel een van de verloren partijen. Ook de dames Cyntha en Jasmijn pakten knap in twee sets de dubbel.

 

Een lekker gevoel, beginnen aan de singles met een 2-0 voorsprong. Maar moesten de eerste twee singelaars het nou echt zo spannend maken? Dirk vocht als een leeuw maar verloor nipt in drie sets. Frances kwam flink haarzelf tegen in de tweede set, maar pakte in een derde toch de winst. Tweede dame Jasmijn vloog als een veertje over de baan en won in tweeën. 

En dan een dikke pluim voor Koos! Hij moest door de uitval van Tim voor het eerst singelen. Helaas kon hij niet winnen, maar toch was het hele team trots op hem. Het ging hartstikke goed. 

Traditiegetrouw zorgden Dirk en Frances weer voor een spannende mix. De winst ging met 26-24 naar het thuisfront. Cyntha en Koos verloren helaas de mix, dat was even pittig. Maar na bemoedigende woorden van de ‘teamies’ gaat het mixkoppel weer met geheven hoofd verder. 

BC Nieuwerkerk 7 heeft met een winst van 5-3 haar derde plek weten te behouden. Nu een week rust en dan 4 december weer fris en fruitig thuis tegen Ribad!

Overige uitslagen:

BC Flair/Zigo 4 – BC Nieuwerkerk 6: 3-5

Zigo/Flair 7 – BC Nieuwerkerk 9:  6-2

BC Nieuwerkerk 10 – BC Invictus 8: 3-5

Naar het overzicht